spróbuj tutaj, mnie pomogli:
http://forum-mechanika.pl/forums/kody-do-radia.74/
Kod do radia
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
mjachowicz
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 75kW
- Localization: Lodz
-
windsurfer1967
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Francja
Re: Kod do radia
Witam
Niestety auto kupiłem używane, i nie wiem czy radio było oryginalne czy zmieniane. Tak czy inaczej woła o kod
co robić ?
Niestety auto kupiłem używane, i nie wiem czy radio było oryginalne czy zmieniane. Tak czy inaczej woła o kod
co robić ?
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
W aso Ci to ogarna bez problemu
-
grg474
- Nowicjusz
- Auto: EOS
- Engine: CBAB
- Localization: Skarżysko-Kamienna
edit - informacja o odczycie kody przeze mnie metodą VCDS niestety nie potwierdziła się. Radio uruchomiło się jednorazowo 
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
grg474 pisze:edit - informacja o odczycie kody przeze mnie metodą VCDS niestety nie potwierdziła się. Radio uruchomiło się jednorazowo
Pierwsze słyszę o oczy ie kodu od radia przez vcds .
Z tego co wiem to trzeba mieć dekoder który zdejmuje I podnosi napięcie po każdej próbie i wpina się w układ clipem.
Martos chyba tym kiedyś handlował
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
Mam RCD310 oczywiście przy zakupie nie dali kodu do radia. Pytanie czy jak wyciągnę radio z auta, włożę inne, a później po jakimś czasie jak będę wracał do rcd310 to będę musiał wpisać kod ?
Jest jakieś aso w tym kraju które wyda mi kod do radia przez telefon albo jakiś inny sposób uzyskania kodu ?
Jest jakieś aso w tym kraju które wyda mi kod do radia przez telefon albo jakiś inny sposób uzyskania kodu ?
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
moze nie pytac o kod ale roznie z tym bywa, ogolnie dopoki nic nie zmieni sie w ukladzie urzadzen w samochodzie to nie powinien pytac ale jak zmienisz radio to cos jednak sie zmieni. Mi udalo sie za darmo uzyskac kod w aso ale auto musialo wjechac na serwis, z samego radia nie przyjma i bez samochodu tez nie chcieli nic podac wszystko zalezy czy znaja Cie w ASO jako klienta i na kogo trafisz