koło dwumasowe 2.0 TDI 110km wymiana
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
danielg21
- Nowicjusz
- Auto: golf VI
- Engine: TDI 110KM
- Localization: stargard
koło dwumasowe 2.0 TDI 110km wymiana
Witam, wszystkich , jak w temacie przyszedł czas na wymianę dwumasy w moim Golfiku.Mam takie pytanie ponieważ posiadam skrzynię pięciobiegową o kodzie LLL, chciałbym założyć mocniejsze koło dwumasowe ze sprzęgłem, czy pasuje od jednostki 140konnej?.Mam też problem że przy 8okm/h wyje mi skrzynia biegów, na forum doszedłem że do wymiany jest mechanizm różnicowy w skrzyni biegów i właśnie korzystając z okazji w sumie mógłbym wstawić skrzynie 6 biegów przy wymianie koła i sprzęgła, co o tym myślicie?
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: koło dwumasowe 2.0 TDI 110km wymiana
Witaj kolego przechodziłem podobny problem ze skrzynią tyle ze Touranie i nigdy więcej szescio biegowej nawet dwa serwisy potwierdziły ze to niewypał i często łożyska padają tak więc lepiej pozostać przy piątce a co do sprzęgła można dopasować zwykle bez dwumasy .
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
W 5-cio biegowej też padają łożyska i nic w tym niezwykłego...
Do swojej skrzyni LLL nie wsadzisz zestawu sprzęgła od 140Km...
A co do wymiany skrzyni na 6-tke to jest taka możliwość, pasuje tylko skrzynia NFP, ale poza nią trzeba zmienić rozrusznik i półosie...
Do swojej skrzyni LLL nie wsadzisz zestawu sprzęgła od 140Km...
A co do wymiany skrzyni na 6-tke to jest taka możliwość, pasuje tylko skrzynia NFP, ale poza nią trzeba zmienić rozrusznik i półosie...
-
danielg21
- Nowicjusz
Dzięki koledzy, a może wiecie które łożyska są do wymiany w skrzyni, znaczy które najczęściej padają? ja mam taki problem: nie dość że wyje przy 80 to dodatkowo zwalniając od 120 do 80 drży mi kierownica jakby nie wiadomo co się działo w tej skrzyni i na końcu wielka prośba....to jakie sprzęgło zamontować? oczywiście zwykłe bez dwumasy?
- marmi
- Mieszkaniec
jak pada jedno łozysko w skrzyni to wymienia się wszystkie...
sprawdź też w jakim stanie jest poduszka skrzyni bo ona może tez powodować drgania, zestaw z jednomasem to chyba tylko valeo ma
sprawdź też w jakim stanie jest poduszka skrzyni bo ona może tez powodować drgania, zestaw z jednomasem to chyba tylko valeo ma
-
danielg21
- Nowicjusz
hmmmm, zastanawia mnie tylko jedna rzecz, jeżeli samochód ma wbity bieg np 4 i mam naciśnięte sprzęgło to jedzie cichutko, jak puszcze sprzęgło i zwalniam na biegu to wyje....
wszystkie łożyska to spory wydatek, może lepiej kupić używkę na aledrogo....
wszystkie łożyska to spory wydatek, może lepiej kupić używkę na aledrogo....
- marmi
- Mieszkaniec
Prawda jest taka że najpierw trzeba ustalić co się dzieje dokładnie a potem się zastanawiać nad remontem i/lub wymiana na regenerowaną lub używkę...
-
danielg21
- Nowicjusz
Wielka prośba do kogoś kto ma odpowiedni program czy zamiennikiem skrzyni biegów LLL może być MWW ?
-
PawelARL
- Nowicjusz
- Auto: Golf VI
- Engine: CFFB
- Localization: Kielce
Witaj to że wyje skrzynia na 4 i 5 prawdopodobnie to samo się dzieje co kiedyś miałem w Leonie. Wybiło obudowę skrzyni biegów, często słyszałem o tym przypadku.
-
Sialek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6tdi CAYC
- Localization: Bialystok
Czy skrzynia http://allegro.pl/vw-audi-skoda-2-0-tdi ... 52441.html czyli NPF nada się również do 1,6tdi ?
pozdrawiam
pozdrawiam