Doposazenie Keyless entry
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).
Pamiętaj:
Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- ghost_rider
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK6
- Engine: 2.0TDI 110KM
- Localization: UK
Doposazenie Keyless entry
Witam
Czy jest możliwość dołożenia keyless entry do golfa? Zakładając ze da radę dostać na rynku wtórnym okablowanie, klamki i modul pod kiere z przyciskiem, co jeszcze jest potrzebne do tego? Moduly drzwi tez sie roznia od standardowych?
Pozdro
Czy jest możliwość dołożenia keyless entry do golfa? Zakładając ze da radę dostać na rynku wtórnym okablowanie, klamki i modul pod kiere z przyciskiem, co jeszcze jest potrzebne do tego? Moduly drzwi tez sie roznia od standardowych?
Pozdro
-
Sialek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6tdi CAYC
- Localization: Bialystok
Re: Doposazenie Keyless entry
było juz. . Do KeyLess jest specjalny sterownik wraz z anteną.
Nie da się umieścić przycisku w rzędzie w konsoli bo to zupełnie inny jego rodzaj. W passacie też występuje jako oddzielny element w konsoli środkowej.
bedzie problematycznie ogólnie. Proponuje zobaczyc w elsie czy Twój bcm i reszta pociągnie.
Nie da się umieścić przycisku w rzędzie w konsoli bo to zupełnie inny jego rodzaj. W passacie też występuje jako oddzielny element w konsoli środkowej.
bedzie problematycznie ogólnie. Proponuje zobaczyc w elsie czy Twój bcm i reszta pociągnie.
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
zrobił to martinj u siebie w Touranie, to może i zrobić u Ciebie
pamiętaj, że to nie jest tani temat i sam tego nie ogarniesz, no chyba, że nakupisz sprzętu do programowania eepromów i takie tam
pamiętaj, że to nie jest tani temat i sam tego nie ogarniesz, no chyba, że nakupisz sprzętu do programowania eepromów i takie tam
- ghost_rider
- Gadatliwy
Sprzety mam. Pytanie tyljo co potrzeba do tego oprocz tego co napisalem
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
sprzęty sprzętami, ale wiedzy brak...
potrzebujesz sterownik kessy, klamki, anteny i rygiel
sterownik i rygiel muszą mieć wpisany VIN i Immo, żeby to zadziałało
to tylko tyle i aż tyle, podpowiem, że w środku siedzi Motorola
potrzebujesz sterownik kessy, klamki, anteny i rygiel
sterownik i rygiel muszą mieć wpisany VIN i Immo, żeby to zadziałało
to tylko tyle i aż tyle, podpowiem, że w środku siedzi Motorola
- ghost_rider
- Gadatliwy
Wiedzy brak dlatego pytam co i jak. Vin i immo sobie przepisze.
Pytam bo na szrocie gosciu rozbiera wlasnie Scirocco i ma caly zestaw do sprzedania. Wiec chcialbym wiedziec co do tego mi potrzeba zebym nie musiał calych wiazek z tego scirocco wyciagac niepotrzebnie.
Pytam bo na szrocie gosciu rozbiera wlasnie Scirocco i ma caly zestaw do sprzedania. Wiec chcialbym wiedziec co do tego mi potrzeba zebym nie musiał calych wiazek z tego scirocco wyciagac niepotrzebnie.
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
ghost_rider pisze:Wiedzy brak dlatego pytam co i jak. Vin i immo sobie przepisze.
no to jeżeli ma cały zestaw .... to bierz cały zestaw
do anten wew po 2 kable = 8 kabli
klamki po 5 kabli = 10
guzik Start = 4
+ cos tam jeszcze
masz ponad 20 kabli do doprowadzenia do modułu Kessy
czy połączysz to nowymi kablami, czy gotowymi z w/w , to już od Ciebie zależny
- ghost_rider
- Gadatliwy
Dzieki maartinj. No i chyba jest maly problem.
Modul kessy jest podpiety do modulu kiery 5K0. U mnie jest jeszcze starego typu 1K0.
Pytanie czy da sie rzeszczepic cale manetki z modulem do mojego auta. Czy nowy modul bedzie chodzil.
Juz sie robi nie tak kolorowo widze hehe
Modul kessy jest podpiety do modulu kiery 5K0. U mnie jest jeszcze starego typu 1K0.
Pytanie czy da sie rzeszczepic cale manetki z modulem do mojego auta. Czy nowy modul bedzie chodzil.
- maartinj
- Forumowicz
ghost_rider pisze:Dzieki maartinj. No i chyba jest maly problem.
Wszystko się da
U mnie to siedzi w 2005 roku .
- ghost_rider
- Gadatliwy
A powiedz duzo rzezby z samym modulem kiery czy tylko same piny? Kable trzeba chyba przedluzuc. Ale czy musze jeszcze cos dokladac? Co z sama kolumna kierownicy w tym wypadku? Zostaje ta sama czy tez trzeba zmienic.
- maartinj
- Forumowicz
2 wtyczki inne, reszta pasuje
- ghost_rider
- Gadatliwy
Spoko. Dzieki. Pomyśle jeszcze czy to brac czy nie.