Wymiana modułu parktronic
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
marcindukla
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122ps
- Localization: podkarpacie
Wymiana modułu parktronic
Witam
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu modułu parktronica . Gdzie on dokładnie znajduje sie wewnątrz samochodu. Sygnał jest z tyłu pod tapicerka w bagazniku z prawej strony . Parktronic w ogóle nie działa w tej chwili i z głośniczka który ma sygnalizować przeszkodę wydobywają sie jakieś trzaski ,
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu modułu parktronica . Gdzie on dokładnie znajduje sie wewnątrz samochodu. Sygnał jest z tyłu pod tapicerka w bagazniku z prawej strony . Parktronic w ogóle nie działa w tej chwili i z głośniczka który ma sygnalizować przeszkodę wydobywają sie jakieś trzaski ,
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Re: parktronic
Może ten temat będzie pomocy Montujemy parktronic (PDC) - porada
Nawiasem mówiąc byłem przekonany że odgłosy przy parkowaniu były generowane przez zwykłe głośniki
Nawiasem mówiąc byłem przekonany że odgłosy przy parkowaniu były generowane przez zwykłe głośniki
My TSI
-
marcindukla
- Nowicjusz
Widziałem ten temat dotyczący montażu parktronica - jednak bardziej chodzi mi o umiejscowienie Modułu w samochodzie by się do niego dostać . Fizycznie sprawdzić w jakim jest stanie ew. podmienić na inny.
- marcin79
- Aktywny
- Auto: vw golf 7
- Engine: CMBA 90 KW
- Localization: Zabrze
witam modul parktronika jest pod klapka która znajduje sie na podszybiu z lewej strony czyli od kierowcy,zeby sie tam dostac trzeba wykrecic mechanizm wycieraczek ,prawdopodobnie modul bedzie zalany woda i stad ten problem.
byl golf2 ,golf3 ,golf4 ,golf6 ,golf6 jest golf7 wszystkie 3d
-
marcindukla
- Nowicjusz
Witam
Wielkie dzieki za cenna podpowiedz.
Parktronic wymontowany wysuszony bo był zalany do pełna wodą .... ale niestety nie działa . Pozostało tylko szukac innego
Dziekuje za pomoc
Wielkie dzieki za cenna podpowiedz.
Parktronic wymontowany wysuszony bo był zalany do pełna wodą .... ale niestety nie działa . Pozostało tylko szukac innego
Dziekuje za pomoc
-
marcindukla
- Nowicjusz
Mam jeszcze takie pytanie odnośnie modułu parktronica który jest u mnie uwalony ...
Mam padnięty o symbolu 5KO 919 475 C i czy mogę zamienić go na np. 6RO 919 475 B . Czy będzie działał czy muszę szukać identycznego
Mam padnięty o symbolu 5KO 919 475 C i czy mogę zamienić go na np. 6RO 919 475 B . Czy będzie działał czy muszę szukać identycznego
- marcin79
- Aktywny
- Auto: vw golf 7
- Engine: CMBA 90 KW
- Localization: Zabrze
marcindukla pisze:Mam jeszcze takie pytanie odnośnie modułu parktronica który jest u mnie uwalony ...
trzeba poszukac ten 5k0
byl golf2 ,golf3 ,golf4 ,golf6 ,golf6 jest golf7 wszystkie 3d
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Nie będę zakładał nowego tematu, odebrałem dzisiaj auto i co mnie denerwuje to to że jak dojadę do auta które stoi przede mną to pika i pika, jak to wyłączyć w danej chwili ?
- tompear
- Administrator
- Engine: 1.4 TSI 160KM
- Localization: Gliwice
Wyłączyć dziada (choć ja tego co ciekawe nie mam ale to albo bardziej skomplikowane albo nie ogarniam teraz tematu). Zestaw "knefli" przed skrzynią biegów, taki z literą "P" wyłączy (podświetlony)/włączy czujniki parkowania.
marrcin pisze:Nie będę zakładał nowego tematu, odebrałem dzisiaj auto i co mnie denerwuje to to że jak dojadę do auta które stoi przede mną to pika i pika, jak to wyłączyć w danej chwili ?
dziwne, pytasz o przednie czujniki? ja zawsze aby je użyć to musze je dopiero włączyć, a one tak i tak same się wyłączają.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
marrcin pisze:Nie będę zakładał nowego tematu, odebrałem dzisiaj auto i co mnie denerwuje to to że jak dojadę do auta które stoi przede mną to pika i pika, jak to wyłączyć w danej chwili ?
Marcin, pochwal się autem i opisz swoje wrażenia we własnym temacie w naszych autach
Będzie Ci można oficjalnie pogratulować

