Czy ktoś ma takie objawy ?
Skrzypienie przy kręceniu kierownicą
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Skrzypienie przy kręceniu kierownicą
Witam, od jakiegoś czasu przy manewrowaniu np. na parkingu słyszę z kolumny kierownicy takie skrzypienie, jakby guma ocierała o gumę. Dzisiaj byłem na przeglądzie po 2 latach i powiedziałem to na serwisie , powiedzieli ze nie jest to normalne , posmarowali coś tam przy poduszce na kierownicy - bo tak zaleca VW w tym przypadku podobno jednak nic to nie dało. Mam jechać w poniedziałek zostawić auto na 2 dni będą w ramach jeszcze gwarancji ( do 15.06 ) sprawdzać
-
street
- Sympatyk
- Auto: Golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: SBE
Re: Skrzypienie przy kręceniu kierownicą
marrcin pisze:Witam, od jakiegoś czasu przy manewrowaniu np. na parkingu słyszę z kolumny kierownicy takie skrzypienie, jakby guma ocierała o gumę. Dzisiaj byłem na przeglądzie po 2 latach i powiedziałem to na serwisie , powiedzieli ze nie jest to normalne , posmarowali coś tam przy poduszce na kierownicy - bo tak zaleca VW w tym przypadku podobno jednak nic to nie dało. Mam jechać w poniedziałek zostawić auto na 2 dni będą w ramach jeszcze gwarancji ( do 15.06 ) sprawdzać![]()
Ja miałem, wymienili górne łożyska mcpersona rowniez na gwarancji, skrzypiało z jednej strony tylko.
- marrcin
- Stały Bywalec
W którym ASO to robiłeś ?
-
street
- Sympatyk
marrcin pisze:W którym ASO to robiłeś ?
Magro sosnowiec
- marrcin
- Stały Bywalec
Na długo im zostawiałeś auto? Wiedzieli od razu co wymienić ?
-
street
- Sympatyk
marrcin pisze:Na długo im zostawiałeś auto? Wiedzieli od razu co wymienić ?
Nie wiem ile trwała operacja bo pojechałem tylko na wymianę oleju i nadmieniłem, że skrzypi. No i wyszło tak, że zostawiłem auto o 13tej a o 12tej następnego dnia już odebrałem.
- marrcin
- Stały Bywalec
Dostalem telefon z serwisu ze beda wymieniac przekladnie kierownicza