Cześć!
Jak mogę sprawdzić czy mam zamontowaną grzałkę nagrzewnicy? Po vin czy kodzie wyposażenia? Pozdrawiam!
Greg
Grzałka nagrzewnicy
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Grzałka nagrzewnicy
Na kilka sposobów 
zdjąć plastik tunelu środkowego koło pedału gazu i widac dobrze PTC.
Jak nie to vcds i w blokach pomiarowych będzie widoczny stan PTC
Albo jak jest poniżej +5 i masz zimny silnik to po odpaleniu po kilku sekundach powinieneś słyszeć cykanie przekaźnika od PTC.
W każdym TDI może z wyjątkiem na ciepłe kraje jest montowane PTC seryjnie jeśli nie ma webasto.
zdjąć plastik tunelu środkowego koło pedału gazu i widac dobrze PTC.
Jak nie to vcds i w blokach pomiarowych będzie widoczny stan PTC
Albo jak jest poniżej +5 i masz zimny silnik to po odpaleniu po kilku sekundach powinieneś słyszeć cykanie przekaźnika od PTC.
W każdym TDI może z wyjątkiem na ciepłe kraje jest montowane PTC seryjnie jeśli nie ma webasto.
-
greg
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI OCTAVIA
- Engine: CAYC 1.5 DADA
- Localization: Tychy
Re: Grzałka nagrzewnicy
podziękował bo właśnie słyszałem cykanie przekaźnika i zastanawiałem się czy przypadkiem któryś nie szwankuje Re: Odp: Grzałka nagrzewnicy
A wiec to to tak pyka... do szalu mnie doprowadza te pykanie :p