Pukanie przy ruszaniu na półsprzegle
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
jarekbarcaaa
- Gadatliwy
- Auto: golf 6
- Engine: 1.4 tsi 122 km
- Localization: rybnik
Re: Pukanie przy ruszaniu na półsprzegle
a co sadzicie o zmianie sprzegła na LUK'a bo sachs chyba wadliwy
jarekbarcaaa pisze:a co sadzicie o zmianie sprzegła na LUK'a bo sachs chyba wadliwy
Nie dubluj własnych tematów
vw-czesci/sprzeglo-luk-a-czy-sachsa-t935.html
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.
- webster82
- Nowicjusz
- Auto: WV Jetta VI
- Engine: TSi 105 KM
- Localization: Slaskie
Do sosnowca, może nie najbliżej ale tam kupiłem i tam mam ostatnie zgłoszenie.Magro ul Jabłoniowa
-
Mario79
- Nieśmiały
- Auto: Vw golf 6 trend
- Engine: CGGA 1.4 80km
- Localization: Lubliniec
webster82 pisze:Do sosnowca, może nie najbliżej ale tam kupiłem i tam mam ostatnie zgłoszenie.Magro ul Jabłoniowa
Daj znac jak ci poszlo w aso ja w prawdzie do sosnowca mam jakies 100km ale jak bedzie trzeba jechac to napewno pojade ale najpierw zglosze to w aso u marszalka w Czestochowie i zobacze co oni mi powiedza na ten temat.Powolam sie na inne przypadki i wymiany w innym aso a tagze postrasze ich tvn turbo.
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Kiedy jedziesz do tego Magro ? Ja dzisiaj umówiłem się na 18 stycznia żeby byl jakiś ślad że zgłaszałem 
-
Mario79
- Nieśmiały
Witam
Dzis rano zauwazylem jak podnioslem maske taki to dzwiek ktory szlysze po zwolnieniu sprzegla podczas jazdy,na zdjeciu poroszalem tym drazkiem od zmiany biegow a tagze drazkiem od sprzegla i byl slyszalny dziewiek ktorego moim zdaniem nie powinno byc.Prosze o info czy uwas tagze tak jest?na zdjeciu palcem wskazuje drazek zmiany biegow ale obok jest od sprzegla i wlasnie po poruszaniu jego slysze taki dzwiek.
Dzis rano zauwazylem jak podnioslem maske taki to dzwiek ktory szlysze po zwolnieniu sprzegla podczas jazdy,na zdjeciu poroszalem tym drazkiem od zmiany biegow a tagze drazkiem od sprzegla i byl slyszalny dziewiek ktorego moim zdaniem nie powinno byc.Prosze o info czy uwas tagze tak jest?na zdjeciu palcem wskazuje drazek zmiany biegow ale obok jest od sprzegla i wlasnie po poruszaniu jego slysze taki dzwiek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
jarekbarcaaa
- Gadatliwy
to masz do regulacji ciegień
-
Mario79
- Nieśmiały
Wiem ze to jest do regulacji ale czy te stuki slyszalne to sa prawidlowe?U mnie wystepuja tagze stuki w momencie gdy puszcze pedal gazu i zaraz jak dodam gaz to slysze ten stuk,dzwonilem do aso w czestochowie to mowil gosciu ze to moze byc np.lozysko oporowe,przebywam w tej chwili zagranica i z korzystam z aso tutaj ,zobacze co oni tu powiedza na ten temat.
- webster82
- Nowicjusz
Witam. Zostawiłem samochód dzisiaj w serwisie. Ze zgłoszonych usterek:
... usunięto informacje nie związane z problemem ...
