Gwint z regulacją twardości do MK6
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
janczarro
- Nowicjusz
- Auto: MK6
- Engine: CBDC 190KM
- Localization: Lubelskie
Gwint z regulacją twardości do MK6
Tak jak w temacie czy ktoś z forumowiczów jeździ może na gwincie z opcją regulacji twardości ? Przydatna rzecz czy raczej nie dający sie odrzuć gadżet za który trzeba zabulić spore pieniądze ?
-
koper92
- Gadatliwy
- Auto: MK 6 GTI
- Engine: 2.0 TSi
- Localization: Tomaszow Maz
Re: Gwint z regulacją twardości do MK6
Ja jeździłem na kw v2. Uważam,że opcja bardzo fajna,bo możesz sobie dostosować zawieszenie pod swoje preferencje. uwagi są dwie,przód regulujesz w 3 minuty, tył musisz wyciągnąć amortyzatory,czyli jakaś godzinka. Druga kwestia taka,że nie jest to jakoś szczególnie potrzebne,do latania na co dzień o ile wcześniej użytkowałeś jakiś gwint. Jak pierwszy raz masz doczynienia możesz się zdziwić jak twardo jest na gwincie kwestia co kto lubi
Od razu odradzam jakieś tanie gwinty 
-
janczarro
- Nowicjusz
wlasnie czytalem o tym KW sporo opinii jak najbardziej na + a powiedz mi jaki koszt takiego zestawu ? no wlasnie tej twardości sie obawiam bo mam sporo dziurawych dróg dookoła
to kup AP bez regulacji, będziesz w szoku jak komfortowy może być gwint 
-
janczarro
- Nowicjusz
Kamil mówisz poważnie ? szukam jakiegoś zestawu do 2500 powiedzmy warto dodać że wcześniej nie jeździłem na gwincie a w planie jest też większa felga 19' i opony z mniejszym profilem .. nie chce sie zabić Panowie 
mówię w pełni serio, jeździłem na AP z 3-4 lata. Teraz mam air-ride na koni sport i jest zdecydowanie twardziej
Problem z AP jest tylko gdy chcesz porządnie nisko obniżyć auto.
-
jason
- Aktywny
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: KRK
ja moge polecic gwint firmy ISC z regulacja twardości
AP ok 2k a ISC ok 4k?
-
janczarro
- Nowicjusz
Nie wiem czy dobrze dodałem fote ale u mnie wygląda to tak na zimówkach troche koza z niego
Przeglądałęm Twój profil Kamil i powiem Ci że kozacko spasowałeś tam te 3 SDMY więc jeśli ma wpaść gwint pod choinke to chyba na AP sie zdecyduje rzecz w tym że kosztowny mod i myśle nad alternatywą
Przeglądałęm Twój profil Kamil i powiem Ci że kozacko spasowałeś tam te 3 SDMY więc jeśli ma wpaść gwint pod choinke to chyba na AP sie zdecyduje rzecz w tym że kosztowny mod i myśle nad alternatywą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gwint fajna sprawa
Ale uzależnia
Jak już będziesz go zakładał to nie panikuj tylko po założeniu jedź na geometrie i pochyl tylne koła o 1.5st ,zeby nie tarło nic
Gdybyś potrzebował rady jakiejś to pisz śmiało.
AP jest dobrym wyborem pod względem stosunku cena/jakoś. Tylko tak jak mówiłem - nie da się na nim zrobić kosmicznych spasów z przodu, da się zejść wystarczająco nisko aby trzeć na progach zwalniających, ale nie na tyle aby spasować felgę z nadkolem
AP jest dobrym wyborem pod względem stosunku cena/jakoś. Tylko tak jak mówiłem - nie da się na nim zrobić kosmicznych spasów z przodu, da się zejść wystarczająco nisko aby trzeć na progach zwalniających, ale nie na tyle aby spasować felgę z nadkolem