Mocniejsze sprzęgło Golf 6 GTI
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Mocniejsze sprzęgło Golf 6 GTI
Witam.
Tydzień temu zrobiłem program i wydech w Golfie 6 GTi. Wynik 293/412. Modyfikacje robione w Compsport. 3 dni od programu zaczęło ślizgać sprzęgło na 4 biegu wzwyż w okolicach ok 4 ty/min.
Pytanie o alternatywy na mocniejsze sprzęgło: wzmacniać seryjne, kupić coś mocniejszego, zmniejszyć moc??
Znalazłem sprzęgło Sachsa do 600nm ale cena 4000zł mnie odstrasza...
Tydzień temu zrobiłem program i wydech w Golfie 6 GTi. Wynik 293/412. Modyfikacje robione w Compsport. 3 dni od programu zaczęło ślizgać sprzęgło na 4 biegu wzwyż w okolicach ok 4 ty/min.
Pytanie o alternatywy na mocniejsze sprzęgło: wzmacniać seryjne, kupić coś mocniejszego, zmniejszyć moc??
Znalazłem sprzęgło Sachsa do 600nm ale cena 4000zł mnie odstrasza...
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Re: Mocniejsze sprzęgło Golf 6 GTI
A ile masz przebiegu w aucie?
50tys.- auto mam od nowości
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
hej... skrzynia MANUAL czy DSG ??
przy takim wystrojeniu musisz się liczyć z tym że jedna porządna modyfikacja ciągnie za sobą kolejne (które nie są tanią zabawą
)
przy takim wystrojeniu musisz się liczyć z tym że jedna porządna modyfikacja ciągnie za sobą kolejne (które nie są tanią zabawą
Manual. Tanią nie są ale podobno seryjne sprzęgło wytrzymuje 450nm a tu taki zonk. Ma ktoś dojścia do dobrych cen Sachs Performance ewentualnie do seryjnego Sachsa??
- martiso
- VIP
tak z ciekawości , masz GTI ED35 ? bo nieźle go wystroili ...
Nie, 211 CCZB.
Ma ktos dojście do sprzęgieł sachs performance w dobrych cenach??
Ma ktos dojście do sprzęgieł sachs performance w dobrych cenach??
w dziale sprzedam, masz zakładkę z sprzedawcami
- martiso
- VIP
... napisz do 1 6 D ... może coś Ci doradzi w sprawie sprzęgła sachs
Performance w ofercie nie ma ale jest w dobrej cenie seria. Tylko teraz pytanie czy jest sens wsadzać serie, jak długo wytrzyma.
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Jeszcze mam pytanie, na gwarancji miałeś może zdejmowane sprzęgło lub koło zamachowe? Bo te sprzęgło posiada docisk z samo nastawianiem i demontaż bez specjalnego narzędzia może powodować w późniejszym czasie problemy.
Nic nie było ruszane. Jeszcze zgodnie z zaleceniem compsport odpowietrzę wysprzęglik ale wątpię żeby to coś dało. Jak nie to będę musiał wymienić i po sprawie.
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Lublin
Sowa5. Jak poszła wymiana sprzęgła? Na czym stanęło?
- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
1 6 D pisze:Jeszcze mam pytanie, na gwarancji miałeś może zdejmowane sprzęgło lub koło zamachowe? Bo te sprzęgło posiada docisk z samo nastawianiem i demontaż bez specjalnego narzędzia może powodować w późniejszym czasie problemy.
Tylko luk posiada samoregulacje. W Sachs tego nie ma, a poza tym, to montaż można wykonać pod blokiem, bo wymienia się jak w każdym innym aucie. Jedynie co może być problemem, to wycentrowanie tarczy przy dokręcaniu docisku, ale i z tym można sobie poradzić.