Witam,
ponoć to światło da się ustawić aby zadziałało na przycisk pilota. Ale w ASO temat nie jest podejmowany - dlaczego? Czy ta operacja związana jest z jakimś ryzykiem?
Pozdrawiam
Leaving Home Lights w Golfie 7.5
Moderator: flo
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
Re: Leaving Home Lights w Golfie 7.5
Leaving Home to światła, które zapalają się po kliknięciu przycisku otwarcia drzwi, zatem domyślnie ma to działać z pilota innej opcji nie ma.
-
tatian
- Aktywny
- Auto: VW Golf MK7
- Engine: CRBC
- Localization: kujawsko-pomorskie
Leaving Home w 7.5 działa po wciśnięciu manetki d świateł długich. Domyślnie się nie zapala zawsze. Można to jednak zakodować.
Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
tatian pisze:Leaving Home w 7.5 działa po wciśnięciu manetki d świateł długich. Domyślnie się nie zapala zawsze. Można to jednak zakodować.
Mylisz z Coming Home (ang. przyjście do domu). Leaving home, jak sama nazwa wskazuje, to wyjście z domu do samochodu
- Nikod_th
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf Variant 7.5
- Engine: DGTE 1.6TDI 115KM
- Localization: Gdańsk
Już mam drugiego Golfa 7.5 i oba miały wyłączony Leaving Home, mimo że w MIB opcja była włączona po zamknięciu światła się nie paliły..
Rozwiązanie:
Cent.Elect. 09 -->
Dostęp bezpieczeństwa 31347
--> Adaptację --> Szukamy --> Außenlicht übergreifend Coming Home Verbaustatus
--> manual --> zmieniamy na "automatic"
Rozwiązanie:
Cent.Elect. 09 -->
Dostęp bezpieczeństwa 31347
--> Adaptację --> Szukamy --> Außenlicht übergreifend Coming Home Verbaustatus
--> manual --> zmieniamy na "automatic"