Witam, szukam golfa mk6 gti i znalazłem ogloszenie: http://otomoto.pl/volkswagen-golf-gti-2 ... 68467.html
Mam pytanko odnośnie tego autka, miał ktoś okazję widzieć, jestem z drugiego końca polski i nie chciałbym na marne jechać.. Jes po to wersja z US, trochę sie naczytałem o różnicach, ale czy faktycznie są one takie spore jeżeli chodzi i mechaniczne elementy auta? Trudniej takie auto sprzedać? Bardzo proszę Was o poradę, dopiero mam zamiar zacząć przygodę z vw.
Golf mk6 gti 2.0
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Adrianacik
- Nieśmiały
- Auto: GOLF MK6 GTI
- Engine: 2.0
- Localization: ORZESZE
Re: Golf mk6 gti 2.0
Poproś sprzedawcę o VIN. Historie samochodu z USA jest relatywnie łatwo sprawdzić w sieci. Cena jest jakaś taka niska jak na rocznik i przebieg.
Jeśli to jest wersja USA, to na sam początek ma nowy zderzak przedni. Na zdjęciu wnętrza widać, że poduszka pasażera jest wyłączona. Jeśli tylko wyłączona to ok, ale po co ją wyłączać?
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
No i komunikaty na liczniku po niemiecku, chyba ze auto najpierw trafilo do niemiec bo watpie zeby amerykaniec wlaczyl niemiecki 
- tomlor
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI CR CAYC
- Localization: Krakow+Polanczyk
Na wlaczniku swiatel chyba nie ma mozliwosci wlaczenia przednich halogenow.
Przednie włączysz, ale nie tylne.
- sbstg
- Nieśmiały
- Auto: S4 B8
- Engine: 3.0TV6
- Localization: pomorskie
znam historie tego auta, wiem gdzie jest wystawione (w jakim komisie) i kto je sprzedaje.
Jeżeli jesteś zainteresowany informacją, odezwij się na PW
Jeżeli jesteś zainteresowany informacją, odezwij się na PW
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
Widziałem tego Golfa jakieś 2-3 m-ce temu, nie przyglądałem się jemu zbyt szczególnie, tak tylko z zainteresowania i szczerze powiem, że na pierwszy rzut oka, wydawał mi się jakiś "zlepiany", być może się mylę, ale jakby była to igła, to na pewno przyciągnąłby moją większą uwagę, mimo że nie chciałem go kupić
Nie podobało mi się "malowanie" - na pewno nie był to fabryczny lakier, co widać też niestety na zdjęciach, a jak wiadomo w realu jest "troszkę" gorzej
Nie podobało mi się "malowanie" - na pewno nie był to fabryczny lakier, co widać też niestety na zdjęciach, a jak wiadomo w realu jest "troszkę" gorzej
GTI z "niezawodną skrzynią DSG" bez gwarancji raczej bym omijał...
- antek
- Aktywny
- Auto: Golf 6 R
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
No wlasnie jakoś mi nie pasuje zestawienie słów: niezawodna i DSG... 
Jeśli pytasz o różnice pomiędzy USA a Europa to sa jakieś znikome (generalnie 95% to to samo) a limitery prędkości, mocy i ekologiczne wymysły rodem zza wielkiej wody zdejmie ci dobry Tuner...
Jeśli pytasz o różnice pomiędzy USA a Europa to sa jakieś znikome (generalnie 95% to to samo) a limitery prędkości, mocy i ekologiczne wymysły rodem zza wielkiej wody zdejmie ci dobry Tuner...