witajcie,
mam pytanie,
kiedyś zauważyłem że tylne prawe nadkole mi odstaje od blachy (błotnika) więc korzystając z tego że dziś jest ciepło postanowiłem to rozkręcić umyć, osuszyć ( i tak założyłem częściowo mokre, myśle że wyschnie samo) i poskładać z powrotem. w sumie po założeniu dalej odstaje ale zaciekawiła mnie jedna rzecz. jak sciągnąłem nadkole to zauważyłem że wisi tam lużny wężyk, i mam pytanie - co to jest? czy to jest odpływ wody ze szczelin gdzieś z okolic wlewu paliwa czy to jakiś odpowietrznik? zdziwiło mnie że ot tak sobie wisi, z początku myślałem że może skądś się odpiął ale nic tam nie ma. co to jest? wiecie może?
Tylne prawe nadkole
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
walus5555
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI 110KM
- Localization: Krakow
Re: tylne nadkole prawe
To będzie wężyk od wlewu paliwa.
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Jest to kolego wężyk odprowadzajacy wode z wlewu paliwa.
On tak tylko dynda to normalne.
Przy okazji upewnij sie czy jesz drożny.
Przedmuchaj. Przepłucz.
On tak tylko dynda to normalne.
Przy okazji upewnij sie czy jesz drożny.
Przedmuchaj. Przepłucz.
Baster
Odstaje bo pewnie wylales paliwo przy wlewaniu
Norma...
-
janek9423
- Aktywny
- Auto: vw passat b8
- Engine: 1.8TSI DSG7
- Localization: Lubaczow
Hahah trraz juz wiem czemu odstaje. Faktycznie, pierwszy raz jak tankowałem to auto do pełna to przelałem
ale to nic,w miare chroni blache przed syfem
tylko czy to nie przeszkadza ze zalozylem czesciowo mokre nadkole? Po umyciu wypadl mi wyjazd i musialem w pospiechu montowac, myśle ze to samo wyschnie 
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
samo wyschnie i nic mu nie będzie...