jackrabittslim pisze:I czytałem gdzieś że po przekodowaniu jak się hamuje to się zapala lampka w bagazniku i zę hyba halogeny skrętne coś nie swiecą prawda czy fałsz???
A gdzie piszą takie ciekawostki??? Bzdura totalna.
jackrabittslim pisze:I czytałem gdzieś że po przekodowaniu jak się hamuje to się zapala lampka w bagazniku i zę hyba halogeny skrętne coś nie swiecą prawda czy fałsz???
jackrabittslim pisze:Witam,
zdecydowałem się na wymianke tylnych LED-ów, czyli po kolei :mam odpowiedni BCM, przejściówki i nówki lampy OD "R", po wymianie tylko przeprogramuje błąd spalonej żarówki (czyli BIT 14...itd....) i pytanie do tych co wymienili w ten sposób u siebie,
1. czy wszystkie inne lampy, lampki, komputer działaja prawidłowo, czyli nie ma żadnych dziwnych błędówiczegokolwiek
2. czy mając światła dzienne ta wymiana i przeprogramowanie działa jak dotychczas (czyli dzienne same przełączają sie na zwykłe i odwrotnie)
3. czy w ASO na seriwsie bedzie coś widać że było przerabiane - jak podłączą auto pod komputer
4. czy można w przyszłośći wrócic do tradycyjnych lamp i czy wtedy trzeba coś przeprogramowywać
kamill1991 pisze:ciekawe... nawet nie mialem pojecia o tym, ale bym sie wkurzyl jakbym 2k wydal i okazaloby sie ze nie dziala
jmf pisze:Kabel i oprogramowanie trzeba kupić w zestawie i soft nie może być później zmieniany, inaczej jest duże ryzyko, że uszkodzisz kabel.
Tu jest wątek na ten temat: post1756.html?hilit=VCDS#p1756
Ja ostatnio zamawiałem od Chińczyka z AliExpress (link podany przez Arek_VI) i wszystko było ok.
qwer pisze:Sorki za takie pytania ale jest to moje pierwsze doswiadczenie

qwer pisze:jmf czyli kabel jest ściśle przypisany do softu? Inny soft uszkodzi kabel? A co jeśli podepną mi auto w ASO i zaktualizują oprogramowanie, wtedy trzeba będzie od nowa kodować ledy? Mógłbyś podrzuć ten link od Arek_VI