Do mnie w sobotę wpadł chip i jest "niby" jakieś 180-190km plus EGR off
Full seria z takim samym silnikiem co Ty i narazie jezdzi

ToJaKijanka pisze:Mowa o chipie...![]()
Do mnie w sobotę wpadł chip i jest "niby" jakieś 180-190km plus EGR off![]()
by kamil pisze:ToJaKijanka pisze:Mowa o chipie...![]()
gdzie robiles czipa ?
ile niuta masz ?
MiR pisze:Kratka halogenu wyjdzie bez ściągania zderzaka ; )
a co do halogenu nie pamiętam ale chyba po odkręceniu powinien wyjść... chyba
.ToJaKijanka pisze:by kamil pisze:ToJaKijanka pisze:Mowa o chipie...![]()
gdzie robiles czipa ?
ile niuta masz ?
Znajomy robił
Nie mam pojęcia ile, trzeba było by się przejechać na hamownie.
. Wujek który prowadzi elektrykę samochodową proponuje 150kM (więcej na własną odpowiedzialność) za 500zł (nie posiada hamowni). Później mój znajomy mechanik który pracuje w aso vw też proponuje 150kM, ewentualnie troszkę więcej i też za te same pieniądze (nie posiada hamowni). Jakoś nie widzi mi się chipowania samochodu bez hamowni...
. Mój wybór padnie raczej na Electric-service w pobliżu Torunia. Normalna hamownia, oferują 145kM/305Nm lub 180kM/360Nm. Cena 800zł. Chciałbym 180 ale czy nie za dużo Nm dla tego sprzęgła
???MiR pisze:Byłem moim na programie u gościa, który w VW ma naprawdę ogromną wiedzę i odnośnie naszego silnika
"ten silnik to zdławiona 140tka, tyle że w Golfie i Passacie na skrzyni 5 biegów i mniejszej tarczy sprzęgłowej. Po tuningu nie wolno przekraczać 350Nm. Moc uzyskać przy tej skrzyni bezpiecznie można ok.170-175KM"
martiso pisze:... lepiej dołożyć trochę kasy i zrobić modyfikację oprogramowania zgodnie ze sztuką, a wszystko potwierdzić na sprawdzonej hamowni. Jeśli cenisz sobie swoje auto, a przede wszystkim czas, zaangażowanie i serce które włożyłeś w to by sprawiał Ci przyjemność to nie rób nic na oko i u kogoś kto stroi coś w oryginalnym sofcie, bo mu się wydaje że powinno dać więcej "kunia" i "niuta". Masz fajne auto i szkoda by zaczęło się technicznie/mechaniczne sypać po kilkuset kilometrach, bo wcisnąłeś kilka razy gaz w podłogęMody fajne i robione by przynosiły frajdę, zewnętrznie widzę, że szedłeś w kierunku gti i tu duży plus odemnie zapewne wiesz za co... bo jak widać można:) najlepsza jest chyba kiera, świetnie leży w dłoniach.. nie mogłem się przyzwyczaić do nowej po przejściu do 7mki...
tberent pisze:Ja u siebie zrobiłem 180 i prawie 400 Nm ale będę wymieniał sprzęgło bo się kończy a wtedy dam z nabijane nakładki i będę dalej czytał z uśmiechem teksty ludzi którzy nawet jak robili soft to wiedza skończyła się na słowie soft. Każdy motor idzie rozwalić jak wsiada się i pałuje na zimnym oleju i może być 60km a się rozleci
Jedyne ci ci powiem to nie baw się w soft na oko. Po to jest hamownia aby sprawdzić czy tuner nie odwalił lipy. Wykres to tylko zobrazowanie umiejętności tunera.
Jak się mu chce to wygladzi i zrobi w miarę płaski wykres. Musi też na tym zależeć odbiorcy.
A już najbardziej bawią mnie teksty ze ktoś ma ogranicznik prędkości założony w CR TDI
![]()
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
. Zdecyduje się na ten Electric-Service ale powiem ze chce mniej niż 180kM tak jak pisał MiR, do 350Nm. Dbam o autko i chce żeby długo jeździło tberent pisze:Przy jakiej prędkości obrotowej chcesz to 180KM uzyskać ?
Zresztą po co ci moc. CR ma szeroki zakres obrotów .
Jezdzisz na momencie .
Moc to moment x obroty jakby co.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
MiR pisze:Hao halo, gdzie są nowe fotki no ja Cię proszę... a kilka by się znalazło!
. Fotka z tegorocznej VW MANII i oklejanie dachu, lusterek i przedniej lotki zderzaka
. Kolejne plany ? Nie mam pojęcia, pomysłów jest wiele