Ile pali Twój MK6 - tu zamieszczamy fotki/logi ze spalania
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: Jaki zasięg na pełnym zbiorniku
Najmniejsze odnotowane spalanie to 3,8l /100 km na dystansie 60 km-dwupasmówka, ale prędkości między 70, a 90km/h.
Największe spalanie z trasy to równe 10l/100km, śr pręd. 167, dystans ok 260km. Na trasie regularnie pokazuje mi między 5,4, a 6.0.
Największe spalanie z trasy to równe 10l/100km, śr pręd. 167, dystans ok 260km. Na trasie regularnie pokazuje mi między 5,4, a 6.0.
-
goluda
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: TSI 118 kW DSG
- Localization: lubuskie
mich pisze:Najmniejsze odnotowane spalanie to 3,8l /100 km na dystansie 60 km-dwupasmówka, ale prędkości między 70, a 90km/h.
No szacun, nie wiedziałem, że da się zejść. zakładałem, że możnaby zejść do jakiegoś 4,8 może 4,5 ale 3,8 - lekki szok. Jechałeś na tempomacie czy sam pilnowałeś prędkości?
Sam się toczyłem i nie jechałem za tirem 
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
mich pisze:Najmniejsze odnotowane spalanie to 3,8l /100 km na dystansie 60 km-dwupasmówka, ale prędkości między 70, a 90km/h.
mich, a to nie było czasem z górki, ino kaj tyś znalazł taką długą górę
My TSI
Przecież to było wtedy jak mnie holowałeś do aso w sprawie rozrządu
Już nie pamiętasz? 
-
konrad
- Nowicjusz
- Auto: golf6
- Engine: 1.4 122
- Localization: Pn
U mnie weszło z pustej wg komputera rezerwy (0km) 60litrów więc możliwe jest przejechanie tak jak xenonsaga 800km w trasie. Średnia obecna z 1500km to 6,6 litra wg komputera. Miasto 50km/h trasa 110 50/50.
4,4 rekordowe spalanie przy 90 na tempomacie i trasie 50km.
konrad pisze:U mnie weszło z pustej wg komputera rezerwy (0km) 60litrów więc możliwe jest przejechanie tak jak xenonsaga 800km w trasie. Średnia obecna z 1500km to 6,6 litra wg komputera. Miasto 50km/h trasa 110 50/50.
[OT] 50 km/h w mieście ? - nie mam pytań, to ja już wiem skąd się biorą te "zawalidrogi", moje ładnie mówiąc poirytowanie i moje spalanie
(nie żebym był jakimś wielkim piratem drogowym i nagminnie łamał przepisy
-
konrad
- Nowicjusz
kozo a ile mam jezdzic w miescie o liczebnosci 13tys km? Z ograniczeniami do 40/50 wąskimi, krętymi, pełnymi skrzyżowań? 
konrad pisze:kozo a ile mam jezdzic w miescie o liczebnosci 13tys km? Z ograniczeniami do 40/50 wąskimi, krętymi, pełnymi skrzyżowań?
jeśli to jest takie "miasto" to się nie dziwię że tak mało Ci pali - np. 70 km/h
oj tam, odpowiednia motywacja (punkty) i auto mniej pali 
-
konrad
- Nowicjusz
Tfu miało być 13-14tys ludzi a nie km
No tak kozo dlatego moze i pali tak malo
No tak kozo dlatego moze i pali tak malo
-
Witos
- Sympatyk
- Auto: Mk7
- Engine: GTI Performance DSG
- Localization: Warszawa
Po miescie rzadko kiedy przekraczam 450km na zbiorniku. Ostatnio w trasie zagadalem sie przez tel, gdy spojrzałem, MFA wskazywał 4.8 l/100km z 45km. Silnik 160.
