hmm, bać się tego czy nie? bo nasłuchałem się i naczytałem bardzo negatywnych opinii?
w tej sytuacji jak już z dpf-em to pewnie wolałbym silnik 2.0 TDI 140 KM
Golf 6 2.0 TDI - zakup
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: Odp: Golf 6 2.0 TDI zakup
Da się z tym żyć
a jak będzie bardzo bardzo bardzo źle to sobie go wytniesz.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Golf 6 2.0 TDI zakup
A czego się bac?? no chyba że auto sie użytkuje w stylu taksówkarskim to wtedy pewnie i jest...andos pisze:hmm, bać się tego czy nie? bo nasłuchałem się i naczytałem bardzo negatywnych opinii?
w tej sytuacji jak już z dpf-em to pewnie wolałbym silnik 2.0 TDI 140 KM
Równie dobrze możesz kupić 110Km i zrobić sobie czipa...
Re: Golf 6 2.0 TDI zakup
Co masz na myśli pisząc "w stylu taksówkarskim"?
Jeżdzę głównie po mieście, średnio robię ok 1000 km miesięcznie. Dodam jeszcze, że co do prędkości to nie jeżdzę przepisowo
Jeżdzę głównie po mieście, średnio robię ok 1000 km miesięcznie. Dodam jeszcze, że co do prędkości to nie jeżdzę przepisowo
Re: Odp: Golf 6 2.0 TDI zakup
Jak tylko po miescie to pomysl o benzynie...
Re: Golf 6 2.0 TDI - zakup
które silniczki dobre?
-
WMF
- Nieśmiały
- Auto: Golf VI
- Engine: caxa
- Localization: wlkp
Re: Golf 6 2.0 TDI - zakup
Ja mam octavię II z 2011 roku właśnie z silnikiem 2.0 TDI CR 140 km.

Przejechałem nią od nowości 130.000 km. Fantastyczny silnik, który gorąco polecam. Super dynamika, małe spalanie - miodzio. Najlepszy diesel jakim jeździłem do tej pory. Miałem m.in służbowe BXE, w rodzinie jest touran 2.0 TDI na pompowtryskach, niby 170 koni, ale to nie to. Głośno jest strasznie. Jednak ten common rail robi robotę. Jest po prostu cicho, a to bardzo ważne. Na autostradzie przy 150-160 nie trzeba żyłować samochodu na biegu tylko spokojnie poniżej 3.000 obrotów sobie płynę.
Skoda już się zamortyzowała i muszę myśleć o czym nowym. Octavka idzie na sprzedaż , ale problem w tym, że nowe octavie nie są już tak fajne jak II po fl. (np belka skrętna zamiast wielowahacza z tyłu). Zastanawiałem się przez moment nad golfem variantem w benzynie z 1,4 CAXA - ale mam obawy o dynamikę jazdy z takim małym motorkiem. Diesel świetnie zbiera się z dołu. Caxa ma wprawdzie turbo, ale mocy trochę mało i nie wiem jak jej moment obrotowy.

Przejechałem nią od nowości 130.000 km. Fantastyczny silnik, który gorąco polecam. Super dynamika, małe spalanie - miodzio. Najlepszy diesel jakim jeździłem do tej pory. Miałem m.in służbowe BXE, w rodzinie jest touran 2.0 TDI na pompowtryskach, niby 170 koni, ale to nie to. Głośno jest strasznie. Jednak ten common rail robi robotę. Jest po prostu cicho, a to bardzo ważne. Na autostradzie przy 150-160 nie trzeba żyłować samochodu na biegu tylko spokojnie poniżej 3.000 obrotów sobie płynę.
Skoda już się zamortyzowała i muszę myśleć o czym nowym. Octavka idzie na sprzedaż , ale problem w tym, że nowe octavie nie są już tak fajne jak II po fl. (np belka skrętna zamiast wielowahacza z tyłu). Zastanawiałem się przez moment nad golfem variantem w benzynie z 1,4 CAXA - ale mam obawy o dynamikę jazdy z takim małym motorkiem. Diesel świetnie zbiera się z dołu. Caxa ma wprawdzie turbo, ale mocy trochę mało i nie wiem jak jej moment obrotowy.