Uszkodzona syrena klaksonu
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: Uszkodzona syrena klaksonu
Na pewno za schowkiem tym przed lewym kolanem, wyciągasz całą otwierana szufladę
-
szydlej
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI 90KM
- Localization: Swiebodzice
Sprawdzilem przekazniki za tym schowkiem, podmiana przekazniku w polu 3 nie przyniosla niestety efektu. Bede szukal dalej.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Obstawiam uszkodzone syreny choć dziwne ze dwie naraz.
Moje syreny były w tak opłakanym stanie - rdza i inne cuda, że nie zdziwiłbym się gdyby poszły obie naraz.
-
szydlej
- Nowicjusz
I tutaj chciałbym wspomnieć, że 3mc temu zauważyłem słaby sygnał syreny (teraz podejrzewam,że był to sygnał już tylko jednej bo druga była już spalona)
-
szydlej
- Nowicjusz
Witam,
problem został rozwiązany, syreny byłby w porządku, elektryk wykrył brak zasilania na przekaźniku. Trochę to trwało, ale usterka usunięta i wszystko wróciło do normy.
problem został rozwiązany, syreny byłby w porządku, elektryk wykrył brak zasilania na przekaźniku. Trochę to trwało, ale usterka usunięta i wszystko wróciło do normy.
-
AndrzejCbuj
- Nowicjusz
- Engine: 1.6 TDI 105 KM
- Localization: Śląsk
Witam kupiłem Golfa bez klaksonu (nie działa) bezpiecznik sprawdziłem jest Ok. Poczytałem tu trochę na forum i mam jedno pytanie ktory przekaźnik odpowiada za klakson tam w środku tego schowka. Naciskając klakson nie słychać właśnie tego przełączenia przekaźnika i chce go sprawdzić zanim udam się do jakiegoś elektryka czy warsztatu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
AndrzejCbuj pisze: Poczytałem tu trochę na forum i mam jedno pytanie ktory przekaźnik odpowiada za klakson tam w środku tego schowka.
Ten oznaczony 646 w gniazdku nr 3.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2021, 17:45 przez jejciu, łącznie zmieniany 2 razy.
szydlej pisze:Witam,
Ale co było przyczyną awarii? Bo mam okazuje się taki sam problem.
Zapewne problemem okazała się taśma pod kierownicą. Niestety po jej wymianie ale jest nadal problem, bo chyba trzeba to teraz zakodować w komputerze, tyle że w moim VCDS-ie nie widzę takiej opcji. Ktoś wskaże inny program z takimi możliwościami?