Zdjęcia, dyskusje, opinie dotyczące nowego Golfa VII
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Re: Zdjęcia Golfa VII
jeszcze jeden dzień i wszystko będzie jasne!
Według opinii dziennikarzy tygodnika Auto Bild nowy VW Golf VII stanowi znaczny krok do przodu i co najważniejsze będzie tańszy od swojego poprzednika. W wersji podstawowej ma kosztować 16,5 tys. euro w Niemczech. Tyle kosztował w momencie wprowadzenia do sprzedaży VW Golf VI, ale obecnie jego wersja podstawowa jest droższa o 475 euro.
Według opinii dziennikarzy tygodnika Auto Bild nowy VW Golf VII stanowi znaczny krok do przodu i co najważniejsze będzie tańszy od swojego poprzednika. W wersji podstawowej ma kosztować 16,5 tys. euro w Niemczech. Tyle kosztował w momencie wprowadzenia do sprzedaży VW Golf VI, ale obecnie jego wersja podstawowa jest droższa o 475 euro.
I teraz nie będę wiedział co zrobić. Do końca września chciałem kupić Golfa 6. A teraz wychodzi 7.. opłaca się czekać i kupić 7? Na początku będą wychodzić wady fabryczne itp. A golf 6 jest już "sprawdzony". Muszę to od nowa przemyśleć..
przecież masz 2 lata gwarancji producenta, a do tego dokupujesz ubezpieczenie od kosztów naprawa i masz 5 lat względnego spokoju. Jeżeli chcesz to możesz jeszcze sobie wykupić program excellente i przez 7 lat jeździsz bez obaw 
O 22:00 PREMIERA GOLFA VII
O 22:00 PREMIERA GOLFA VII
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Niby oficjalne bo niby wyciekło - tak oni twierdzą pierwsze-zdjecia-vw-golfa-vii

Oj to mi się nie będzie podobało, już w naszych ESP ogranicza mocno zabawę, a co dopiero brak wajchy, niezła wajcha
Ale podsumowanie artykułu jest słuszne

Oj to mi się nie będzie podobało, już w naszych ESP ogranicza mocno zabawę, a co dopiero brak wajchy, niezła wajcha
Niestety, wraz z siódmą generacją w zapomnienie poszedł klasyczny hamulec ręczny z wajchą, a w jego miejsce pojawił się po prostu guzik hamulca elektrycznego. Pozwoliło to na zaoszczędzenie miejsca na konsoli środkowej i zastosowanie większych schowków oraz wnęk na napoje.
Ale podsumowanie artykułu jest słuszne
I jak zwykle w przypadku tego modelu, na koniec ciśnie się na usta jedno stwierdzenie – będzie hit. Chyba że Golf nagle zacznie wyglądać, jak nie Golf, w co akurat mocno wątpię!
My TSI
Te tylne światła bardziej mi się podobają od tych w naszym. Wnętrze też jest nawet ok, o ile takie będzie. Brak ręcznego mi nie przeszkadza, bo do latania bokami mam stare auto
Byle tylko przód nie wyglądał tak jak tam pokazany kilka dni temu w auto bildzie, bo będzie klapa. Wrzucone przez Ciebie zdjęcia pokrywają się z tymi w autobildzie.
- Uncle Peter
- Sympatyk
- Engine: CAXA
- Localization: WM
Kakaruto te fotki już są na pierwszej stronie, tylko nie powiększone jak u Ciebie, wrzucał je lynx07 