-
mistrz
- Sympatyk
- Auto: Golf VI
- Engine: 1.4 160KM
- Localization: Stolica
Odp: Jaki zasięg na pełnym zbiorniku
800 na baku to żaden wyczyn. 2 tygodnie temu zrobiłem trasę Wwa-Korcula w Chorwacji. Łączny dystans 3830km, średnie spalanie 7.0, 3 osoby i pełny bagaznik. Nie licząc Polski - 140 na tempomacie przez Czechy, Austrie, Słowenie i Chorwacje. Przy takiej prędkości wychodzi jakieś 750km na baku, przy 110-120 spokojnie 800-850. Raz udało mi się osiągnąć wynik 1100km, ale szybko to ja nie jechałem
Słowo klucz: płynna jazda.
W mieście przy normalnej jezdzie srednio 550 na baku, moze 600.
Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
W mieście przy normalnej jezdzie srednio 550 na baku, moze 600.
Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
-
repel
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI Bluemotion
- Localization: Niemcy
w piątek w nocy moja pierwsza porusz nowym golfem do polski zobaczymy ile auto spali a jaka waszym zdaniem jest optymalna prędkość jazdy do spalania zeby nie za dożo spalilo 1.6 tdi 105koni
ok 110 km/h i jest ok, ale ogolnie wazne bys jechal plynnie, bo jak bedziesz deptal go do odcinki to i tak wezmie swoje 6 albo 7 litrow i tak (wiecej mi sie nie udalo uzyskac z trasy)
-
eda511
- Nowicjusz
- Auto: GOLF 6 - 2010 r.
- Engine: 2.0 TDI 110 KM
- Localization: WIELKOPOLSKA
Niedawno wróciłem z Chorwacji.Tankowałem pod korek na granicy w Międzylesiu.Auto obciążone,4 osoby.Jazda po autostradach 130/h.Starałem się jechać równo.Przejechałem 1150 km do dźwięku w liczniku. Silnik 2TDI-110 KM. 
- rebep
- Nieśmiały
- Auto: Golf variant mk6
- Engine: 1.4 TSI 122KM CAXB
Ja w zasadzie jeżdżę tylko 26-28 km dziennie (mam 13 km do pracy) i jakbym się nie starał - emeryt mode, luz na zjazdach i max 90km/h, to na baku nie zrobiłem więcej jak 600 km (przy normalnej jeździe 540km), a i tak wydaje mi się że to dobry wynik. Porównując z Astrą H 1.4 90KM bez turbo - 45 l bak (samochód żony), która jest totalnym mułem (Astra nie żona
) to cena jaką przychodzi płacić za "frajdę" z jazdy po mieście.
Mały OT
Ile robicie na rezerwie od dźwięku - sprawdzał ktoś?
Mały OT
Ile robicie na rezerwie od dźwięku - sprawdzał ktoś?
Uruchomione: Staging, Rain Closing, Disable Seatbelt Warning, Speed on RCD310 i jeszcze szukam 
Nie działa: kontrolka świateł dziennych
Nie działa: kontrolka świateł dziennych
Nie da sie w pelni porownac takiego spalania. Trzebaby jeszcze dodać kilka informacji, np.:
- wykres z Endomondo lub czegos innego, zeby zobaczyc profil trasy,
- informacje ile z danego odcinka przypadalo na miasto / trase,
- czy byly korki.
Dla mnie niektore z podawanych tutaj wartosci sa sciema. Ja jezdze do pracy ~100km sam. Z tego odcinka wpada mi jakies ~20km w miasto (bez korkow, ale czasami na swiatlach postoje).
I teraz:
- tempomat na dwupasmowce 165km/h zrobie ~500km na baku (tankuje do drugiego odbicia pistoletu).
- tempomat na dwupasmowce 100km/h zrobie ~900km ba baku (tankuje do drugiego odbicia pistoletu).

- wykres z Endomondo lub czegos innego, zeby zobaczyc profil trasy,
- informacje ile z danego odcinka przypadalo na miasto / trase,
- czy byly korki.
