Witam
Mam problem z prawym lusterkiem w golfie 6.
Wciskając bieg wsteczny lusterko ustawia się do żądanej (ustawionej) wcześniej pozycji , natomiast po wyłączeniu wstecznego ruszeniu na 1lub wyłączeniu stacyjki lusterko częściowo powraca (słychać terkot).
Czy może być uszkodzony mechanizm?
Czy mechanizm z lewego lusterka jest taki sam jak prawy?
Dziwne bo ustawić mogę lusterko w każdej pozycji jak chcę jest tylko problem z powrotem pozycji po wyłączeniu wstecznego.
Lusterko prawe terkot
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
tomvideo
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.2 TSI 105KM
- Localization: Plock
Lusterko prawe terkot
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 19:31 przez tomvideo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lusterko prawe terkot, odgłos z zegarów?
Duża tabelka u góry rzecze następująco:
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
1) Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
Popraw...
1) Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
Popraw...
-
tomvideo
- Nieśmiały
Re: Lusterko prawe terkot, odgłos z zegarów?
kamill pisze:Duża tabelka u góry rzecze następująco:
Popraw...
Sorki fakt
-
tomvideo
- Nieśmiały
Re: Lusterko prawe terkot
Witam
Problem rozwiązany !
Rozmontowałem lusterko i okazało się, że było tam sporo wody ! W której leżały kable ,wtyczka od silniczka była mokra. Nie wiem czy dokładnie to było przyczyną bo również odpiołem silniczek w celu wysuszenia i przejżenia .
Może podczs odłączenia się zresetował ?
Po ponownym podłączeniu wszystko śmiga prawidłowo !
Jest ok
Problem rozwiązany !
Rozmontowałem lusterko i okazało się, że było tam sporo wody ! W której leżały kable ,wtyczka od silniczka była mokra. Nie wiem czy dokładnie to było przyczyną bo również odpiołem silniczek w celu wysuszenia i przejżenia .
Może podczs odłączenia się zresetował ?
Po ponownym podłączeniu wszystko śmiga prawidłowo !
Jest ok