mój mk6 1.6TDI bluemotion posiada skrzynię o oznaczeniu LUB. skrzynia 5cio biegowa, o dziwnych troche przełożeniach (ale o tym byl już inny temat). na chwilę obecną powoli zaczyna hałasować 4ty bieg, no i przymierzam się do zakupu całej skrzyni bo zbytnio nie opłaca się naprawiać. Na alledrogo, i na innych serwisach ciężko znaleźć skrzynię o tym oznaczeniu. czy mógłby z Was ktoś sprawdzić o jakim oznaczeniu ewentualnie byłby zamiennik tej skrzyni? czy przy okazji zmiany oznaczenia byłaby to zamiana plug and play?
dzięki za info
zamiennik skrzyni manualnej
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Re: zamiennik skrzyni manualnej
Wydaje mi sie,ze kazda skrzynia z 1.6 TDI powinna podejsc.Przelozenia bedá pewnie inne,ale wátpie zeby ogolna konstrukcja,pólosie byly inne.
Ale to tylko moje gdybanie.Niech sie wypowie ktos kto sie zna.
W moim 1.6 Tdi jest LHW
Ale to tylko moje gdybanie.Niech sie wypowie ktos kto sie zna.
W moim 1.6 Tdi jest LHW
-
janek9423
- Aktywny
- Auto: vw passat b8
- Engine: 1.8TSI DSG7
- Localization: Lubaczow
a też masz swojego mk6 z bluemotion?? szczerze Ci powiem, że wolałbym nawet inną skrzynię bo te przełożenia w LUB są w ogóle nie praktyczne...
-
janek9423
- Aktywny
ktoś ma może specyfikacje skrzyń biegów? ewentualnie jakiś wykaz która z którą jest zamienna?
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Nie,mój nie jest bluemotion.
U mnie tez sá dlugie przelozenia,a podejrzewam,ze u ciebie sá jeszcze dluzsze.
U mnie tez sá dlugie przelozenia,a podejrzewam,ze u ciebie sá jeszcze dluzsze.
-
janek9423
- Aktywny
5ty bieg, 2000obr - 110km/h
-
stefann1
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Mazowieckie
Bluemotion to tylko chwyt reklamowy. Przełożenia w skrzyniach bluemotion i nie bluemotion są takie same. Był o tym temat
- Schvenck
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI CAYC
- Localization: Warszawa
Ja mam 1,6 TDI BlueMotion i tez mam LUB. Mam podobny problem jak kolega wycie na wyższych biegach. Ale fakt mało jest tego na rynku - skrzyń o tym oznaczeniu. Ma ktoś może namiary na dobry warsztat który by się nią zajął albo miejsce gdzie można kupić regenerowaną skrzynię biegów?