Panowie,
takie szybkie pytanie. Da sie zamontować wydech z GTI do zwyklego golfa 2.0 TDI?
Wiem ze musze zmienic zderzak i dokladke, bardziej pytam sie o to czy to fizycznie wejdzie i czy nie bedzie jakis problemow z ukladem wydechowym. Na razie mam wszystko jak w orginale. Zmienic chcialbym tylko koncowy tlumik zeby miec rury z dwoch stron
Wydech GTI w dieslu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.
Pamiętaj:
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Wydech GTI w dieslu
Nie będzie żadnych problemów z układem wydechowym i oczywiście wejdzie jak najbardziej, w 2.0 masz cały duży tłumik końcowy...
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
A jakis negatywny wplyw na uklad?
Brak negatywów, jedynie inna średnica rury.
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Dzieki 
- cairalan
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK6 GTI USA
- Engine: 2.0 TSI CCTA
- Localization: Szczecin
Czy koncowka wydechu z GTI bedzie pasowac tez do 1.6 diesel? Pewnie inna srednica rury ale mozna to jakos obejsc? Pospawac? 
Wszystko można 
- cairalan
- Gadatliwy
kamill pisze:Wszystko można
Co w takim razie potrzeba? Końcówka wydechu z GTI, tłumikarz który pospawa wydech i rozumiem że mocowania do wydechu plus odpowiedni zderzak?
Plus redukcja średnicy i drugi wieszak 
- cairalan
- Gadatliwy
kamill pisze:Plus redukcja średnicy i drugi wieszak
Czy redukcja średnicy dla tłumikarza to jakiś duży problem czy raczej takie operacje robi się bez problemu?
Jeszcze pytanie o drugi wieszak. Czy jest to identyczny wieszak jaki mam w swoim 1,6 TDI tylko będzie po drugiej stronie? Czy numer części ktoś posiada takiego wieszaka?
Myślę że bez problemu, bo to nie jest żadna filozofia - zależy od tłumikarza
Choć kiedyś widziałem nawet gotowe przejściówki.
Wieszak może być taki sam, ja u siebie zapomniałem o nim i założyłem z golfa V
A jak ogarnięty tłumikarz to może taniej Cie wyjść wyspawać wydech niż kupować z GTI
Wieszak może być taki sam, ja u siebie zapomniałem o nim i założyłem z golfa V
A jak ogarnięty tłumikarz to może taniej Cie wyjść wyspawać wydech niż kupować z GTI
Koledzy ja mam pytanie takie - kupiłem nowy wydech (tłumik środkowy i końcowy) z GTI VI i chcę to zamontować w GTD... Pytanie czy mogę przełożyć cały kpl czy lepiej odciąć i wspawać tylko końcowy tłumik?