Witam.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego tematu.
Nie mogę wrzucić 5 biegu. Wszystkie inne wchodzą, a przy próbie wrzucenia 5 dźwignia wchodzi na 3 (mimo, że gałkę odchylam maksymalnie w prawo). Na każdym biegu dźwignia lata bez oporu w lewo i prawo. Nie ma żadnych zgrzytów czy innych szarpnięć. Miał ktoś coś podobnego??
Zniknął 5 bieg
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
jarekbarcaaa
- Gadatliwy
- Auto: golf 6
- Engine: 1.4 tsi 122 km
- Localization: rybnik
Re: Zniknął 5 bieg
Witam. Już zrobione. Dla informacji na przyszłość: wyrobiły się plastiki przy dźwigni biegów. Do wymiany lewarek z taką metalową podstawą. Koszt części w ASO 1200 zł i 2 tyg czekania. Allegro sporo tańsze.
Re: Odp: Zniknął 5 bieg
Jaki masz przebieg, że to się aż tak zużyło?
Przebieg około 35 000 km. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale samochodem jeździ żona, a ona cały czas trzyma rękę na "gałce" 
Hey.
Po wymianie potrzebna była regulacja. Źle wchodziła 2, po redukcji z wyższych biegów. Po zabiegu wszystko OK. Regulację robiłem na podstawie zamieszczonego filmiku. Da się to zrobić od góry (nie potrzebny jest kanał).
Po wymianie potrzebna była regulacja. Źle wchodziła 2, po redukcji z wyższych biegów. Po zabiegu wszystko OK. Regulację robiłem na podstawie zamieszczonego filmiku. Da się to zrobić od góry (nie potrzebny jest kanał).