-a najważniejsze stuki są już tak słabo wyczuwalne po 11540 kilometrach że co ja wogule od tego chcę, no ale niech mechanicy się tym zajmą i zostawiłem do jutra, będą dzwonić. To zapytałem czy ktoś to zgłaszał już, to powiedział że do niego nie, a czy do centrali w poznaniu, to że jak oni coś stwierdzą to robią notatki i jeżeli sie uzbiera pare tysiecy to jest akcja a jak ma ona być jak twierdzicie że to tak ma być bo jak ostatnio zgłaszałem (a stuki były bardziej odczuwalne)to w notatce odpisano że w samochodzie testowym który sprawdzaliśmy do porównania jest tak samo-odpowiedziałem.Więc poprosiłem o potwierdzenie ostatniej wizyty z opisem przy odbiorze auta a jak będe odbierał to poproszę o jazde testowym autem z tym silnikiem no i może up-em bo na forum upa czytałem że mają ten sam problem. To na dzisiaj tyle.
... usunięto informacje nie związane z problemem ...
-a najważniejsze stuki są już tak słabo wyczuwalne po 11540 kilometrach że co ja wogule od tego chcę, no ale niech mechanicy się tym zajmą i zostawiłem do jutra, będą dzwonić. To zapytałem czy ktoś to zgłaszał już, to powiedział że do niego nie, a czy do centrali w poznaniu, to że jak oni coś stwierdzą to robią notatki i jeżeli sie uzbiera pare tysiecy to jest akcja a jak ma ona być jak twierdzicie że to tak ma być bo jak ostatnio zgłaszałem (a stuki były bardziej odczuwalne)to w notatce odpisano że w samochodzie testowym który sprawdzaliśmy do porównania jest tak samo-odpowiedziałem.Więc poprosiłem o potwierdzenie ostatniej wizyty z opisem przy odbiorze auta a jak będe odbierał to poproszę o jazde testowym autem z tym silnikiem no i może up-em bo na forum upa czytałem że mają ten sam problem. To na dzisiaj tyle.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 15:12 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto informacje nie związane z problemem.
Powód: Usunięto informacje nie związane z problemem.
-
Mario79
- Nieśmiały
Dzisiaj pod jechalem do Aso vw w Holandii bo tu tymczasowo przebywam i powiedzieli ze napewno cos jest nie tak np.lozysko jestem umowiony na 20 stycznia wiec po wizycie dam znac co i jak.
- webster82
- Nowicjusz
No to fajnie bo ja jutro odbieram auto, bo dzisiaj nie zdążę, ale już wiem, że coś jest nie tak. Nic nie można zrobić bo porównują z innymi modelami i też tak jest więc wszystko jest w porządku. Może ktoś ma namiary gdzie zadzwonić do jakiejś centrali w Polsce lub za granicą
- webster82
- Nowicjusz
namiary znalezione,patrz-formularz-skladania-reklamacji-wypełnie go i zobaczymy co odpowie nam centrala a Marci i Mario dajcie znać co wam powiedzieli w serwisach. Będę nadal śledził wątek
-
Mario79
- Nieśmiały
Ja dzis rano oddalem auto do Aso w Hollandi i popoludniu dzwonili ze wymienili jakies lozysko ale to nic niedalo i dalej jest problem ,powiedzieli ze zamowili nowe sprzeglo i jutro beda montowac i wtedy sie okaze czy jest juz po problemie.A jesli wymieniaja sprzeglo to tez musze wymienic docisk?jest to w komplecie czy mozna zamontowac tylko samo nowe sprzeglo?Jutro dam znac co i jak.
-
jarekbarcaaa
- Gadatliwy
cały komplet sie wymienia
-
Mario79
- Nieśmiały
Dzis odebralem auto wymienili mi kompletne sprzeglo z dociskiem i podczas jazdy jak zmieniam biegi i zwalniam sprzeglo to juz nie slychac zadnych stukow!!!ale jak jest zostawie zapalone auto na luzie to przy zwalnianiu sprzegla slychac stuki.Powiedzieli ze w innchy golfach 6 tez tak jest a umnie dodatkowo wystepowaly stuki podczas jazdy przy zmianie biegow(jak zwalialem sprzeglo)mam nadzieje ze to pomoglo!!!
