Czy tylko serwis ?
czy da się przylutować transporter z imo do nowego pilota
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Krystias13
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI CZCA
- Localization: TM/ŁÓDŹ
czy da się przylutować transporter z imo do nowego pilota
Witam, nie działa mi zamykanie samochodu, to znaczy nie mruga dioda od zamykania w pilocie. Uległ uszkodzeniu pilot
Moje pytanie czy da się przylutować transporter z imo do nowego pilota i jak to zaprogramować żeby normalnie działało.
Czy tylko serwis ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi 
Czy tylko serwis ?
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2016, 12:30 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Na przyszłość proszę o precyzowanie tematu - regulamin pkt. 4
Powód: Na przyszłość proszę o precyzowanie tematu - regulamin pkt. 4
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Re: Kluczyk VW
Wymień baterię... w pilocie.
-
Krystias13
- Nieśmiały
Pilot jest uszkodzony, oderwane były takie nie wiem czy to rezystory czy coś ale zostało przylutowane ale nadal nie działa zamykanie,dioda nie miga, zaś otwieranie auta i bagażnika działa normalnie
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Rozbieralem niedawno kluczyk z Mk6 który generalnie wyglada na nierozbieralny.
Zaden ze mnie elektryk,ale na moje oko,to wyglada tak,ze tam jest tylko jedna drukowana plytka I na niej jest immo I centralny zamek.Razem.
W starszych kluczykach,np.w Mk5 faktycznie bylo to oddzielnie.
Zaden ze mnie elektryk,ale na moje oko,to wyglada tak,ze tam jest tylko jedna drukowana plytka I na niej jest immo I centralny zamek.Razem.
W starszych kluczykach,np.w Mk5 faktycznie bylo to oddzielnie.
-
Krystias13
- Nieśmiały
No tak, ale teraz moje pytanie czy jak bym kupił nowy kluczyk np z allegro, i czy jest możliwość przelutowania immo z starego pilota do nowego i zaprogramowanie centralnego zamka żeby to działało ?
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
teoretycznie tak
-
Krystias13
- Nieśmiały
czyli śmiało mogę przelutowywać immobiliser do nowego pilota ? i programować centralny zamek i powinno być git ?
sorki że tak dużo pytam ale wiecie nie chce kupić na próżno nowego kluczyka