pozdrawiam S[/quote]
Ja mam z 07.2011 i też mam DENSO
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Jimmy_PoP pisze:a jaki masz numer części? Który dokładnie tydzień produkcji samochodu?
blade232 pisze:Mich a jaki kompresor wstawiłeś? Ja się zastanawiam czy delphi nie wstawić
maromaro85 pisze:Jak włączy się spręzarka to slychać wycie, kiedy spręzarka się wyłączy lub przyciskiem ją wyłączę, wycie ustaje.
Dodam, że wycie słyszalne tylko z środka auta.
sowik85 pisze:maromaro85 pisze:Jak włączy się spręzarka to slychać wycie, kiedy spręzarka się wyłączy lub przyciskiem ją wyłączę, wycie ustaje.
Dodam, że wycie słyszalne tylko z środka auta.
Mam taki sam objaw w Golfie V z 2008r. Pojawiło się to ze 4 lata temu, kiedy auto już dawno było po gwarancji. Serwis klimatyzacji (nie ASO) stwierdził, że konieczna jest wymiana kompresora - około 600zł za "pewną" używkę + robocizna. Porzuciłem ten temat, uznałem, że skoro klima chłodzi normalnie to poczekam aż kompresor padnie całkowicie i wtedy go wymienię. I tak jeżdżę już co najmniej 4 rok... w mieście słychać to buczenie, na trasie ginie w innych szumach i nie przeszkadza.
maromaro85 pisze:
Podczas wycia, szumów itp. zmniejszę temperaturę wew. z 21-22 st do np. 18-19 na chwilę to wycie i inne odgłosy milkną. Heh dziwna sprawa. I tak jak piszesz powyżej na trasie nic nie słychać, a klima chłodzi bardzo dobrze.