Off Topic - czyli wszystko pozostale
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Re: Ciekawe, interesujące, zabawne filmiki
cos slabo jezddza.. albo to tylko moje wrazenie.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Co o tym myślicie? W 30 minut np. wymienią olej. Ja kiedyś 2h czekałem, a zrobiona była jedynie diagnoza VAG'iem i wgranie nowego softu 
Ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę
Ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
Off Topic - czyli wszystko pozostale
Taki wiatr że aż drzwi urywa z korzeniami chodź zdecydowanie nie jest niczemu winny wiatr 
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
Re: Off Topic - czyli wszystko pozostale
Sporo tu nas z vwgolf.pl, a być może nie wszyscy wiedzą że jest głosowanie na fotki do kalendarza. Jeżeli ktoś jeszcze nie zagłosował to proponuje głosować na obojętnie jakiego MK6
- mój głos padł na eR Lorda LEWART'a
- co prawda biała ale i tak przepiękna
Wybieramy zdjęcia do Kalendarza VWGOLF.PL 2013!
Nasz kolega z forum stepniak.p

LEWART

benchmark

PS. Ciągle mam sentyment do MK4 - i gdybym mógł oddać jeszcze jeden głos to na pewno byłaby to eRka KonradzikIV

Wybieramy zdjęcia do Kalendarza VWGOLF.PL 2013!
Nasz kolega z forum stepniak.p

LEWART

benchmark

PS. Ciągle mam sentyment do MK4 - i gdybym mógł oddać jeszcze jeden głos to na pewno byłaby to eRka KonradzikIV

My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
Re: Odp: Kto już zmienił opony na zimowe?
Idzie zima, czas narty ostrzyć.
A przy okazji Tomka Golf zaczął zmieniać kolory na zimowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
My TSI
kakaruto pisze:Idzie zima, czas narty ostrzyć.
Ładny kolor

- kakaruto
- Mieszkaniec
tomekb29 pisze:Ładny kolor
No i koniec zimy (mam nadzieje że chwilowy) i powrót do najładniejszego kolorku

My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
w szczególności zachodniopomorzanie uważajcie na breloczki
Dostałeś za darmo breloczek do kluczy? Wyrzuć go, bo mogą ci okraść mieszkanie
Dostałeś za darmo breloczek do kluczy? Wyrzuć go, bo mogą ci okraść mieszkanie
My TSI
- shark__
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
LOTTO - podatek od marzeń
90% kuponów jest kupowanych na chybił-trafił, czyli kombinacje liczb są generowane przez system LOTTO. Klient otrzymuje to, co mu przyznał lottomat w/g ustalonego (napisanego) programu do generowania liczb. Wystarczy więc, że LOTTO w swym programie ustawi ograniczenie liczby dostępnych klientom kombinacji na chybił-trafił np. tylko do miliona kombinacji (z 14-tu milionów dostępnych), lub wyłączy z chybił-trafił wybrane liczby (ciągi liczb) np. wszystkie z zakresu od 20 do 30 lub co drugą parzystą i co trzecią nieparzystą itp. Szanse, że przy tak ograniczonej "podaży" kombinacji (liczb) ktoś trafi szóstkę, są minimalizowane w zależności od potrzeb i planów macherów w LOTTO. Wprawdzie cały misterny plan (zaplanowaną kumulacje) może zepsuć gracz tzw. niezależny (wolny strzelec), który sam wypełni kupon i trafi, ale takich jest niespełna 10% grających, więc prawdopodobieństwo jest doprawdy minimalne. W wybranym losowaniu, przy odpowiednio dużej puli, system zostaje odblokowany i wówczas mamy najczęściej od razu kilku milionerów. Choć i tu zdarzają się niespodzianki. Taki system działa już od lat i sprawdza się jako prosty naganiacz na graczy. Zainteresowanie grą w okresie kumulacji wzrasta wielokrotnie. W niektórych kolekturach nawet 10-cio krotnie. Publiczne losowanie jest jak najbardziej uczciwe. Nie ma tam mowy o najmniejszych przekrętach. A i sam system generowania numerów na chybił trafił trudno uznać za niezgodny z prawem. Prawdopodobieństwo trafienia "szóstki" jest jak 1 do 13,939 mln
- tompear
- Administrator
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM
- Localization: Gliwice
Onet opublikował listę najczęściej kradzionych auto w Polsce w pierwszej połowie 2012 roku. Nie ma na niej naszego ukochanego Golfa VI 
http://moto.onet.pl/346438,13057364,1,zdjecie.html?node=27
http://moto.onet.pl/346438,13057364,1,zdjecie.html?node=27
- kakaruto
- Mieszkaniec
czyli ciągle i ciągle VAG w czołówce. Szkoda że nie podli sumarycznej liczby kradzieży.
Ale pocieszające jest to że skoro MK6 ogólnie uważane jest za dość awaryjne auto i na dodatek dość świeże to nie będzie tak lubiane przez amatorów cudzej własności jak pozostałe modele VW
Ale pocieszające jest to że skoro MK6 ogólnie uważane jest za dość awaryjne auto i na dodatek dość świeże to nie będzie tak lubiane przez amatorów cudzej własności jak pozostałe modele VW
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
Uwaga na mobilne fotoraday, nawet policje potrafi ukarać 
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
Łot takie łot coś do poczytania w wolnej chwili - Dauertest Twinchargera
Jak ktoś czytał test długodystansowy (100k km) Golfa 6 118 kW w auto świecie - to nic więcej w powyższym artykule nie wyczyta
.
Reasumując - nie ma co się bać o nasze auto tylko latać ile fabryka dała, bo po 100k km może się okazać że 1 czy 2 kuce zdechły lub uciekła na łono natury, a może się tak nie okazać
Jak ktoś czytał test długodystansowy (100k km) Golfa 6 118 kW w auto świecie - to nic więcej w powyższym artykule nie wyczyta
Reasumując - nie ma co się bać o nasze auto tylko latać ile fabryka dała, bo po 100k km może się okazać że 1 czy 2 kuce zdechły lub uciekła na łono natury, a może się tak nie okazać
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
Taki mały fragmencik z http://www.driftforum.pl/viewtopic.php?f=17&t=4452

