Opinie na temat warsztatów, ASO, salonów oraz komisów
Regulamin forum Opinie na temat jakości obsługi oraz usług świadczonych przez salony, komisy, warsztaty samochodowe, zarówno te autoryzowane jak i te nieautoryzowane
Uwaga:
Nowy temat należy utworzyć zgodnie z poniższą zasadą:
Temat - [województwo][Warsztat/Salon/ASO/Komis] _nazwa_podmiotu_ - _miejscowość_
Treść - nasza opinia, rada, przestroga, itp. informacja związana wizytą w danym salonie/komisie/warsztacie.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Kupiłem u nich autko robiłem 2 przeglądy...raz było słabo (baaardzo długi czas oczekiwania), za drugim podejściem lepiej...mogę polecić bo są mili jednak o wszystko trzeba się upomnieć, targować ale to pewnie norma w ASO. Nie wiem czemu ale migają mi się na przekodowanie na serwis w Long Life...tzn. wiem czemu bo klient kasę w ząbkach niesie co 15 a nie co 30 tys. km. A Wy jak serwisujecie? Co 15 czy co 30?
ps. Dla przykładu podam olej Castrol SLX LL w serwisie 95zł/l w necie 43zł/l. Nie uważacie, że to grabież?!
Pisalem na poprzednim forum, napisze i tu KOMPLETNIE NIE POLECAM SERWISU! Kupilem u nich auto i bylo bardzo ok. To fakt.
Problemem jest dziadowski serwis. Kupujac auto zamontowano mi hak w serwisie (potem okazalo sie ze jest on od Golfa V grrrrrr), bo wowczas nie bylo mozna jeszcze dostac od razu w fabryce. Po ok. 3 miesiacach zauwazylem wytarcie po stronie kierowcy na klapie bagaznika i tylnym zderzaku (te dwa elementy sie obcieraly). Myslalem, ze to przez otwory na hak, bo byly krzywo wyciete i przez to ta czarna podkladka pod zderzakiem byla troche wygieta. Oczywiscie auto poszlo do Chylinskich, bo to oni montowali. Wymienili podkladke i spolerowali mi przytarcie na zderzaku, a na klapie bagaznika dali zaprawke. Po jakis 2-3 tygodniach cos mnie podkusilo i odkrecilem podkladke, bo chcialem zobaczyc jakie sa dane haka. Jakie bylo moje zdziwienie, gdy okazalo sie ze caly tylny zderzak jest mocno oparty o hak i wiazke! To go wlasnie podnosi do gory, co po pewnym czasie skutkuje obtarciem. Wystarczylo przyciac troszeczke zderzak i wszystko uklada sie pieknie. Serwisanci z ASO oczywiscie sa na tyle tempi, ze czegos takiego nie widza. I za to kompletnie ich nie polecam, bo juz chwile po kupnie nowego auta musialem jechac do serwisu, bo spartolili tak prosta robote.
Według Volkswagen Magazyn 04/2011 str. 8. to w Warszawce - Auto Viva a w Dusznik Wielkopolskich - Staszak. Jeżeli ktoś tam coś kiedyś robił niech opisze w nowym wątku
Śmiesznie, bo niby Auto Viva taka dobra, a na forach ludzie strasznie na nią psioczą. Ale nie o to chciałem spytać.
Zbliża mi się przegląd po 45k i jak zwykle odstawiam auto do Zasady. Natomiast pozostaje kwestia jakich kosztów można się spodziewać? Jak to wygląda w innych miastach no i w Warszawie jeśli ktoś już ma to za sobą. Pytanie dodatkowe: czy prócz oleju można dostarczyć im coś jeszcze żeby zmniejszyć koszty? Jakieś filtry czy coś? Jakoś się tak złożyło, że ubezpieczenie i serwis wypadło w tym samym czasie i lekki deficyt z kasą
W tych tematach rozmawiamy o jakości usług danego ASO/Salonu/Warsztatu - zapraszam do forum ogólnego z ogólnymi pytaniami lub do tematu związanego z ASO Zasada z pytaniami dotyczącymi tego ASO.
VW Auto Viva - robiłem rozrzad na gwarancji. Pod tym względem polecam ten servis bo maja doświadczenie z tymi elementami. VW Zasada - servisuje tam auto i jestem bardzo zadowolony. Miałem wymieniana szybę czołowa bo dostałem kamieniem i chłopaki z blacharskiego działu spisali sie dobrze, nie miałem zastrzeżeń. W styczniu oddaje na przegląd po 70k.