Wskazanie temperatury oleju na MFA
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- Jimmy_PoP
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAXA
- Localization: Wawa
Re: Wskazanie temperatury oleju na MFA
Jak pokazuje prawidłowa temperaturę w VCDS to chyba znaczy, że czujnik jest dobry?
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
Temeperatura wyskakuje dopiero po przeroczeniu 50 C do tego momentu sa kreseczki.A co do temepreatury to moj maks 115
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
... będę musiał to zdiagnozować w jakimś dobrym serwisie, bo nie mam jasnej odpowiedzi.... teoretycznie czujnik jest, fizycznie też, wtyczka sprawdzona, komputer nie pokazuje żadnych błędów... a na blacie MFA mam 3 kreski, nawet po dłuższej jeździe...
wg katalogu VAG jest to taka część : 03C907660H i w serwisie jest cholernie droga jak na kawałek plastiku.... ;p
pomoże ktoś...? czy to jest ten czujnik .... ? może kupić używany i wymienić ??
wg katalogu VAG jest to taka część : 03C907660H i w serwisie jest cholernie droga jak na kawałek plastiku.... ;p
pomoże ktoś...? czy to jest ten czujnik .... ? może kupić używany i wymienić ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Tak to taki czujnik...
Jesli na vcds pokazuje dane temperatury oleju to nie wiem czy jest sens wymieniać czujnik on raczej na 99% jest dobry..
prędzej coś w aucie nie tak albo po prostu nie pokazuje u ciebie temperatury i trza by pogrzebać w eepromie licznika...
Jesli na vcds pokazuje dane temperatury oleju to nie wiem czy jest sens wymieniać czujnik on raczej na 99% jest dobry..
prędzej coś w aucie nie tak albo po prostu nie pokazuje u ciebie temperatury i trza by pogrzebać w eepromie licznika...
- martiso
- VIP
dziękować
też wydaje mi sie zbędne kupowanie nowego (innego) ... nie mogę sobie przypomnieć czy pokazywał w ogóle jako nowy ... temat zgłębię raczej na serwisie VW.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Bardziej proponuję wyprawę do dobrego elektronika od vw, w serwisie niewiele umieją i wiedzą, jedyne na czym doskonale sie znają to wyciąganie kasymartiso pisze:dziękowaćtemat zgłębię raczej na serwisie VW.
- martiso
- VIP
u dobrego elektronika już sprawdzałem
komputer nie pokazał żadnych błędów.... jakby poprostu tak miało być
z mojej strony mogę jedynie zaryzykować i kupić używany czujnik na zamiankę - sprawdzić czy pomoże i tyle ....
-
piotrcyrek
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 CBAB
- Engine: 2.0 TDI 103 kW
- Localization: Czestochowa
A czy jest ktoś wstanie zrobić wskazanie temp oleju na liczniku poprzez zmianę wartości w eepromie a jak tak to jaki koszt???
-
koper92
- Gadatliwy
- Auto: MK 6 GTI
- Engine: 2.0 TSi
- Localization: Tomaszow Maz
Odkopuję temat,gdyż znalazłem rozwiązanie problemu "----" zamiast temp.oleju.
http://forum.golf6.pl/vw-instrukcje/wyswietlanie-temperatury-oleju-mfa-golf-6-t4591.html
http://forum.golf6.pl/vw-instrukcje/wyswietlanie-temperatury-oleju-mfa-golf-6-t4591.html