- kakaruto
- Mieszkaniec
Hahah faktycznie, czyli duże prawdopodobieństwo że to kolejna ściema - no nic czekamy do wieczora 
My TSI
Wrzucałem to już kilka dni temu, więc może jednak coś w tym jest
http://www.autobild.de/bilder/bilder-aus-auto-bild-35-2012-1944737.html#bild5

http://www.autobild.de/bilder/bilder-aus-auto-bild-35-2012-1944737.html#bild5
- Uncle Peter
- Sympatyk
- Engine: CAXA
- Localization: WM
Jeśli to prawda to słabo z przodu
http://www.turboimagehost.com/p/1311322 ... 5.jpg.html
super w środku
http://www.turboimagehost.com/p/1311323 ... 1.jpg.html
i jakoś dziwacznie z tyłu
http://www.autowp.ru/pictures/volkswage ... oor_50.jpg
chociaż tu jakby lepiej
http://www.autowp.ru/pictures/volkswage ... oor_44.jpg
tu ładnie wyszło
http://www.autowp.ru/pictures/volkswage ... door_4.jpg
To niby już oficjalne zdjęcia. Ogólnie nie jest źle, poczekamy na galerię na netcarshow.
http://www.turboimagehost.com/p/1311322 ... 5.jpg.html
super w środku
http://www.turboimagehost.com/p/1311323 ... 1.jpg.html
i jakoś dziwacznie z tyłu
http://www.autowp.ru/pictures/volkswage ... oor_50.jpg
chociaż tu jakby lepiej
http://www.autowp.ru/pictures/volkswage ... oor_44.jpg
tu ładnie wyszło
http://www.autowp.ru/pictures/volkswage ... door_4.jpg
To niby już oficjalne zdjęcia. Ogólnie nie jest źle, poczekamy na galerię na netcarshow.
Liczyłem na coś więcej :/ Przód to polo z domieszką golfa.. Wnętrze super.
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Jeśli ten tył naprawdę tak wygląda to nędza... Kojarzy mi się ze Stilo...
Ale bezpieczniej poczekać z ocenami, aż będzie można zobaczyć siódemkę na żywo.
Ale bezpieczniej poczekać z ocenami, aż będzie można zobaczyć siódemkę na żywo.
Ta szybka przy lusterku zewnętrznym ...dramat, czekam na oficjalne nie uwierzę póki nie dotknę
Pozdro
- kakaruto
- Mieszkaniec
No to chyba mamy oficjalne foty:
źródło: http://www.insideline.com

i środek na bogato - bardzo mi się podoba

Mam mieszane uczucia, szczególnie jeżeli chodzi o tył, ale środek nadrabia te drobne niedociągnięcia rufki.
A z profilu jest taki jak być powinien

źródło: http://www.insideline.com

i środek na bogato - bardzo mi się podoba

Mam mieszane uczucia, szczególnie jeżeli chodzi o tył, ale środek nadrabia te drobne niedociągnięcia rufki.
A z profilu jest taki jak być powinien

My TSI
- zbych_u
- Aktywny
- Auto: Passat B7
- Engine: CFFB 2.0 TDI 140KM
- Localization: opolszczyzna
A ja wyszperałem coś takiego:

Całkiem nie źle, ale to plastikowe aluminium w okół zegarów to kicha.

Całkiem nie źle, ale to plastikowe aluminium w okół zegarów to kicha.
- kakaruto
- Mieszkaniec
2013 VW Golf Mk7 Interior
2013 VW Golf Exterior
Kilka dużych zdjęć:

cennik - zobaczymy za niedługo na ile oficjalny

cennik wybranych gadżetów w euro:
2013 VW Golf Exterior
Kilka dużych zdjęć:

