Brak informacji z navi.

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
pipen
Aktywny
Auto: VW Golf 6 Variant
Engine: 1.6 TDI 105KM
Localization: Lodz

Brak informacji z navi.

Post autor: pipen »

Cześć,
zamontowałem RNS 510 wcześniej miałem RNS 310 i na wyświetlaczu między zegarami pojawiały się informacje gdy wybrałem miejsce docelowe gdzie skręcać i inne info nawigacji oraz pojawiały się skrót stron świata. Obecnie nie ma tej opcji w menu oraz symboli stron świata. Czy wiecie co jest przyczyną?
Awatar użytkownika
ghost_rider
Gadatliwy
Auto: VW Golf MK6
Engine: 2.0TDI 110KM
Localization: UK

Re: Brak informacji z navi.

Post autor: ghost_rider »

Kodowanie radia. Zaznacz BAP w dlugim kodowaniu i zresetuj rnsa
pipen
Aktywny

ghost_rider pisze:Kodowanie radia. Zaznacz BAP w dlugim kodowaniu i zresetuj rnsa

A mógłbyś mi podpowiedzieć co masz na myśli długie kodowanie, którą opcję wybrać w VCDS-ie.
Awatar użytkownika
ghost_rider
Gadatliwy

Vcds: adres 37- Navigacja -> Dlugie Kodowanie -> Pomocnik Kodowania. Szukaj opcji z BAP i ja zaznacz
pipen
Aktywny

ghost_rider pisze:Vcds: adres 37- Navigacja -> Dlugie Kodowanie -> Pomocnik Kodowania. Szukaj opcji z BAP i ja zaznacz

No niestety zrobiłem jak napisałeś, kodowanie przyjęte i nic się nie zmieniło. Radio przywróciłem do ustawień fabrycznych i nadal nic
Awatar użytkownika
ghost_rider
Gadatliwy

Ty nie masz go przywracac do fabrycznych tylko wykonac reset 3ma guzikami. Inaczej radio nie zmieni kodowania
pipen
Aktywny

ghost_rider pisze:Ty nie masz go przywracac do fabrycznych tylko wykonac reset 3ma guzikami. Inaczej radio nie zmieni kodowania

Wielkie dzięki ghost_rider za pomoc :D
Chciałem dzisiaj zrobić reset guzikami ale po odpaleniu informacje pojawiły się na wyświetlaczu.
Awatar użytkownika
ghost_rider
Gadatliwy

No i git
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia”