mocowanie dekorów

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
arthur7374
Aktywny
Auto: VW Golf 7 variant
Engine: DADA
Localization: Bruxelles

mocowanie dekorów

Post autor: arthur7374 »

Panowie.Jak są zamocowane listwy ''dekory'' w poszyciu drzwi.Aby je zdjąć trzeba zdejmować boczek?Ta w drzwiach przednich pasażera trzeszczy jak djabli przy głośniejszej muzyce.
radekj2
Nowicjusz
Auto: VW GOLF 6
Engine: 2.0 tdi 110km
Localization: TUREK

Re: mocowanie dekorów

Post autor: radekj2 »

Dzisiaj wyciągałem konsole przednią i te dekory w konsoli były na zaczepy-wciski. Podważyłem w narożniku i dalej już ładnie odchodziły. Te na boczkach będą chyba tak samo mocowane. pozdrawiam
Awatar użytkownika
ryba113
VIP
Auto: VW Golf 6 Bifuel
Engine: BGU 1.6 74 kW
Localization: CT NO EL

Post autor: ryba113 »

Zgadza się te w desce są na spinki natomiast te w drzwiach juz nie. Trzeba ściągnąć boczek i trochę zabawy jest ponieważ mocowane zalanym plastikiem teoretycznie nierozbieralne. Torx, coś do podwazenia plastiku, lutownica, zapasowa spinka do tapicerki( na wszelki wypadek ), trochę zdolności manualnych i zrobione. Powodzenia.
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Post autor: marmi »

To zależy bo w kombi dekory w drzwiach nie są tak jak w hatchbacku na stałe zalane tylko też są na zapinkach jak te w konsoli...
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
arthur7374
Aktywny

No właśnie oto mi chodziło =D> .Dzięki panowie :pub:
Awatar użytkownika
ryba113
VIP
Auto: VW Golf 6 Bifuel
Engine: BGU 1.6 74 kW
Localization: CT NO EL

Post autor: ryba113 »

Cenne spostrzeżenie @marmi ja z varintem nie mam doświadczenia a nie zauważyłem u kolegi ze to właśnie variant.
arthur7374
Aktywny

Jestem po naprawie tej trzeszczącej listwy "dekoru" ,drzwiach przednich prawych. Na przyszłość do posiadaczy variantów.Listwa jest na zatrzaski.Wyjmując ją trzeba zaczynać podważać od strony zawiasów.Ja zacząłem z przeciwnej i połamałem wewnętrzny wpust ,trochę kleju do modeli plastikowych i jest git.Trzeszczenie było spowodowane tym że jakiś Portoryk zapomniał przy jej montażu włożyć dwie metalowe spinki (zatrzaski) na listwę przewidzianych jest ich 5 szt.było tylko 3szt :evil: .Myślałem że te spinki wpadły do środka i zdemontowałem boczek a tu :dupa: .Listwę dodatkowo przykleiłem na FIX ALL (SOUDAL'A) .I można się napić :pub:
azssms
Forumowicz
Auto: VW Golf 6 GTI
Engine: 2.0 TSI
Localization: Bad Hersfeld

Post autor: azssms »

Fajnie ze ktoś to wkoncu wyjaśnił . Bo mnie czeka tez wymiana listwy na drzwiach kierowcy😣
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”