W jakim salonie dają dobre rabaty na nowego Golfa 7
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
piteks
- Aktywny
- Auto: Golf 7.5
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: malopolska
Re: W jakim salonie dają dobre rabaty na nowego Golfa 7
Ja swojego golfa zamawiałem 13.12.2013. Ostatecznie jako osoba prywatna, dostałem rabat 12%. Była to suma rabatów: zawodowego i za to że zdecydowałem się na vw po wcześniejszym zakupie 3 fordów i 3 fiatów (1998-Fiat Siena HL 1,6; 2001- Punto 1,2 16V ELX, 2002-Stilo 1,6; 2005-Ford Focus mk2 1,6 TiVCT; 2008-Mondeo mk4 2,0;2011-Focus mk3 1,6 EcoBoost 150KM). Dodatkowo dostałem nakładki progowe i gumowe dywaniki do mojego mk7.
Auto kupiłem w Auto-Special Kraków.
Auto kupiłem w Auto-Special Kraków.
-
Tomaszw
- Nieśmiały
- Auto: Golf 7 Variant
- Engine: 1.4TSI 140 KM
- Localization: Wielkopolska
Nikt już nie kupuje Golfa?? Zero nowych postów 
Tomaszw pisze:Nikt już nie kupuje Golfa?? Zero nowych postów
Bursiak - Łódź,
-
Tomaszw
- Nieśmiały
Pochwal się co i jak. Jaki rabat i z kim załatwiałeś.
A co, drugiego kupujesz? 
-
Tomaszw
- Nieśmiały
gogolf pisze:A co, drugiego kupujesz?
Nie, nie. Nie wiem czy zdecydowałbym się ponownie na Golfa. Od kiedy ja kupowałem jest droższy około 5 tyś i uważam, że jest nie warty tych pieniędzy. Rożnica cenowa między Golfem a konkurencją jest stanowczo za duża. To samo w przypadku Passata o Superb. Vw za dużo żąda za dodatki i jest ich stanowczo za dużo za dodatkową dopłatą. Kupujesz wersje Highline i jest w środku bieda. Większość opcji dodatkowych jest dostępnych właśnie w Higline. Zobacz inne marki. Tam kupujesz najwyższa wersje i masz kilka opcji do wyboru. Z czego dwie to alarm i kolor metalik. W VW dopiero zaczyna się zabawa w doposażanie. Druga sprawa w VW odpycha mnie konfigurator i strasznie powiązane opcje z pakietami i wymuszanie dobierania jeszcze droższego pakietu lub jakiejś pierdoły aby móc zamówić to co się chce.
Teraz jak będę (o ile) to na uto już o klasę wyżej. Właśnie choruje na Passata ale cena jest z kosmosu w porównaniu z innymi markami. Rozważam Superb. Druga sprawa na forum z Passata wiele osób skarży się na choroby wieku dziecięcego i na niechlujny montaż.
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Moje doświadczenie uczy, że w VW udane są parzyste numery wersji Golfa. Tak więc po G VI porządnym samochodem będzie G VIII.
-
Tomaszw
- Nieśmiały
Arek_VI pisze:Moje doświadczenie uczy, że w VW udane są parzyste numery wersji Golfa. Tak więc po G VI porządnym samochodem będzie G VIII.
Czyli tak jak z Windowsem. Co drugi w miarę dobry.
Aha, mi cenowo wyszedl w miare OK, tym bardziej ze ubezp. mialem chyba za 1 zlotowke... czy tam 1%... No nie wiem
w kazdym razie lepiej niz standardowe 3%.
Czy bym kupil jeszcze raz? Mysle, ze nie. Samochod ma sporo zalet ale twarde, szarpiace zawieszenie mnie dobija - myslalem ze sie przyzwyczaje ale chyba jednak to nie nastapi - w dodatku nie za ciche.
Tez mysle, ze teraz celowalbym w auto klasy sredniej - C5-ke pewnie, choc nawet pastuch b7-ka byl wyraznie miekkszy.
Czy bym kupil jeszcze raz? Mysle, ze nie. Samochod ma sporo zalet ale twarde, szarpiace zawieszenie mnie dobija - myslalem ze sie przyzwyczaje ale chyba jednak to nie nastapi - w dodatku nie za ciche.
Tez mysle, ze teraz celowalbym w auto klasy sredniej - C5-ke pewnie, choc nawet pastuch b7-ka byl wyraznie miekkszy.
Tomaszw pisze:Pochwal się co i jak. Jaki rabat i z kim załatwiałeś.
Program przywilej korzyści , czyli stałe 16% plus 2 kolejne wywalczone
-
Tomaszw
- Nieśmiały
tomekb29 pisze:Tomaszw pisze:Pochwal się co i jak. Jaki rabat i z kim załatwiałeś.
Program przywilej korzyści , czyli stałe 16% plus 2 kolejne wywalczone
Co to jest program korzyści? Grupa zawodowa?
-
showtime
- Sympatyk
- Auto: VW Caddy
- Engine: 1.6 TDI
Porsche Katowice, MK7 R Variant, -6,8% od ceny katalogowej, wiec praktycznie wiekszosc opcji dodatkowych jak panorama czy navi dostalem free
oferta na firme.
-
bambo
- Sympatyk
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 2.0 TDI CFG
- Localization: Poznan
Plichta w Gdansku. Auto skompletowane prawie na full, ktos zamowil na poczatku roku i sie rozmyslil i tak stalo od bodajze czerwca, na dniach odbieram. Wyjsciowo bylo juz kolo 11% rabatu, w sumie wytargowalem 15% z hakiem.
Jakby ktoś chciał kupić nowego VW (Skodę, Audi,Seat), to mam dobre namiary na rabaty na wszystkie modele w 2-3 zaprzyjaźnionych salonach.
-
misiek^wro
- Sympatyk
- Auto: Golf Variant MK6
- Engine: 2.0 TDI CBAB
- Localization: Wroclaw
Ja polecam carly.pl
Pan Szymon współpracuje z kilkoma salonami VW i naprawdę daje radę jeśli idzie o rabaty.
Pan Szymon współpracuje z kilkoma salonami VW i naprawdę daje radę jeśli idzie o rabaty.
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Ostatnio szukalem auta. W gliwicach maja tego;
http://www.portal.lellek.pl/lel/komis/a ... ml?grupa=1
Jezdzilem nim, fajne auto praktycznie z pelnym wyposazeniem. Brakowalo mi automatycznej skrzyni dlatego tym razem zdradzilem VW. Cena za jaka go byli gotowi oddac to 96k...moze ktos sie zdecyduje bo auto jest sliczne
http://www.portal.lellek.pl/lel/komis/a ... ml?grupa=1
Jezdzilem nim, fajne auto praktycznie z pelnym wyposazeniem. Brakowalo mi automatycznej skrzyni dlatego tym razem zdradzilem VW. Cena za jaka go byli gotowi oddac to 96k...moze ktos sie zdecyduje bo auto jest sliczne
Ktoś jeszcze chętny na zakup VAG (w kontekście oferty rabatowej)?
- madrid 2012
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 4
- Engine: 1.6 16V 105KM
- Localization: Plock