Czy warto kupić to auto. Tu prosimy o ocenę konkretnego auta
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
Re: Czy warto kupić to auto. Tu prosimy o ocenę konkretnego
Mam na mysli wyposazenie brakuje mi paru drobiazgow np multifunkcji i klimatronika.Ale to wszystko wedle uznania.Jedz obejrzyj i tyle to Tobie ma odpowiadac 

-
DJMazi
- Nowicjusz
- Auto: VW 6
- Engine: 1.6
- Localization: Opole
Masz rację
No w sumie mi jego wyposażenie odpowiada nie znalazłem podobnego w mojej okolicy do 100km To pytanie : klimatronik można wymienić ? choć w sumie czy mi to takie potrzebne chyba nie rozumiem ze w tym aucie to podstawowa klimatyzacja ? co do funkcji na kierownicy no tak nie ma ale tez nie muszę tego posiadać. Auto ma być dla nas wygodne i nie ma się dusić jak będę do Polski jechał, będzie to auto przejściowe tak na rok nie więcej. bardziej naczytałem się o tych problemach z silnikami i rozrządem to mnie martwi choć niby dają gwarancje na rok ale co ona obejmuje nie wiem.
-
DJMazi
- Nowicjusz
Dodam pytanie jak sprawdzić czy 1.4 TSI pokazany prze ze mnie ma czy nie ma kompresor bo wyczytałem że :
Motor 1.4 TSI bez kompresora nie ma tak dużych problemów z tłokami
Dodatkowo sprzedawca umieścił informacje że jest to silnik : 1,4 Ltr. - 90 kW 16V TSI Ale auto jest z 2010 roku a silniki 16V wprowadzili w 2012 roku to co tu jest nie halo ? bardzo proszę o odpowiedz !
Motor 1.4 TSI bez kompresora nie ma tak dużych problemów z tłokami
Dodatkowo sprzedawca umieścił informacje że jest to silnik : 1,4 Ltr. - 90 kW 16V TSI Ale auto jest z 2010 roku a silniki 16V wprowadzili w 2012 roku to co tu jest nie halo ? bardzo proszę o odpowiedz !
-
DJMazi
- Nowicjusz
Hey bylem zobaczyc to auto dajcie spokoj nawet to ze po gradobiciu to nie widac ale dzwi kierowcy robione jeszcze wklesjiete , zderzak z przodu pekniety , ksiazka serwisowa nie orginalna pachnie nowoscia poerwszy wpis bez pieczatek , auto mialo polska nalepke jak by bylo kupione w polsce koles mi wmawia ze nie bo to niemiec kupil kurwa 160 km w dupe a pracownik tylko myslal aby do 16 i sie najebac brsk slow
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
Szkoda czasu na takie ogloszenia czasy uczciwych niemcow sie koncza
-
DJMazi
- Nowicjusz
Więc szukałem blisko i privat ;
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... &fnai=next
Taka oferta może ktoś coś napisze od siebie
DJMazi pisze:Więc szukałem blisko i privat ;
To jest realna cena jaka trzeba dac za Golfa ktory nie byl zmasakrowany, na 1szy rzut oka w calkiem calkiem, fajna tapicerka, przyzwoite wyposazenie, kolor malo handlowy ale to dobry powod do negocjacji ceny. Natomiast przy 1.4tsi licz sie z wieksza utrata wartosci, z benzyn najlepiej wartosc bedzie trzymac 1.6 102KM ale ciezko kupic dobra sztuke bo byl robiony 3 lata i jest na nie duzy popyt.
wasylief pisze:http://www.olx.pl/oferta/volkswagen-golf-4motion-2-0tdi-zarejestrowany-CID5-IDhBMxP.html#9cb924b133 coś mi tu nie gra...
Czemu od razu nie gra? Ladnie odbudowany golf, na 1szy rzut oka wszysko w jednym kawalku i pewnie nawet do domu nim dojedziesz po zakupie. A serio naprawde ktos jest tak naiwny ze wierzy w promocje?
-
4fi
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0TDI
- Localization: Kolno
abstrahując od ceny #promocja #tydzieńniemieckiwLidlu, to na pierwszy rzut oka miałem myślenie jak to właśnie opisałeś brass312. Widzieliście auto na żywo czy ze zdjęć można coś wywnioskować, bo nic na nich nie widzę
czy tylko po prostu cena jest rażąco niska i trza uważać?
http://www.olx.pl/oferta/2-0-tdi-cr-hig ... 583c531bbc znalazłem coś takiego i teraz pytanie do was, jak to się ma w golfach do silników itd przy większym przebiegu 200tys+ czy warto jest kupować i inwestować? dodam, że rocznie będę jeździł około 15-20 tys. km
I czy cena nie zbyt okazyjna ?
http://allegro.pl/piekny-r-line-2-0-tdi ... 62951.html co sądzicie o tym pojeździe z zewnątrz i z opisu?
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
wasylief pisze:http://allegro.pl/piekny-r-line-2-0-tdi-cr-i6525362951.html co sądzicie o tym pojeździe z zewnątrz i z opisu?
Opisu to za dużo nie ma, a z wnętrza uderza piękne radio i zajechana kierownica
Z zewnątrz prezentuje się spoko choć dziwnie małe końcówki są wrzucone.
Auto pewnie miało program zwiększający moc o którym właściciel nic nie wspomina.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Z całą pewnością nie jest to R tylko trend line z wymienionymi zderzakami i dość badziewnie pomalowanymi ramkami wewnątrz. Środek trochę zniszczony i dziwnie wygląda lewy błotnik.
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
ryba113 pisze:Z całą pewnością nie jest to R tylko trend line z wymienionymi zderzakami i dość badziewnie pomalowanymi ramkami wewnątrz. Środek trochę zniszczony i dziwnie wygląda lewy błotnik.
Pomalowane ramki wymiatają
Witam, jestem tutaj nowy i aktualnie szukam dla siebie golfa 6 z silnikiem 1.6 benzyna. Co sądzicie o tym aucie? Cena raczej duża. http://allegro.pl/vw-golf-vi-1-6-bifuel ... 41970.html
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Iaross pisze:Witam, jestem tutaj nowy i aktualnie szukam dla siebie golfa 6 z silnikiem 1.6 benzyna. Co sądzicie o tym aucie? Cena raczej duża. http://allegro.pl/vw-golf-vi-1-6-bifuel ... 41970.html
Jak na te wyposażenie to cena raczej jest OK bo pewnie coś z tego można urwać. Nie wiem czy zauważyłeś że ma asystenta świateł drogowych o którym nie ma mowy w opisie - wskazuje na to lusterko wewnętrzne. Silnik jak najbardziej godny uwagi a do tego instalacja gazowa. Ciekawe auto.
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Iaross pisze:Witam, jestem tutaj nowy i aktualnie szukam dla siebie golfa 6 z silnikiem 1.6 benzyna. Co sądzicie o tym aucie? Cena raczej duża. http://allegro.pl/vw-golf-vi-1-6-bifuel ... 41970.html
Urwij trochę i bierz. Ekonomiczna jazda. Co prawda w 4 osoby i pod górkę juz zezre i nie jedzie ale ile mniej problemów z nim niż z resztą silników. HL to HL i zawsze podstawa jest jak będziesz chciał sie bawić
Pewnie bym brał, ale lakierowana przednia maska i lewy błotnik przód skutecznie mnie zniechęcają.
-
Iceman
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.6 Bifuel
- Localization: Poznan
Świetne autko. Polecam jak najbardziej. Kupiłem w zeszłym roku takiego i jestem mega zadowolony.
-- 26 paź 2016, 13:43 --
Co ma takiego to lusterko??
-- 26 paź 2016, 13:43 --
BRUNO55 pisze:Iaross pisze:Witam, jestem tutaj nowy i aktualnie szukam dla siebie golfa 6 z silnikiem 1.6 benzyna. Co sądzicie o tym aucie? Cena raczej duża. http://allegro.pl/vw-golf-vi-1-6-bifuel ... 41970.html
Jak na te wyposażenie to cena raczej jest OK bo pewnie coś z tego można urwać. Nie wiem czy zauważyłeś że ma asystenta świateł drogowych o którym nie ma mowy w opisie - wskazuje na to lusterko wewnętrzne. Silnik jak najbardziej godny uwagi a do tego instalacja gazowa. Ciekawe auto.
Co ma takiego to lusterko??
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Iceman pisze:Świetne autko. Polecam jak najbardziej. Kupiłem w zeszłym roku takiego i jestem mega zadowolony.
-- 26 paź 2016, 13:43 --BRUNO55 pisze:Iaross pisze:Witam, jestem tutaj nowy i aktualnie szukam dla siebie golfa 6 z silnikiem 1.6 benzyna. Co sądzicie o tym aucie? Cena raczej duża. http://allegro.pl/vw-golf-vi-1-6-bifuel ... 41970.html
Co ma takiego to lusterko??[/quote
Lusterko wsteczne wewnętrzne w wersji z asystentem świateł czyli z kamerą która samoczynnie zmienia światła drogowe na mijania w zależności od sytuacji na drodze.
Tak wygląda zwykłe lusterko fotochromatyczne

