bo zimą jest garażowany i nie jeżdżony i mam tylko 8 tyś przebiegu.Moderator: flo
bo zimą jest garażowany i nie jeżdżony i mam tylko 8 tyś przebiegu.
1 6 D pisze:Jeśli będziesz zmieniał tarcze to poszukaj Zimmermannów, Textarów które są fabrycznie pokryte warstwą antykorozyjną. Tak poza tym nie wolno niczym smarować powierzchni piasty, na pewno przy zmianie tarcz na nowe, przy reklamacji od razu będzie odrzucona po śladach smarowideł.
swietlik pisze::banghead:bo zimą jest garażowany i nie jeżdżony i mam tylko 8 tyś przebiegu.
marcinde pisze:Po pierwsze nie szczałki, a STRZAŁKI, wybacz, zwykle nie poprawiam, ale tutaj aż oczy bolą![]()
Po drugieswietlik pisze::banghead:bo zimą jest garażowany i nie jeżdżony i mam tylko 8 tyś przebiegu.
chyba odpowiedziałeś sobie na pytanie. Proponuję obejrzeć układ wydechowy, chyba znajdziesz tam więcej ciekawostek.
marcinde pisze:Brak korozji póki co. Od lipca 2013 przejechane 50tys km
marcinde pisze:Oczywiście, to trzeba zareklamować, ale nie spodziewam się jakiejś piorunującej reakcji aso
kamill pisze:Ale co oni Ci z tym zrobią? Tak jest i co byś nie stosował to prędzej czy później to wróci? Mają Ci to pomalować, czy wymienić tarcze na nowe?
kamill pisze:Przetrze to czymś, ewentualnie przemaluje i powiedzą Ci że nówki funkiel
marmi pisze:Korozja na tarczy nic niezwykłego w tym nie ma, przetrą to odrobinę żebyś nie widział a za jakiś czas znowu wyjdzie, tym bardziej że auto jest bardzo sporadycznie używane...
A tarcze jak wiadomo non stop zimne gorące i może pojawić się nalot, tak samo jak pojawia się nalot na części roboczej tarczy...
swietlik wymiana tarcz na nowe?? zapomnij nikt tego nie uzna...
Pytanie. U Ciebie to jest pikuś, zobacz jak to wygląda u mnie:swietlik pisze:Witam czy też macie korozje z tyłu przy tylnych kołach zaraz przy felgach aluminiowych?

greg2 pisze:Panowie przestancie szukac problemu tak gdzie go nie ma, to jest normalny proces z tarczami. Ja wiem ze kazdy z nas dba o auto i chce zeby wszystko bylo idealne ale to nie jest oltarzykZa chwile ktos sie zdziwi ze klocki hamulcowe sie zuzywaja i jeszcze brudza felgi