Ciepłe powietrze z nawiewu przy wyłączonej klimie
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
piotrb6
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBD 2.0 TDI
- Localization: slaskie
Ciepłe powietrze z nawiewu przy wyłączonej klimie
Od jakiegoś czasu mam problem z ciepłym powietrzem z nawiewu mimo wyłączonej klimy. Problem pojawił się nagle i występuje tylko jak jadę szybciej tak koło 50-60 km/h po mieście. Robiłem autodiagnoze klimatronika ale nie pomogło. Mam kilka błędów ale to z powodu zmiany panelu klimatronika. Co mogę sprawdzić,czy trzeba rozbierać deskę żeby obejrzeć klapki czy któraś się nie domyka?
-
greg
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI OCTAVIA
- Engine: CAYC 1.5 DADA
- Localization: Tychy
Re: Ciepłe powietrze z nawiewu przy wyłączonej klimie
Przy wyłączonym klimatroniku, samochód pobiera ciepło z komory silnika i jak jedziesz powyżej 50 pęd powietrza powoduje ze do wnętrza samochodu wpada ciepłe powietrze to jak najbardziej normalne. Dla próby zrób sobie tak ustaw klimatyzacje na Mac zimno i włącz nawiew środkowy i wtedy zobacz czy będzie dalej dmuchało ciepłym powietrzem, nie powinno.
-
piotrb6
- Nieśmiały
- Engine: CBD 2.0 TDI
- Localization: slaskie
Zrobiłem tak jak mówiłeś i nie dmuchane ciepłym. Ale uważam że u mnie raczej nie zamyka się jakaś klapka bo kiedyś tak nie miałem.
- shark__
- Stały Bywalec
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
piotrb6 pisze: Mam kilka błędów ale to z powodu zmiany panelu klimatronika.
Może trzeba zrobić adaptację ustawień skrajnych położeń silniczków (klap nawiewu) ??
Wydaje mi się, że po wymianie panelu należało by takową przeprowadzić.