A tak wygląda lusterko z LA i kamerą

W aucie na wskazanej aukcji jest to drugie.
-
Iceman
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.6 Bifuel
- Localization: Poznan
Dzięki.
Też mam takie i faktycznie działa.
Też mam takie i faktycznie działa.
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
BRUNO55 pisze:Iceman pisze:Świetne autko. Polecam jak najbardziej. Kupiłem w zeszłym roku takiego i jestem mega zadowolony.
-- 26 paź 2016, 13:43 --BRUNO55 pisze:Iaross pisze:Witam, jestem tutaj nowy i aktualnie szukam dla siebie golfa 6 z silnikiem 1.6 benzyna. Co sądzicie o tym aucie? Cena raczej duża. http://allegro.pl/vw-golf-vi-1-6-bifuel ... 41970.html
Co ma takiego to lusterko??[/quote
Lusterko wsteczne wewnętrzne w wersji z asystentem świateł czyli z kamerą która samoczynnie zmienia światła drogowe na mijania w zależności od sytuacji na drodze.
Tak wygląda zwykłe lusterko fotochromatyczne
A tak wygląda lusterko z LA i kamerą
W aucie na wskazanej aukcji jest to drugie.
Co to jest lusterko z LA i z kamerą ?
LA to asystent świateł . Ten właśnie czujnik z przodu złożony z 2 x diody a kamerą nazywają go debile z allegro.
Jako kamere potocznie nazywa się czujnik wspomagania kierowcy z obsługą asystenta pasa, asystenta znaków i właśnie LA .
Rozróżniamy lusterka
1 bieda
2 fotochrom
3 fotochrom z LA
4 o którym pisałem wcześniej z 3 asystenta mi którego w golfie 6 nie było . W elsie nawet schematu nie ma do tego .
Doczytać a nie pisać głupoty panowie.