Wszystko o i do Discover Media MIB STD2 PQ
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
goses
- Nieśmiały
- Auto: Golf VI 2009
- Engine: CBAB
- Localization: Podlaskie
Re: Wszystko o i do Discover Media MIB STD2 PQ
Ok dzięki, a jak uruchomić "menu auto" u mnie nie ma nic takiego.. kodowanie?
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Dostępna jest już nowa mapa V14 do DM w której jest sporo istotnych aktualizacji tak jak np. obwodnica Inowrocławia i kilka nowych rond co ostatnio miałem okazję sprawdzić.
https://navigation-maps.volkswagen.com/ ... 730_V14.7z
Jest jednak problem bowiem nowa mapa nie mieści się na oryginalnej karcie 16GB. Trzeba usunąć z mapy rzeczy które są do niczego nie potrzebne ( katalogi SKODA, SEAT, NAN oraz minimum zbędnych języków ). Po tej operacji można ją nagrać i uruchomić.
Powyższe dane pochodzą z innego forum.
https://navigation-maps.volkswagen.com/ ... 730_V14.7z
Jest jednak problem bowiem nowa mapa nie mieści się na oryginalnej karcie 16GB. Trzeba usunąć z mapy rzeczy które są do niczego nie potrzebne ( katalogi SKODA, SEAT, NAN oraz minimum zbędnych języków ). Po tej operacji można ją nagrać i uruchomić.
Powyższe dane pochodzą z innego forum.
- ALF
- Aktywny
- Auto: Touran 5T
- Engine: 20tdi
- Localization: B.B.
Witam.
Chodzi o logo stacji radiowych w Discovery Media {DM}
Jak wiadomo z serwera vw już nie da się pobrać pliku RSDB .
Nie trzeba też bawić się w kopiowanie logo na kartę SD czy Penddrive i po kolei każde odszukiwać, programować.
W radiu jest opcja [menu] automatycznego zapisu logo branego z RDS, po uruchomieniu tego menu pojawiają się 2 nowe opcje w ustawieniach zaawansowanych radia.
1 mozliwość wyboru regionu.
2 możliwość wyboru kraju.
Dłuższe przytrzymanie kafelka z aktualnie słuchana stacja powoduje automatyczne zaprogramowanie logo stacji
Łączymy się z modułem 5F i kolejno-
Adaptacje- Vehicle_configuration- Station_Logo_DB_Mode- zamist 0 wpisać 1- nacisnąć Ok- Zapisz i gotowe.
Tak to wygląda w OBD11:

W ustawieniach zawansowanych dochodzą 2 pozycje:

Wszystko na sw0604

Chodzi o logo stacji radiowych w Discovery Media {DM}
Jak wiadomo z serwera vw już nie da się pobrać pliku RSDB .
Nie trzeba też bawić się w kopiowanie logo na kartę SD czy Penddrive i po kolei każde odszukiwać, programować.
W radiu jest opcja [menu] automatycznego zapisu logo branego z RDS, po uruchomieniu tego menu pojawiają się 2 nowe opcje w ustawieniach zaawansowanych radia.
1 mozliwość wyboru regionu.
2 możliwość wyboru kraju.
Dłuższe przytrzymanie kafelka z aktualnie słuchana stacja powoduje automatyczne zaprogramowanie logo stacji
Łączymy się z modułem 5F i kolejno-
Adaptacje- Vehicle_configuration- Station_Logo_DB_Mode- zamist 0 wpisać 1- nacisnąć Ok- Zapisz i gotowe.
Tak to wygląda w OBD11:

W ustawieniach zawansowanych dochodzą 2 pozycje:

Wszystko na sw0604

-
berys
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: CAYC
- Localization: Wrocław
Re: MIB STD2 PQ +/NAV golf 6
pablo2508 pisze:Witam temat z radiem rozwiązany tak jak przypuszczałem chodziło o gateway jeśli nie masz w swoim funkcji 5F to takie cuda jak pisałem wcześniej będą po wymianie i przeprogramowaniu wszystko jest ok
Hej, jak sprawdzic czy mam odpowiedni gateway ?
-
szelmix
- Nowicjusz
- Auto: vw golf vi
- Engine: 1.4
- Localization: Katowice
Robił ktoś może taki mod?
https://www.drive2.ru/l/548184612845651 ... 0#comments
https://www.drive2.ru/l/548184612845651 ... 0#comments