Dla mnie niektore z podawanych tutaj wartosci sa sciema. Ja jezdze do pracy ~100km sam. Z tego odcinka wpada mi jakies ~20km w miasto (bez korkow, ale czasami na swiatlach postoje).
I teraz:
- tempomat na dwupasmowce 165km/h zrobie ~500km na baku (tankuje do drugiego odbicia pistoletu).
- tempomat na dwupasmowce 100km/h zrobie ~900km ba baku (tankuje do drugiego odbicia pistoletu).

- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Ja jeżdżę tak 40%miasto reszta trasa i ogólnie spokojnie da się przejechać po 950km na zbiorniku i zostaje jeszcze kilka litrów...
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
- Auto: golf VII 1.4 tsi
- Engine: CZCA
- Localization: Poznan
Jakie macie spalanie w 1,6 TDI- pochwalcie się :-)
Witam, postanowiłem zacząć wątek o spalaniu silnika 1,6tdi.
Może ja pierwszy:-)
u mnie w golfie kombi, rok 2010
średnie spalanie z 2tys km (według komputera) 6,0l/100km
50% trasa (autostrada predkosc 140-160km/h, ekspresówka 130km/h), 50% miasto
ogólnie nie jest źle ale stary leon 1,9tdi palił przy takiej jeździe mniej.
A jak to u Was wygląda?
Może ja pierwszy:-)
u mnie w golfie kombi, rok 2010
średnie spalanie z 2tys km (według komputera) 6,0l/100km
50% trasa (autostrada predkosc 140-160km/h, ekspresówka 130km/h), 50% miasto
ogólnie nie jest źle ale stary leon 1,9tdi palił przy takiej jeździe mniej.
A jak to u Was wygląda?
diesel podstawą, turbo zabawą...
Re: Odp: Jakie macie spalanie w 1,6 TDI- pochwalcie się :-)
Ja z 2 tysiecy jazdy praktycznie tylko po miescie mialem 7.1
z trasy spalanie waha sie od 5.5 do 6.5. Jasne ze da sie zejsc nizej ale tryb 'dziadek mode' to nie dla mnie
ogolnie przy jezdzie szybkiej.. 6.5 to jest maks 
Z ciekawostek. . Jak wylacze radio to spalanie mi spada o 0.6l :p
Z ciekawostek. . Jak wylacze radio to spalanie mi spada o 0.6l :p
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
- Auto: golf VII 1.4 tsi
- Engine: CZCA
- Localization: Poznan
Re: Jakie macie spalanie w 1,6 TDI- pochwalcie się :-)
racja kamill z tym trybem dziadek mode... 
czekamy na wiecej głosów
czekamy na wiecej głosów
diesel podstawą, turbo zabawą...
To bez szału ze spalaniem w przypadku diesli. Musze sobie na któryś weekend zabrać na jazdy Golfa z jakiś dieslem i na własnej skórze przekonać się ile mniej diesel by mi palił.
@mich, wez u mnie poprawke na 18" felge, wzmacniacz strasznie pradozerny i to ze jestem mlody 
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: B-stok
miesiac temu zrobilem golfem VI 1.6 TDI trase bialystok - tucepi plus ok 1 tys km na miejscu.
w aucie 4 dorosle osoby plus bagaznik, na autostradach predkosci dopuszczalne (oprocz Polski gdzie predkosc byla ok +30) i na wyswietlaczu ciagle 5,1l/100
jedna istotna informacja ze licznik w golfie przeklamuje o okolo 10km na plus (im szybciej tym wiecej) wiec predkosc wskazywana na 140km/h byla tak naprawde w okolicach 127km/h
w aucie 4 dorosle osoby plus bagaznik, na autostradach predkosci dopuszczalne (oprocz Polski gdzie predkosc byla ok +30) i na wyswietlaczu ciagle 5,1l/100
jedna istotna informacja ze licznik w golfie przeklamuje o okolo 10km na plus (im szybciej tym wiecej) wiec predkosc wskazywana na 140km/h byla tak naprawde w okolicach 127km/h