Czy warto kupić to auto. Tu prosimy o ocenę konkretnego auta
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Golf GTI z USA
Witam!
Rozglądam się za golfem GTI. Znalazłem ofertę samochodu z USA. Nie wiem czy wogole się nim interesować. Cena jest niższa niż innych, ale możliwe że z racji pochodzenia...
http://allegro.pl/golf-vi-gti-dsg-xenon ... 79495.html
Widział go ktoś może? Czy są jakieś istotne różnice w wykonaniu/użytkowaniu samochodu? Przy ewentualnym zakupie należy zwrócić uwagę na coś szczególnego ?
Bardzo proszę o opinie
Rozglądam się za golfem GTI. Znalazłem ofertę samochodu z USA. Nie wiem czy wogole się nim interesować. Cena jest niższa niż innych, ale możliwe że z racji pochodzenia...
http://allegro.pl/golf-vi-gti-dsg-xenon ... 79495.html
Widział go ktoś może? Czy są jakieś istotne różnice w wykonaniu/użytkowaniu samochodu? Przy ewentualnym zakupie należy zwrócić uwagę na coś szczególnego ?
Bardzo proszę o opinie
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Re: Golf GTI z USA
Wiekszosc sprowadzanych aut z USA to auta uszkodzone, w aukcji tez nie jest zaznaczone ze jest to bezwypadkowe auto, takze zwroc na to uwage. Wg mnie cena jak na GTI jest raczej niska a takie "okazje" potem wychodza bokiem. Chcesz kupic dobre auto szukaj od pierwszego wlasciciela i kupione w kraju. Ale obawiam sie ze w tej cenie nie znajdziesz.
- Pit
- Stały Bywalec
- Auto: GOLF VI
- Engine: 2.0 TDI+
- Localization: Wlkp
Auto ze stanów bardzo latwo sprawdzic, popros o sprawdzenie na bezwypadkowy.net, ale musisz posiadac Vin auta.
99% aut ze stanów ma hisotrie ze zdjęciami.
99% aut ze stanów ma hisotrie ze zdjęciami.
Mój Golf - GTD/R-line style... Loading
vw-mk6-profil/vw-golf-vi-2-0-tdi-140km-2010-higline-by-soad7-t2593.html
- zoniiic
- Aktywny
- Auto: Mk6 GTI Drivers ED
- Engine: 2.0TSI CBFA
- Localization: Gdansk
Sam mam GTI sprowadzanego ze stanów, ale sprowadzany przez znajomego na moje zamówienie, naprawiany pod moim okiem. Nie mam żadnych obaw co do mojego egzemplarza, że się kiedyś rozleci 
Co do naprawionych samochodów z USA, to pierwsze co prosiłbym o VIN i wpisał go standardowo w Google, bo 100% będą strony z jego zdjęciami po wypadku. Kolejna sprawa to sprawdzenie jakości naprawy w miejscach gdzie był bity. Bo są ludzie, którzy robią na sztukę a są też ludzie, co robią samochód jak na nowy, bo będą go sami użytkować.
Cena GTIka ze stanów zawsze będzie niższa, bo czasami przebitka dochodzi nawet do 30-50% wartości. Wiadomo, że są małe niedogodności, tj. licznik w mph, radio odbierające tylko fale nieparzyste, nic wyżej poza RNS315 z amerykańskimi mapami (ciężko przerobić).
Co do naprawionych samochodów z USA, to pierwsze co prosiłbym o VIN i wpisał go standardowo w Google, bo 100% będą strony z jego zdjęciami po wypadku. Kolejna sprawa to sprawdzenie jakości naprawy w miejscach gdzie był bity. Bo są ludzie, którzy robią na sztukę a są też ludzie, co robią samochód jak na nowy, bo będą go sami użytkować.
Cena GTIka ze stanów zawsze będzie niższa, bo czasami przebitka dochodzi nawet do 30-50% wartości. Wiadomo, że są małe niedogodności, tj. licznik w mph, radio odbierające tylko fale nieparzyste, nic wyżej poza RNS315 z amerykańskimi mapami (ciężko przerobić).
- Pit
- Stały Bywalec
Przeciez radio mozna wymienic, miałem jette ze stanow i polskiego RNSa510 i wszystko hulalo.
Licznik tez mozna wymienic
Wiadomo uszkodzone GTI moze kosztowac kilka tys dolcow, to tego 30% podatków plus transport , naprawa i mozna nawet miec o 10 tys zl taniej GTIka niz w kupionego w Polsce.
Licznik tez mozna wymienic
Wiadomo uszkodzone GTI moze kosztowac kilka tys dolcow, to tego 30% podatków plus transport , naprawa i mozna nawet miec o 10 tys zl taniej GTIka niz w kupionego w Polsce.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Czy warto kupić to auto. Tu prosimy o ocenę konkretnego
Nr 1 wiadomo że bity, nie zrobiony do końca porządnie, do tego poduszka kierowcy z jednej strony odstaje, pytanie jak był bity bo jak lekko to jeszcze...
Nr 2 z tyłu ma ciemne lampy od highline więc pewnie tam było robione...
Nr 3 wygląda tak na fotkach ok., ale wiadomo każdy jest do sprawdzenia dopiero, po zdjęciach niewiele wynika.
Nr 2 z tyłu ma ciemne lampy od highline więc pewnie tam było robione...
Nr 3 wygląda tak na fotkach ok., ale wiadomo każdy jest do sprawdzenia dopiero, po zdjęciach niewiele wynika.
-
Sialek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6tdi CAYC
- Localization: Bialystok
marmi zgoda. Dodam tylko że 3 miał robiony przód widac to (kolor + spasowanie) do tego był mocno zużyty w środku widać - zmienili podłokietnik na nowy, dorzucili gałkę itd.