cennik - zobaczymy za niedługo na ile oficjalny

cennik wybranych gadżetów w euro:
- dodatkowe drzwi 900e
- dodatkowe poduszki powietrzne z tyłu 355e
- pakiet skórzany 1990e
- panoramiczny dach 1050e
- najtańsze audio 450e
- ksenony 850e
- DCC 990e
- ACC 550e
- rozpoznawanie pasa ruchu 710e
- rozpoznawanie znaków 320e
My TSI
-
barthez
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: 2.0 tsi
- Localization: Warszawa
Polska cena za podstawowy model 59.990 pln. To znaczy, że importer przyjął przelicznik euro do złotówki w golfie 7 na 3,5 pln za euro.
Wystarczy Pi razy oko na obliczanie ceny samochodu i opcji.
Ten 1.4 tsi jest z odłaczanymi cylindrami i z tego co wiem juz na pasku a nie łańcuchu
No i ma 140 km
Btw na vw.de jest konfigurator golfa 7 i cennik opcji. Duza Navi kolo 2300 euro
Wystarczy Pi razy oko na obliczanie ceny samochodu i opcji.
Ten 1.4 tsi jest z odłaczanymi cylindrami i z tego co wiem juz na pasku a nie łańcuchu
No i ma 140 km
Btw na vw.de jest konfigurator golfa 7 i cennik opcji. Duza Navi kolo 2300 euro
no tak, ale na kazdym jednym foto jest opcja najlepiej wyspoazona.. a wyobrazcie sobie takiego golfa na 15" stalowych kolach, albo 16" aluminium.. do tego alcantara w srodku, przod od polo, tyl od passata.. jak dla mnie to srednio to wyglada..
kazde auto w najbogatszej wersji przyciagnie oko..
kazde auto w najbogatszej wersji przyciagnie oko..
- kakaruto
- Mieszkaniec
To już pewne. Za najtańszą wersję króla kompaktów trzeba zapłacić 59 990 zł. To mniej niż bazowa wersja obecnej generacji. Czy niższa cena, elektroniczne gadżety, oszczędne silniki i większe, choć nadal zachowawcze, nadwozie to sposób Volkswagena na ciężkie czasy?
Być może. Jeżeli od ceny najnowszego Golfa odejmiemy bogatsze wyposażenie seryjne (m.in. radio z 5-calowym ekranem dotykowym, hamulec wielokolizyjny, XDS, elektroniczny hamulec postojowy z funkcją Autohold, czy system Start-Stop), okaże się, że różnica w cenie byłaby jeszcze większa.
Auto z podstawowym silnikiem z silnikiem 1.2 85 KM ma zużywać średnio 4,9 l/100 km. W wersji wysokoprężnej (TDI) spalanie nie ma przekraczać 3,8 l/100 km. Na tym nie koniec. Najbardziej oszczędny w gamie będzie Golf BlueMotion: dzięki zastosowaniu różnego rodzaju wspomagaczy i aerodynamicznych rozwiązań, spalanie będzie jeszcze niższe - 3,2 litra oleju napędowego na 100 km, czyli 85 g/km CO2.
Czy to możliwe? Na papierze owszem. W praktyce będzie to trudne do zrealizowania. Obiecujemy jednak, że gdy Golf VII trafi w nasze ręce, sprawdzimy ile w rzeczywistości potrzebuje paliwa. Już dzisiaj możemy jednak zdradzić, że wszystkie silniki benzynowe wykorzystywane w aucie pracują w technologii TSI (z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem). Wszystkie, jak na razie, są czterocylindrowe z czterema zaworami na cylinder i mają moc 85 KM i 140 KM.
Najmocniejszy, wyposażony będzie w technologię ACT (aktywny system zarządzania pracą cylindrów). Zasada jest prosta i znana z silników wykorzystywanych w innych modelach koncernu (Audi A1 lub A3). Przy niskich i średnich obciążeniach dwa cylindry są odłączane, co obniża spalanie w znormalizowanym cyklu europejskim o 0,4 l/100 km. Odłączanie cylindrów jest aktywne w zakresie prędkości obrotowych między 1400 a 4000 obr./min i przy momentach obrotowych poniżej 85 Nm.