My TSI
-
esiu894
- Nowicjusz
- Auto: golf 6
- Engine: 1 6 t d i
- Localization: wrzesnia
brak lacznosci modułu parktronic
witam a ja mam prablem taki ze wogole mi parktroniki nie chodza a elelktryk jeden muwi ze modul znajduje sie z tylu w blotniku a 2 ze pod kierownica nikt nimoze dojsc co jest z moja maszyna moze powiedziec gdzie onb sie znajduje czy sa jakies bezpieczniki lub przekazniki od niego pzdr 
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Re: Wymiana modułu parktronic
Fabrycznie jest montowany głęboko za małym schowkiem za przekaźnikami pod kierownicą .
Jeśli był dokładany później to prawdopodobnie masz go w bagażniku na lewym nadkolu.
Jeśli był dokładany później to prawdopodobnie masz go w bagażniku na lewym nadkolu.
Baster
-
esiu894
- Nowicjusz
tak mam modul jakis w lewym nadkolu na 2 duze kostki to jest on tak a wspominaliscie takze ze jest rowniez za malym schowkiem sprawdzalem i rowniez tam sie znajduje modul na 3 koski plus przekazniki A moze jest jakis przekaznik sterujacy partroniki?????A teraz chcac sprawdzic czy jest on dobry to musial bym podlozyc inny tak czy jest inny know na to 
- Baster
- VIP
to jest moduł od PA
I raczej za małym schowkiem z tego co piszesz.Na 3 kostki.
I raczej za małym schowkiem z tego co piszesz.Na 3 kostki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Baster
-
esiu894
- Nowicjusz
nie kolego to co mi przeslales to nie jest to co mam za malym schowkiem:( zrobie foty i wstawie ok a jesli on jest dokladany to powinien byc z lewej strony z tylu w schowku tak a idzie go teraz sprawdzic czy jest dobry
-- 27 sty 2014, 21:46 --
ZNACZY W Z TYLU W NADKOLU
a powiedz w razie wu zeby wyciagnac teraz przypusmy modul jakby byl pod kierownicaa to trzeba deske wyciagac ???
-- 27 sty 2014, 21:46 --
ZNACZY W Z TYLU W NADKOLU
- Baster
- VIP
czyli to co widziałes za małym schowkiem ma trzy innego koloru podłuzne wtyczki to BMC .
szukaj w aucie tego co dostałeś zdjęcie ode mnie.
szukaj w aucie tego co dostałeś zdjęcie ode mnie.
Baster
-
esiu894
- Nowicjusz
tak 3 inne dlugie kostki ale ten modul gdzies kolo tego BMC sie znajduje ??? czy jest gdzies inndziej doczepiany razem z tymi glosniczkami ????dziekuje za pomoc kolego 
- Baster
- VIP
jesli oryginalne czujniki to powinien być nad tym BCM co znalazłeś .
a jeśli dokładane to w bagazniku szukaj.
a jeśli dokładane to w bagazniku szukaj.
Baster
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Seryjnie moduł znajduje się tutaj (zdjęcie zrobił XenosagaII):

Żeby się tam dostać trzeba zdjąć podszybie (kawałek plastiku) oraz zdemontować silnik wycieraczek. Ogólnie nie polecam tego jako weekendowej aktywności relaksacyjnej.

Żeby się tam dostać trzeba zdjąć podszybie (kawałek plastiku) oraz zdemontować silnik wycieraczek. Ogólnie nie polecam tego jako weekendowej aktywności relaksacyjnej.
-
esiu894
- Nowicjusz
no to znalazlem ten modol znajduje sie tam gdzie twoj a powiedz jak niemam polaczenia to jak teraz sparwadzic czy modol jest teraz dobry pomienic na innny a jest moze jakis przekaznik sterujacy parktronikami bo bezpieczniki sa dobre pytam bo niechce zawozic do elektryka bo moze dzieki waszej pomocy zdolam sam naprawic i zaosczedzic pieniaszkow pzdr
-
esiu894
- Nowicjusz
doszedlem do tego modulu elektryk powiedzial ze pradz jest w przewodach mozliwe jest to ze przy uderzeniu spalil sie modul parktronikow oznaczenie 5k0
-
marwrd
- Sympatyk
- Auto: Vw Golf 6 148PS
- Engine: 2.0 TDI 110PS CBDC
- Localization: Rybnik
WItam czy taki głośnik parktronica podejdzie do Golfa 6... ???
http://allegro.pl/glosnik-pdc-parktroni ... 98047.html .......z golfa 7
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
marwrd pisze:WItam czy taki głośnik parktronica podejdzie do Golfa 6... ???
taa... nawet z Fiata czy Forda, bo to to samo.
-
marwrd
- Sympatyk
- Auto: Vw Golf 6 148PS
- Engine: 2.0 TDI 110PS CBDC
- Localization: Rybnik
maartinj pisze:marwrd pisze:WItam czy taki głośnik parktronica podejdzie do Golfa 6... ???
taa... nawet z Fiata czy Forda, bo to to samo.
thanks wiec tylko czujniki musza byd dopasowane do modułu