- marmi
- Mieszkaniec
No własnie patrząc na foty to biały ma spasowanie maski z błotnikami i lampami jak najbardziej ok, koloru nie widzę ale ja generalnie jestem ślepy na małe różnice koloru...
- Pit
- Stały Bywalec
Kolory miedzy plastikami a czesciami metalowymi moga sie rożnic nawet przy aucie na 100% nie malowanym zwłaszcza na jasnych kolorach.
Re: Golf 6 1.2tsi
Panowie na szybko do oceny :
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... y3vhd.html
przebieg raczej nie realny, cena tez dosc niska..
ale moze ktos cos wypatrzy z tych fotek?
Planuje w rozliczeniu zostawic swoje mk5...
I czy ten 2.0 110km jest sensownym wyborem?
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... y3vhd.html
przebieg raczej nie realny, cena tez dosc niska..
ale moze ktos cos wypatrzy z tych fotek?
Planuje w rozliczeniu zostawic swoje mk5...
I czy ten 2.0 110km jest sensownym wyborem?
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Engine: FR4T 2.0T
- Localization: Koszalin
mariop4 pisze:przebieg raczej nie realny, cena tez dosc niska..
No dokładnie - Diesle w DE które robią ok 16kkm rocznie są dużo droższe.
Nie wiadomo czy ma ten przebieg rzetelnie udokumentowany..
o bezwypadkowości też nic nie ma..
Grunt to się nie napalać..
- marmi
- Mieszkaniec
wersja comfortl kratka zderzaka z highl...
pytanie jak byl uderzony, przebieg 100tyś do sprawdzenia, silnik jak najbardziej dobry wybór.
pytanie jak byl uderzony, przebieg 100tyś do sprawdzenia, silnik jak najbardziej dobry wybór.
po czym poznajecie inne kratki?
Bo o golf 6 to za bardzo pojecia jeszcze nie mam
Bo o golf 6 to za bardzo pojecia jeszcze nie mam
po chromowanych elementach
oprócz tego jeszcze coś sie rzuca w oczy?
I tak jesli po wstepnych ogledzinach bedzie ok pojdzie do ASO, ale przynajmniej juz wiem, ze musze na przod dobrze popatrzec,
I tak jesli po wstepnych ogledzinach bedzie ok pojdzie do ASO, ale przynajmniej juz wiem, ze musze na przod dobrze popatrzec,
wg mnie fotel kierowcy jest tak wygnieciony, że ten przebieg to tak x2

no tez mi sie wlasnie to w oczy rzucilo,
w moim mk5 przy 180tys fotel lepiej wyglada,
Nic jutro skocze zobaczyc to cudenko
w moim mk5 przy 180tys fotel lepiej wyglada,
Nic jutro skocze zobaczyc to cudenko
- marmi
- Mieszkaniec
Fotele w mk5 są ciut lepiej wykonane niż w mk6 a jeszcze zalezy jaki masz fotel bo jak zwykły twardy materiał to on po 300 wygląda jak nowy...
Co do tego pogniecionego boczku dużo zależy od tego kto tym jeździł, jak i jak często wsiadał
Co do tego pogniecionego boczku dużo zależy od tego kto tym jeździł, jak i jak często wsiadał
Panowie jest ktoś wstanie po VIN potwierdzić historie tego golfa? albo ostatni przeglad?
- looki8329
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4TSI 122PS
- Localization: VWlkp
Jeśli chcesz to mogę Ci podać maila do gościa, który to zrobi. Mi przysłał w pdf całą historię przebiegu auta wraz z wyposażeniem fabrycznym.
Oczywiście nie robi tego za darmo ale jest uczciwy więc spokojnie możesz z nim sprawę załatwić.
Oczywiście nie robi tego za darmo ale jest uczciwy więc spokojnie możesz z nim sprawę załatwić.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
-
fisichella4
- Nowicjusz
- Auto: Vw golf 6
- Engine: 1.6 Gt sport
- Localization: pomorze
Witam chciałbym kupić golfa VI warto?
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... p95ID.html
Zakupić chciałbym w przyszłym tygodniu ale szukam informacji na temat silników które warto które nie? Bo miałem golf 4 i wiedziałem o nim wiele ale o nowszym już nie wiem za dużo?
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... p95ID.html
Zakupić chciałbym w przyszłym tygodniu ale szukam informacji na temat silników które warto które nie? Bo miałem golf 4 i wiedziałem o nim wiele ale o nowszym już nie wiem za dużo?
- shark__
- Stały Bywalec
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Mam takiego samego golfa z tego rocznika i w tej farbie. Pierwszy raz widzę golfa 6 z nielakierowanymi lusterkami. Autko od nowości 2009 do przeglądu w marcu 2014 robi 90 tys. km a później w jeden rok 31 tys km. Zastanawiające. wg. książeczki serwisowej wymiany robione są w long life czyli auto po 6 latach i 120 tys km jeździ w tej chwili na trzeciej wymianie oleju.
- marmi
- Mieszkaniec
Były takie wersje u nas najbiedniejsze z najbiedniejszych z czarnymi lusterkami i klamkami...
-
fisichella4
- Nowicjusz
- Auto: Vw golf 6
- Engine: 1.6 Gt sport
- Localization: pomorze
"Shark" A skad wiesz kiedy wymienial olej? Bo teraz jak wchodze w aukcje to nic nie pisze? Tam bylo to napisane czy ty gdzieś wyszukałeś te informacje? Ogółem zakupiłem golfa 6 białego dałem 30 tyś. Jutro postaram się podać link abyście go ocenili. Pozdrawiam