Falujący prędkościomierz

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemok15
Sympatyk
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI 140KM
Localization: Mazowieckie

Falujący prędkościomierz

Post autor: przemok15 »

Witam. Dziś podczas sprowadzania świeżo zakupionego autka zauważyłem, że podczas trzymania stałej prędkości (na tempomacie i podczas normalnej jazdy) wskazówka od prędkościomierza delikatnie "faluje". Co może być tego przyczyną? Gdzieś czytałem, że problemem może być niełączące wtyczka impulsatora. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?
Obrazek
duda
Niemowa

Re: Falujący prędkościomierz

Post autor: duda »

Hej. Mam podobnie. Też mnie to zastanawia. Szczególnie widoczne przy wyższych prędkościach.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Awatar użytkownika
Muti
VIP
Auto: MK7.5 R
Engine: 2.O TSI DJHA
Localization: Lubuskie

Post autor: Muti »

Błąd firmware licznika. Nic na to nie poradzicie. Temat znany. Miałem u siebie to samo. Zmiana licznika na nowszy rozwiązała problem :D

NzTT
Awatar użytkownika
przemok15
Sympatyk
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI 140KM
Localization: Mazowieckie

Post autor: przemok15 »

Dzięki za pomoc ;) Może przywyknę do tego :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