Co z Dieslami? Czterocylindrowe silniki wysokoprężne z czterema zaworami na cylinder i bezpośrednim wtryskiem będą miały moc 105 KM i 150 KM. Podstawowy model TDI o mocy 105 KM, wedle zapewnień producenta, zużywa średnio tylko 3,8 l/100 km, mocniejszy 4,1 l/100 km.
Golf zgodnie z tendencją urósł. Zmieniły się też jego proporcje. Jest o 5,6 cm dłuższy (425,5 cm) o 1,3 cm szerszy i ma o 5,9 cm większy rozstaw osi (263,7 cm). Ponieważ przednie koła są przesunięte do przodu o 4,3 cm, rozstaw kół osi przedniej wzrósł o 8 mm, a tylnej o 6 mm proporcje stały się bardziej sportowe, poprawiło się zachowanie w przypadku zderzenia i możliwe było powiększenie przestrzeni wewnątrz auta. Równocześnie nadwozie jest o 2,8 cm niższe (142,5 cm), ale odległość między siedziskiem a podsufitką pozostała niezmieniona. Mniejsza wysokość poprawiła aerodynamikę; powierzchnia czołowa Golfa jest o 0,03 m2 mniejsza, a współczynnik oporu powietrza zmniejszył się o 10 procent.
Pasażerowie siedzący z tyłu mają teraz o 1,5 cm więcej miejsca na nogi, na ramiona (+3,0 cm). Na papierze może i to niewiele, w praktyce całkiem sporo. Więcej miejsca jest także na przednich fotelach i w bagażniku (+ 30 litrów).
Elektroniczny zawrót głowy
Przypuszczaliśmy także, że nowy Golf naszpikowany będzie elektronicznymi wspomagaczami kierowcy i elektronicznymi gadżetami. Mieliśmy rację. W wyposażeniu seryjnym nie zabraknie ekranu dotykowego różnej wielkości w zależności od wersji wyposażenia i modelu. Dopłaty wymagać będzie jednak zupełnie nowy system Infotainment i Entertainment z reagującym na zbliżenie ręki ekranem dotykowym.
Auto seryjnie będzie wyposażone w hamulec wielokolizyjny. Dopłaty wymagać będą aktywny system ochrony pasażerów PreCrash, aktywny tempomat z regulacją odległości ACC, systemem Front Assist i funkcją awaryjnego hamowania w mieście, Park Assist drugiej generacji, duże wyświetlacze dotykowe oraz ergonomiczne fotele..
Z długiej listy opcji wybierać będzie można adaptacyjne reflektory, system rozpoznawania znaków oraz system wykrywania zmęczenia kierowcy. Na tym nie koniec. W najnowszym Golfie (za dopłatą) zastosowano także progresywny układ kierowniczy. Przy manewrowaniu i parkowaniu redukuje on siłę potrzebną do skrętu kierownicy. Na krętych drogach z kolei usztywnia i wyczula układ.
Dzięki modułowej płycie podłogowej MQB, inżynierowie mieli łatwość implementowania do Golfa technologii zarezerwowanej do tej pory dla większych i droższych modeli. Przykład? Coś na kształt aktywnego zawieszenia i personalizacji ustawień poszczególnych układów auta. Do wyboru są cztery profile jazdy, a w połączeniu z DCC (dostępną w opcji adaptacyjną regulacją zawieszenia) pięć: Eco, Sport, Normal, Individual oraz Comfort. W profilu Eco układ zarządzania pracą silnika, klimatyzacja i pozostałe układy dodatkowe są sterowane w sposób optymalny pod kątem zużycia paliwa.
Ponadto auta ze skrzynią DSG w trybie Eco mają funkcję "żeglowania" - gdy kierowca zdejmie nogę z pedału gazu dwusprzęgłowa skrzynia biegów odłączy silnik, który będzie pracował na biegu jałowym. W ten sposób przy odpowiednim sposobie jazdy możliwe jest optymalne wykorzystanie energii kinetycznej Golfa.
Walka z masą
