Staging MK7 Error
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
mrartur
- Sympatyk
- Auto: Seat Leon ST FR
- Engine: 1.4TSI 150KM ACT DSG
- Localization: Niemcy Hagen
Staging MK7 Error
Hejjj wszystkim;) Chciałem włączyć staging w moim mk7 jednak po wejsciu w staging jest napisane Error Channel...coś tam czy to oznacza że u mnie tego nie da sie włączyć? byłem niemal pewny ze mk7 wszystkie to mają zwłaszcza ze mam MFA Premium... ;/
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Staging MK7 Error
To że masz mfa premium nie znaczy że normlanie vcd-em włączysz staging...
- jezutkp
- Aktywny
- Auto: B8
- Engine: CRLB+
- Localization: Olkusz
Zobacz czy masz ustawione w opcjach kabla kod importera 12345 123 12345 zrób save zrestartuj vcds i spróbuj...
Zobacz tez czy nie trzeba się zalogować (16) najpierw do licznika poprzez podpowiadany kod
Zobacz tez czy nie trzeba się zalogować (16) najpierw do licznika poprzez podpowiadany kod

-
mrartur
- Sympatyk
Kod importera miałem same zera. Vag komunikuje sie z samochodem i co oznacza to ''16''?
- jezutkp
- Aktywny
- Auto: B8
- Engine: CRLB+
- Localization: Olkusz
Nie pytaj tylko wklep te kody importera i zapisz zrób restart i wejdz w adaptacje licznika i zrób jak się da ten staging aktywny.... 16 to tkz dostęp upoważniony do sterownika po uprzednim zalogowaniu sie do niego poprzez sekretny kod
Dzięki temu kanały stają się aktywne i można robić np adaptacje
Jak staging?
Jak staging?

-
mrartur
- Sympatyk
faktycznie teraz dziala ale nie opcja staging tylko po wejsciu w ustawienia licznika tam needle sweep. Pytanie dlaczego staging nie zawsze działa tylko np jak wejde szybko do auta lub za którymś razem
Select STG 17 (switchboard)
Coding -> Function 10
Byte 1
Enable bit 0
Select STG 17 (switchboard)
Coding -> Function 10
Byte 1
Enable bit 0
-
berys
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: CAYC
- Localization: Wrocław
Witam, jezeli nie podpowiada w 16 stce security code ? , wszystkie powyzej wymienione kanaly sa na czerwono no active. Golf 6 2011r
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
berys pisze:Witam, jezeli nie podpowiada w 16 stce security code ? , wszystkie powyzej wymienione kanaly sa na czerwono no active. Golf 6 2011r
Mk6 to nie mk7
Staging w mk6 jest w dwóch miejsach.
-staging
- indicator celebration
Jak zadnego nie da się wlączyć to trzeba edytować epp
-
berys
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: CAYC
- Localization: Wrocław
Niestety nie da sie kanaly zablokowane nieaktywne. Lipa, vcdsem wyciagne epp?. Tyle mam funkcji ze w szoku jestem, a tej nie ma.