Chcę wykupić to ubezpieczenie i nie wiem czy teraz czy po 1 lipca , zależy jakie warunki później będą ale kto to wie
Allianz Life Time - zmiany
Regulamin forum
Ubezpieczenie AC / OC, odszkodowania, procedury i porady prawne.
Pamiętaj:
Ubezpieczenie AC / OC, odszkodowania, procedury i porady prawne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Allianz Life Time - zmiany
Nie wiecie może jakie zmiany mają wprowadzić od 1 lipca w cenniku jak i zakresie ubezpieczenia ?
Chcę wykupić to ubezpieczenie i nie wiem czy teraz czy po 1 lipca , zależy jakie warunki później będą ale kto to wie
Odp: Allianz Life Time - zmiany
Ja też ostatnio zastanawiam się nad wykupieniem full pakietu. Mam samochód 14 miesięcy, chyba jeszcze się da...?
Ktoś coś wie w temacie?
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Ktoś coś wie w temacie?
- marrcin
- Stały Bywalec
Re: Allianz Life Time - zmiany
Da się tylko chyba drożej.
Ja też chce full pakiet ale nie wiem czy teraz placić czy po 1 lipca .
Ja też chce full pakiet ale nie wiem czy teraz placić czy po 1 lipca .
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Re: Odp: Allianz Life Time - zmiany
sebkoch pisze:Ja też ostatnio zastanawiam się nad wykupieniem full pakietu. Mam samochód 14 miesięcy, chyba jeszcze się da...?
O ile mnie pamięć nie myli to da się do 1,5 roku od zakupu samochodu, przy czym najtaniej jest przez pierwsze 6 miesięcy od zakupu. Jak nie zapomnę to sprawdzę to informację i potwierdzę lub nie
marrcin pisze:Nie wiecie może jakie zmiany mają wprowadzić od 1 lipca w cenniku jak i zakresie ubezpieczenia ?
Tu niestety nie pomogę.
My TSI
- tompear
- Administrator
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM
- Localization: Gliwice
Żeby dokupić przedłużenie gwarancji samochód nie może być starszy niż 18 miesięcy. Na stronie Allianz można przeczytać, że:
Ja nie kupowałem tego w dniu odbierania samochodu ale też nie czekałem z tym zbyt długo. Bodajże do 6 miesięcy od zakupu samochodu nie była doliczana żadna dodatkowa składka, tak to pamiętam.
Gdzie można znaleźć informacje, że od 1 lipca mają się zmienić warunki tego ubezpieczenia? Te OWU, które udało mi się zlokalizować obowiązują od 2007 roku.
Zawiera się ją w dniu nabycia nowego pojazdu, jednakże za opłatą dodatkowej składki umowę można zawrzeć także w późniejszym czasie, jednak nie później niż do 18-tego miesiąca od daty sprzedaży pojazdu jako fabrycznie nowego.
Ja nie kupowałem tego w dniu odbierania samochodu ale też nie czekałem z tym zbyt długo. Bodajże do 6 miesięcy od zakupu samochodu nie była doliczana żadna dodatkowa składka, tak to pamiętam.
Gdzie można znaleźć informacje, że od 1 lipca mają się zmienić warunki tego ubezpieczenia? Te OWU, które udało mi się zlokalizować obowiązują od 2007 roku.
- marrcin
- Stały Bywalec
Ja dostalem takie informację jak odbierałem auto żeby sobie wykupic przed 1 lipca, bo się warunki zmieniają, dzisiaj dzwoniłem do 2 salonów w mojej okolicy i potwierdzili to , z tym ze warunki gorsze na pewno. Allianzowi się nie opłaca bo mówią że są przynajmniej 2 szkody na aucie są i im się nie opłaca. Mogą wprowadzić limity km, większe stawki, nikt nie wie.
Ja jednak nie bedę ryzykował i wykupię w przyszłym tygodniu. Obecne warunki w pełnym pakiecie nie są złe.
Ja jednak nie bedę ryzykował i wykupię w przyszłym tygodniu. Obecne warunki w pełnym pakiecie nie są złe.
Czy ktoś zna te ceny za full pakiet? Ujawniało się tutaj kilka osób związanych z VW na pewno coś wiedzą...
- marrcin
- Stały Bywalec
Na rok 1070, na 2 2100 nie całe, na 3 3140, mogę się mylić o 20-30zł
No to przy nowych autach, a po 6 miesiącach i dłużej?
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
sebkoch pisze:No to przy nowych autach, a po 6 miesiącach i dłużej?
O ile dobrze pamiętam to o 25% więcej niż cena obowiązująca do 6 miesiąca (czyli ta którą Marcin podał).
