Dziś w drodze do pracy zaczął piszczeć czujnik nie zapiętego pasa kierowcy.
Na moje oko czujnik w zapince bo zależnie od ułożenia zapiętego pasa piszczy lub nie.
Czy zapinka jest elementem otwieralnym? Naprawiał ktoś z Was to samodzielnie? w ASO diagnoza 280zł+części+robocizna (2h).
Zapinka pasa kierowcy
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Zapinka pasa kierowcy
sama zapinka jest nierozbieralna, czujnik jest w nią wbudowany, cała nowa zapinka w aso ok 250zł, wymiana to kilka minut.
- tengelus
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6 105KM CAYC
- Localization: PPL
U mnie również zapinka nie działa poprawnie. Kiedy nie mam zapiętego pasa nie zawsze piszczy.
Jak zacznie piszczeć przy zapiętym pasie to rzeczywiście będzie trzeba wymienić.
Jak zacznie piszczeć przy zapiętym pasie to rzeczywiście będzie trzeba wymienić.
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Do czasu rozwiązania problemu proponuje obejście w postaci VCDS - deaktywacja Seatbelt Warning.
Być może po zastosowaniu obejście przesuniecie czas naprawy na bliżej nieokreśloną nieskończoność
Być może po zastosowaniu obejście przesuniecie czas naprawy na bliżej nieokreśloną nieskończoność
My TSI
- MORETO
- Aktywny
- Auto: Golf MK6
- Engine: TSI 122hp
- Localization: Krakow
U mnie piszczało non stop również przy zapiętym. Doradzono mi odpięcie aku na 60 sekund i o dziwo pomogło (w tiguanie też zadziałało osobie polecającej).
Sprawdzałem potem wszystko, ruszałem na wszystkie strony zapinką i ani nie piśnie! działa prawidłowo.. czyżby komputer przyświrował?
Sprawdzałem potem wszystko, ruszałem na wszystkie strony zapinką i ani nie piśnie! działa prawidłowo.. czyżby komputer przyświrował?
-
tomek.poznan
- Nieśmiały
- Localization: Poznań
Witam.
Używaną lewą zapinkę ciężko dostać. Więc mam pytanie, czy można kupić prawą zapinkę i przełożyć czujnik do lewej? Bawił się ktoś w to?
Używaną lewą zapinkę ciężko dostać. Więc mam pytanie, czy można kupić prawą zapinkę i przełożyć czujnik do lewej? Bawił się ktoś w to?
-
tomek.poznan
- Nieśmiały
- Localization: Poznań
Ponawiam pytanie.
Czy ktoś się orietuje czy można ten czujnik przełożyć z prawej zapinki do lewej?
Czy ktoś się orietuje czy można ten czujnik przełożyć z prawej zapinki do lewej?
W passacie b6 rozkleiłem obudowę i naprawiłem styk potem skleilem to taśma parciana działa już kilka lat fakt że przy rozdzielaniu obudowy trzeba ostrożnie żeby nie połamać jej
Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka