Wymiana diod w xenonie
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
yaroo-c1
- Nieśmiały
- Auto: volkswagen
- Engine: tdi
- Localization: wroclaw
Wymiana diod w xenonie
Witam mam mozliwosc zakupy lamp senonow jedyna ich wada sa spalone diody do jazdy dzienej orientuje sie ktos czy jest to wogole mozliwe i czy jest to trudne do zrobienia z gory dziekuje
Re: Wymiana diod w xenonie
W ori lampach sie dioda spaliła? Dioda ma przecież żywotność większą niż te samochody... ja bym odpuścił temat, bo albo została zalana wodą, albo jest coś spsute w kablach...
- ghost_rider
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK6
- Engine: 2.0TDI 110KM
- Localization: UK
kamill pisze:Dioda ma przecież żywotność większą niż te samochody...
Ja bym z tym nie przesadzal. W Audi np. to czesty problem i niestety nie jest to tania naprawa. Chyba ze sie samemu robi...Wiem ze ludkom czasami pada po 3 latach lampa za kupe siana. No ale to Audi hehe
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
kamill pisze:W ori lampach sie dioda spaliła? Dioda ma przecież żywotność większą niż te samochody... ja bym odpuścił temat, bo albo została zalana wodą, albo jest coś spsute w kablach...
Widocznie w Senonach jest inaczej
kup byle lampę i rozbierz ją,......... odpuścisz sobie dalsze dłubanie.
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
maartinj pisze:kamill pisze:W ori lampach sie dioda spaliła? Dioda ma przecież żywotność większą niż te samochody... ja bym odpuścił temat, bo albo została zalana wodą, albo jest coś spsute w kablach...
Widocznie w Senonach jest inaczej
kup byle lampę i rozbierz ją,......... odpuścisz sobie dalsze dłubanie.
No najpierw weź ją rozbierz.
Ja próbowałem .... i na tym sie skończyło po 3godz.
Wiec ja bym sobie darował kombinowanie i naprawianie.
Nie warte.
Lepiej kupić sprawną lampę.
Baster
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Niestety diody mają własnie ten minus że guzik nie wystarczają na żywotność autka tylko palą się na potęgę, rozebranie lampy jest bardzo trudne są klejone masą klejąco-uszczelniającą, same diody nie występują jako częśći, trzeba by wziąść z innej lampy...
Podsumowując lepiej odpuścić temat...
Podsumowując lepiej odpuścić temat...