Witam.
Posiadam Omegę 1989 z 2.0 odchudzoną.
Chciałem nią nauczyć się driftu więc zaspawałem tylni most.
Nie wiem co jest ale od tego czasu nie chce jechać, nawet po strzale ze sprzęgła słychać zgrzyt i nic więcej. :beg:
Zamieszczam zdjęcie:
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
http://www.auto-swiat.pl/1-uzywane-auto ... -czy-nie/2
W tym artykule między innymi piszą o akcji serwisowej w 2009 dotyczącej DSG
W tym artykule między innymi piszą o akcji serwisowej w 2009 dotyczącej DSG
NAJCZĘSTSZE USTERKI
- Wadliwy czujnik temperatury sprzęgła - W 2009 r. koncern VW ogłosił kampanię serwisową dla modeli wyposażonych w sześciobiegową skrzynię DSG – akcja dotyczy aut wyprodukowanych między wrześniem 2008 a sierpniem 2009 roku. Usterka objawia się m.in. szarpaniem podczas zmiany przełożeń i miganiem wskaźnika biegu. Przyczyna? Niewłaściwe działanie czujnika temperatury sprzęgła i przejście skrzyni w tryb awaryjny.
- Koła zamachowe - Typowy słaby punkt samochodów wyposażonych w przekładnie DSG. Uwaga: problem dotyczy nie tylko diesli, lecz także wersji benzynowych. Wymiana jest dość droga, bo przeważnie kosztuje od 2,5 tys. do 3,5 tys. zł.
- Elektronika - W USA (nie dotyczy aut stamtąd sprowadzonych!) VW wydłużył gwarancję na skrzynię do 10 lat. Powód? Kłopoty ze sterowaniem, np. przełączanie na luz w trakcie jazdy.
My TSI
kakaruto pisze:http://www.auto-swiat.pl/1-uzywane-auto-automatem-bac-sie-czy-nie/2
W tym artykule między innymi piszą o akcji serwisowej w 2009 dotyczącej DSGNAJCZĘSTSZE USTERKI
- Wadliwy czujnik temperatury sprzęgła - W 2009 r. koncern VW ogłosił kampanię serwisową dla modeli wyposażonych w sześciobiegową skrzynię DSG – akcja dotyczy aut wyprodukowanych między wrześniem 2008 a sierpniem 2009 roku. Usterka objawia się m.in. szarpaniem podczas zmiany przełożeń i miganiem wskaźnika biegu. Przyczyna? Niewłaściwe działanie czujnika temperatury sprzęgła i przejście skrzyni w tryb awaryjny.
- Koła zamachowe - Typowy słaby punkt samochodów wyposażonych w przekładnie DSG. Uwaga: problem dotyczy nie tylko diesli, lecz także wersji benzynowych. Wymiana jest dość droga, bo przeważnie kosztuje od 2,5 tys. do 3,5 tys. zł.
- Elektronika - W USA (nie dotyczy aut stamtąd sprowadzonych!) VW wydłużył gwarancję na skrzynię do 10 lat. Powód? Kłopoty ze sterowaniem, np. przełączanie na luz w trakcie jazdy.
to nie jest TEN nasz problem - to też nie jest ta skrzynia - wymiana sprzęgła wielopłytkowego dotyczy skrzyń 7-biegowych.
- kakaruto
- Mieszkaniec
No właśnie dlatego że nie wiem czy to ma coś wspólnego z którymś z problemów z DSG opisanym na forum napisałem o tym w offtopicu
Nie jestem teraz całkowicie pewny ale DSG sześciobiegowe było (a może i dalej jest) w Golfach z silnikiem Diesla.
Nie jestem teraz całkowicie pewny ale DSG sześciobiegowe było (a może i dalej jest) w Golfach z silnikiem Diesla.
My TSI
kakaruto pisze:No właśnie dlatego że nie wiem czy to ma coś wspólnego z którymś z problemów z DSG opisanym na forum napisałem o tym w offtopicu![]()
zgadza się, tak jest i będzie gdyż :
skrzynia 6 - biegowa przenosi max. moment do 350 Nm
skrzynia 7 - biegowa przenosi max. moment do 250 Nm
wynika to z konstrukcji jak i ilości oleju w samej skrzyni (1,7l vs. 8 l)
....i to jest powód dlaczego skrzynia 7 biegowa nie "uciągnie" diesla 140 KM
p.s. podobno VW pracuje/opracował już nowe modele 7-biegowych które mają w przyszłości "obsłużyć" diesla
- kakaruto
- Mieszkaniec
W związku z tym że idą święta i czasami głupie pomysły przychodzą do głowy szczególnie w tym okresie więc zanim zrobisz głupotę sprawdź ten filmik
My TSI
Wyprzedaż rocznika 2012 w VW 
Wesołych Świąt chłopaki ... no i dziewczyny
Żebym nie był o nic posądzony