Witam !
dzisiaj poraz 1 zaobserwowałem takie zjawisko. Stanąłem na światłach i aż mnie zamurowało. Zjechałem i zrobiłem filmik.
Na logikę ok... deszcz ale skąd aż tyle dymu ? maska zimna, boczki zimne.
Gdy podniosę maskę wszystko wydaje sie być ok, zamykam maskę i dzieje się to co na filmiku. Zobaczcie sami i powiedzcie co sądzicie?? (sory za brak jakość ale z telefonu + youtube zmniejszył)
Dym spod maski podczas wypalania DPF
Regulamin forum
Rozrząd, układ korbowy, przepływomierz, turbo, intercooler, układ paliwowy, układ smarowania, sterowanie silnikiem ECM, sterowanie zapłonem, świece, przewody zapłonowe, rozdzielacze, chłodnica, pompa wody, wycieki płynu chłodniczego, przegrzewanie silnika, niedogrzanie silnika, czujniki, wskaźniki temperatury.
Pamiętaj:
Jeżeli chcesz doprecyzować problem użyj jednego z dostępnych prefixów
Rozrząd, układ korbowy, przepływomierz, turbo, intercooler, układ paliwowy, układ smarowania, sterowanie silnikiem ECM, sterowanie zapłonem, świece, przewody zapłonowe, rozdzielacze, chłodnica, pompa wody, wycieki płynu chłodniczego, przegrzewanie silnika, niedogrzanie silnika, czujniki, wskaźniki temperatury.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Jeżeli chcesz doprecyzować problem użyj jednego z dostępnych prefixów
- Benzyna – jeżeli wątek dotyczy benzyniaków
- Diesel – jeżeli wątek dotyczy ropniaków
- LPG – jeżeli wątek dotyczy aut zagazowanych
- All – dla wątków, w których rodzaj paliwa nie jest istotny.
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Engine: FR4T 2.0T
- Localization: Koszalin
Re: Dym spod maski podczas wypalania dpf !
Dym czy para? Jakiś zapach to miało?
-
lechu 76
- Sympatyk
- Auto: golf VI
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Norwegia
Zajrzales pod pokrywe na silniku?
-
Sialek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6tdi CAYC
- Localization: Bialystok
Niestety nie znalazłem nic, jakby para - oby para ... we czwartek i tak wywalam to dziadostwo i programik więc olewam