Cześć ,
Od niedawna jestem posiadaczem golfa 6. Jako ze od kilku dni padało to jeździłem z zamkniętymi oknami i generalnie cisza w kabinie. Dzisiaj z racji ładnej pogody otworzyłem okna i tu zdziwienie.. przy dodawaniu gazu słychać jak by taki metaliczny brzęk . Nie ma innych objawów. Łańcuch rozrządu wymieniony w kwietniu. Orientuje się ktoś co może być tego przyczyną?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Golf 6 1.4 TSI 122 km
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Ahaw2Strike
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 1.4 TSI 122 KM
- Localization: Wrocław
- Tomczyk
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Swarzędz
Re: Golf 6 1.4 TSI 122 km
Kwestia czy dzwoni, czy gwiżdże. A może to być mnóstwo rzeczy, łańcuch rozrządu, jakiś napinacz, alternator, sprężarka klimy lub sprzęgło. Postaraj się chociaż zlokalizować w jakiej okolicy silnika wydobywa się ten odgłos.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
-
Ahaw2Strike
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 1.4 TSI 122 KM
- Localization: Wrocław
Jest to takie terkotanie przy dodawaniu i puszczaniu gazu
- Tomczyk
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Swarzędz
Może hydraulika na zaworach? To naprawdę może być mnóstwo różnych rzeczy. Jeśli nie zlokalizujesz chociaż w przybliżeniu to ciężko będzie zgadywać.