Modułowa konstrukcja auta to także zmniejszenie masy samochodu. W sumie zaoszczędzono 100 kilogramów. Gdzie? Najłatwiej odpowiedzieć wszędzie. Jeżeli podzielimy Golfa na poszczególne grupy: układy elektryczne, wyposażenie dodatkowe, silniki, podwozie i elementy nadwozia, zaoszczędzone 100 kilogramów rozkłada się następująco:
- 6,0 kg układy elektryczne,
- 40,0 kg silniki,
- 26,0 kg podwozie,
- 37,0 kg elementy nadwozia.
Oszczędności szukano także w elementach nadwozia. Razem dało to redukcję 37 kg:
- 0,4 kg tablica rozdzielcza,
- 1,4 kg poprzeczny nośnik modułów,
- 2,7 kg klimatyzacja,
- 7,0 kg przednie i tylne siedzenia,
- 23,0 kg karoseria,
- 2,5 kg inne.
Na razie tyle teorii. Sylwetkę auta można oglądać na pierwszych oficjalnych zdjęciach. Czekamy na pierwszą jazdę. Auto do sprzedaży trafi 17 września. Dostępne będzie w trzech wersjach wyposażenia.
źródło Golf VII | Wczoraj przecieki, dzisiaj ceny
My TSI
W niemieckim konfiguratorze Highline 24 tys euro, w serii koła 17 cali, ksenon bez led, czujniki cisnienia,itd. warto spojrzec wszystkiego nie pamiętam ...
Mi przypadł do gustu, poza ta małą szybką obok lusterek zewnętrznych o których wspomniałem w innym poscie. Wnętrze powala, przetłoczenie maski drzwi i zderzaka super, także przetłoczenia na dachu
Przód i tył lepszy niż MK6, ktoś zarzucie że brak rewolucji, nie zmianie się drastycznie wizerunku auta , które sie świetnie sprzedaje
Poza tym za każdym razem jak patrzę to coraz bardziej mi sie podoba
Jak juz się uporam ze sprzedażą swojego to zamawiam ....
Pozdro
Mi przypadł do gustu, poza ta małą szybką obok lusterek zewnętrznych o których wspomniałem w innym poscie. Wnętrze powala, przetłoczenie maski drzwi i zderzaka super, także przetłoczenia na dachu
Pozdro
Re: Zdjęcia dyskusję opinie dotyczące nowego Golfa VII
Mnie też się coraz bardziej zaczyna podobać
O ile dobrze pamiętam ,to MK 6 było w tej samej cenie w de, a tutaj proszę jak poszli z wyposażeniem .Ciekawe jak będzie w pl. Właśnie sobie zrobiłem na konfiguratorze swojego mk6 i okazało się, że podrożał przez te 2 lata o prawie 5tyś zł.
-
mistrz
- Sympatyk
- Auto: Golf VI
- Engine: 1.4 160KM
- Localization: Stolica
Odp: Zdjęcia dyskusję opinie dotyczące nowego Golfa VII
Środek bomba, ale na zewnątrz to hmm MK6 nie ma się kompletnie czego wstydzić. No i na razie szkoda, że max to 140km w benzynie. Ciekawe kiedy dadzą mocniejsze 1.4
Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
Re: Zdjęcia dyskusję opinie dotyczące nowego Golfa VII
Oby było to nowe 1.8 TSI 180 KM , które jest w A3 i A4.
tomekb29 pisze:W niemieckim konfiguratorze Highline 24 tys euro, w serii koła 17 cali, ksenon bez led, czujniki cisnienia,itd. warto spojrzec wszystkiego nie pamiętam ...
Mi przypadł do gustu, poza ta małą szybką obok lusterek zewnętrznych o których wspomniałem w innym poscie. Wnętrze powala, przetłoczenie maski drzwi i zderzaka super, także przetłoczenia na dachuPrzód i tył lepszy niż MK6, ktoś zarzucie że brak rewolucji, nie zmianie się drastycznie wizerunku auta , które sie świetnie sprzedaje
Poza tym za każdym razem jak patrzę to coraz bardziej mi sie podoba
Jak juz się uporam ze sprzedażą swojego to zamawiam ....
Pozdro
Zapomniałem dopisać.... kształt klapki wlewu paliwa .. bomba
i jeszcze kilka fotek, wnętrzem jestem zauroczony
http://moto.wp.pl/kat,123,title,Volkswa ... caid=1f1dd
Pozdro