Może się komuś przyda OWU VW Life time - link poniżej
tak na szybko patrząc to nieznacznie różni się od tego które dostałem wraz z wykupieniem VW life time (na pewno układem tekstu, co do zakresu to nie sprawdzałem)
http://www.wagas.pl/pages/dokumentacja/ ... 20TIME.pdf
A tu kilka linków z różnych for odnośne przedłużenia gwarancji:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=299454
http://forum.vw-passat.pl/archive/index ... 21987.html
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... sc&start=0
My TSI
- marrcin
- Stały Bywalec
Tak jak ze wszystkim jedni mówią że to sie nie opłaca a drugim uratowało kieszeń 
Ciężko przewidzieć co będzie się działo ale 3000 tyś na 3 lata czyli po 1000zł na rok to nie jest aż tak dużo.
Wyłączeń przy full opcji nie ma dużo, te najdroższe naprawy obejmuje.
Ja do mojego poprzedniego golfa caly czas płacilem AC do listopada, kiedy stwierdziłem że sie nie opłaca, w lutym wjechałem w goscia
Ciężko przewidzieć co będzie się działo ale 3000 tyś na 3 lata czyli po 1000zł na rok to nie jest aż tak dużo.
Wyłączeń przy full opcji nie ma dużo, te najdroższe naprawy obejmuje.
Ja do mojego poprzedniego golfa caly czas płacilem AC do listopada, kiedy stwierdziłem że sie nie opłaca, w lutym wjechałem w goscia
Udało mi się wszystkiego dowiedzieć u jednego z dealerów.
Do 6 miesięcy od zakupu jest normalna cena z cennika, natomiast pomiędzy 6-18 miesiącem +25% ceny.
W załączniku OWU z 2007 oraz cennik wszystkich wariantów rozszerzonej gwarancji.
Do 6 miesięcy od zakupu jest normalna cena z cennika, natomiast pomiędzy 6-18 miesiącem +25% ceny.
W załączniku OWU z 2007 oraz cennik wszystkich wariantów rozszerzonej gwarancji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- marrcin
- Stały Bywalec
a mówili cos o zmianie warunków od 1 lipca?
marrcin pisze:a mówili cos o zmianie warunków od 1 lipca?
Tylko coś takiego: "Podobno z uwagi na bardzo dużą szkodowość będą podwyżki i prawdopodobnie limit km."
- marrcin
- Stały Bywalec
Czyli tyle powiedzieli co wszędzie 
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Ktoś się orientuje z jakimi dokumentami należy się stawić u dealera VW, żeby kupić LifeTime na swój pojazd? 
Okazuje się, że chyba trzeba będzie się pośpieszyć z tą decyzją i załatwić to w tym tygodniu...
Edit: nie trzeba chyba kupować LifeTime'a tam, gdzie kupowało się samochód, prawda?
Okazuje się, że chyba trzeba będzie się pośpieszyć z tą decyzją i załatwić to w tym tygodniu...
Edit: nie trzeba chyba kupować LifeTime'a tam, gdzie kupowało się samochód, prawda?
- marrcin
- Stały Bywalec
Ja jutro idę do salonu wykupić full pakiet na 3 lata.
To czekamy na info jakie dokumenty są do tego potrzebne.
- jmf
- VIP
Dzwoniłem do VW Zasada. Również potwierdzają, że warunki mają się zmienić (w domyśle: pogorszyć) od lipca.
Co do dokumentów: podobno wystarczy sam dowód rejestracyjny. Trzeba też wiedzieć do kiedy obowiązuje gwarancja fabryczna (czyli znać datę odbioru samochodu).
Edit: oraz kwotę na fakturze
Co do dokumentów: podobno wystarczy sam dowód rejestracyjny. Trzeba też wiedzieć do kiedy obowiązuje gwarancja fabryczna (czyli znać datę odbioru samochodu).
Edit: oraz kwotę na fakturze
Ostatnio zmieniony 26 cze 2012, 11:41 przez jmf, łącznie zmieniany 1 raz.
A ceny maja te same?
- jmf
- VIP
Cena zgodna z cennikiem Volkswagen Life Time - dodatkowe 3 lata w pakiecie Pełnym za 3140 zł.
No to maja trochę drożej...
- jmf
- VIP
sebkoch pisze:No to maja trochę drożej...
Faktycznie, jest lekka rozbieżność pomiędzy cennikiem, który dostałem w maju a tym zamieszczonym parę postów wcześniej (z 12.04.2012). Być może ceny wzrosły między kwietniem a majem albo stawki polis nabywanych u dealerów są wyższe.
Załączam "mój" cennik.
Edit: no i załatwione. Pani, która wystawiała moją polisę przyznała, że z powodu tych informacji o zbliżającej się podwyżce ma spory ruch w interesie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak możecie to lepiej sobie wykupcie to ubezpieczenie. Mi sfinansowało już nowe sprzęgła w DSG i kompletny nowy silnik w TSI160 (po 48 tys przebiegu), w tym modelu szczególnie warto posiadać to ubezpieczenie.
No pytanie czy brać dla 122KM CAXA bez DSG...?