- tomlor
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI CR CAYC
- Localization: Krakow+Polanczyk
Mario79 z ciekawości ile Holendersie ASO sobie krzykneło za sprzęgło z wymianą ?
- marrcin
- Stały Bywalec
Mario79 pisze:ale jak jest zostawie zapalone auto na luzie to przy zwalnianiu sprzegla slychac stuki.Powiedzieli ze w innchy golfach 6 tez tak jest
No właśnie ja tak mam
- webster82
- Nowicjusz
podaj namiary serwisu żebym wiedział co w centrali powiedzieć bo od złożenia skargi minęło 13 dni i jutro będę dzwonił
-
hans5
- Aktywny
- Auto: VW Golf VI
- Engine: CGGA 1.4 80 KM
- Localization: wlkp
Mario79 pisze:Dzis odebralem auto wymienili mi kompletne sprzeglo z dociskiem i podczas jazdy jak zmieniam biegi i zwalniam sprzeglo to juz nie slychac zadnych stukow!!!ale jak jest zostawie zapalone auto na luzie to przy zwalnianiu sprzegla slychac stuki.Powiedzieli ze w innchy golfach 6 tez tak jest a umnie dodatkowo wystepowaly stuki podczas jazdy przy zmianie biegow(jak zwalialem sprzeglo)mam nadzieje ze to pomoglo!!!
U mnie jest to samo - zauważyłem że stuki dochodzą gdy jest ujemna temperatura a jak się rozgrzeje samochód to juz nie słychać - - dodatkowo wkurza mnie to że bardzo trudno jest wyczuc moment w którzy sprżegło zaczyna brać także często robie kangury

-
Mario79
- Nieśmiały
tomlor pisze:Mario79 z ciekawości ile Holendersie ASO sobie krzykneło za sprzęgło z wymianą ?
Nie wiem ile to kosztuje w nl bo nawet nie interesowalo mnie to bylem zadowolony ze chodz w polowie jest lepiej po tej wymianie sprzegla i docisku .Poblem zostaje jednak dalej bo jak puszczam sprzeglo na jak auto chodzi na luzie to dalej wystepuja te stuki.
-- 23 sty 2014, 17:11 --
webster82 pisze:podaj namiary serwisu żebym wiedział co w centrali powiedzieć bo od złożenia skargi minęło 13 dni i jutro będę dzwonił
Heemskerk
Contactgegevens
Rijksstraatweg 36
1964 LJ Heemskerk
T: (0251) - 27 84 30
F: (0251) - 27 84 59
Po tej wymianie zauwazylem ze lepiej chodzi samo sprzeglo w serwisie pokazali tarcze sprzegla i w srodku jest taka metalowa czesc ktora skrzypiala!!! ale w nowej tez tak bylo.Bede w polsce pod koniec lutego na serwisie na 30tys to zglaszam dalej problem bo to nie normalne zeby wystepowalo cos takiego w nowym aucie!!! 23 tys km i nawet nie chce slyszec ze tak ma byc!!!!!
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 20:44 przez Mario79, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale po co tyle "!!!" ? To nasza wina?
- marrcin
- Stały Bywalec
Jutro mam wizytę w Porsche Sosnowiec
odnośnie tego sprzęgła, stuków z tyłu 
Napisze co i jak jak wrócę .
Napisze co i jak jak wrócę .
- marrcin
- Stały Bywalec
Wróciłem właśnie z serwisu i chyba nikogo nie zdziwi jak napisze że "TTTM"
jeśli chodzi o to pukanie , terkotanie a jak się pedał wciśnie to przestaje .
Tak ma być i na dowód tego Pan dał mi Informację Techniczną z centrali :
[...CIACH...]
Tak ma być i na dowód tego Pan dał mi Informację Techniczną z centrali :
[...CIACH...]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2016, 19:05 przez Almighty, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Jeden wątek -> jeden temat. Proszę trzymaj się tego.
Powód: Jeden wątek -> jeden temat. Proszę trzymaj się tego.