Pozatym....nawigacja a kiera bez przyciskow w dodatku wygladajaca jak nowa.... reszte sobie mozna samemu dopowiedziec
Czy warto kupić to auto. Tu prosimy o ocenę konkretnego auta
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Re: Czy warto kupić to auto. Tu prosimy o ocenę konkretnego
Tiaaaaaa, auto z niemiec, silnik diesla, rocznik 2008 I tylko 198k przebiegu 
Pozatym....nawigacja a kiera bez przyciskow w dodatku wygladajaca jak nowa.... reszte sobie mozna samemu dopowiedziec
kelso pisze:W sumie to tak samo się zastanawiałem skąd ten niski przebieg i wymiana sprzęgła po 50 tyś.
Dzięki
Udało mi się jeszcze namierzyć dwa egzemplarze którymi byłbym potencjalnie zainteresowany:
1. https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yJ8SJ.html
2. https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 11d02821ea
oferta nr 1- albo się komuś pomyliło, albo złe kluczyki na zdjęciu są
-
seba
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 7 FL
- Engine: 1.4 TSI 150KM CZDA
- Localization: Wielkopolskie
Jaki fajny "rzadki" napis T D I na klapie w tym czarnym.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
ryba113 pisze:2008 rok 83 tys przebieg-watpliwe jak na diesel . Przy 50 tys wymiana sprzęgła? To co on na Lce jeździł?
Właśnie to nie jest wyznacznik. Jak debile prowadzą to i w 20 kkm uwali sprzęgło.
-
Bonifacy
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Malopolska
kelso pisze:A co myślicie o tej ofercie ?
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 11d02821ea
Ciekawe, że pani Iza pisze: "Auto sprowadziłem 3 lata temu". Czyżby sprzedający był mężczyzną, który chce uchodzić za kobietę, tylko na chwilę sobie o tym zapomniał?
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Bonifacy pisze:kelso pisze:A co myślicie o tej ofercie ?
Ciekawe, że pani Iza pisze: "Auto sprowadziłem 3 lata temu". Czyżby sprzedający był mężczyzną, który chce uchodzić za kobietę, tylko na chwilę sobie o tym zapomniał?
Na żonę auto
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
tberent pisze:Bonifacy pisze:kelso pisze:A co myślicie o tej ofercie ?
Na żonę automoże na żonę handlarza albo żona w kraju a mąż za granicą i ......
Może poprostu operacja zmiany płci się nie powiodła
-
ktry
- Aktywny
- Auto: Passat B7 1 6 tdi
- Engine: CAYC
- Localization: ZACH-POM
Jeszcze brakuje tylko Matki Boskiej . Takiej co Wałęsa nosił na klapie,albo obrazka świętego i wtedy na pewno się sprzeda. Tak robił mój znajomy ,jak sprzedawał złomy. Mówił że jak trafił na katolika to zawsze sprzedał. Ludzie są naiwni i lubią żeby ktoś im robił prezenty. Teraz modne są serduszka z Wielkiej orkiestry. Jak ma serduszko ,to musi być uczciwy człowiek.
Zakup Golfa GTI
Witam.
Przymierzam się do kupna golfa gti mk6 zwróciłem uwagę na ten egzemplarz mogę prosić o opinie?
Z góry dzięki.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... ytvnp.html
Przymierzam się do kupna golfa gti mk6 zwróciłem uwagę na ten egzemplarz mogę prosić o opinie?
Z góry dzięki.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... ytvnp.html
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Zakup Golfa GTI
Kraj pochodzenia: Niemcy
szkoda tylko że ten golf jest z USA, weź vin i sprawdź co się z nim działo za wielką wodą...
szkoda tylko że ten golf jest z USA, weź vin i sprawdź co się z nim działo za wielką wodą...
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Auto ze stanów. Robiony przód prawa strona. Auto trochę stało.
Gdzie z tym VIN'em uderzyć?
Sorry za głupie pytania ale nie chce się wkopać, a auto na zdjęciach wygląda ładnie może po za felgami
Sorry za głupie pytania ale nie chce się wkopać, a auto na zdjęciach wygląda ładnie może po za felgami
-
mikooo
- Sympatyk
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Poznan
Dokładnie, ten Golf jest z USA a stamtąd auta nie przyjeżdżają w całości 
Też dopiero co szukałem GTI i za tą cenę nie znajdziesz uczciwego.
Co dzwoniłem i brałem vin to sie okazywało że przyjeżdżał z USA i byl składany...
Finalnie myśle że trzeba dać pod 50k za dobry egzemplarz.
Też dopiero co szukałem GTI i za tą cenę nie znajdziesz uczciwego.
Co dzwoniłem i brałem vin to sie okazywało że przyjeżdżał z USA i byl składany...
Finalnie myśle że trzeba dać pod 50k za dobry egzemplarz.
- puceek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
- Engine: 2.0 TFSI
- Localization: dkl
Dokładnie tak jak koledzy piszą, jeśli chcesz kupić dobre GTI i nie wpakować się na minę musisz być gotowy na wydatek rzędu 50-55 tys. To jest taka realna cena rynkowa za egzemplarz krajowy.
Widząc GTI ściągane z zagranicy, za cenę ok 40-45 nie powinieneś spodziewać się niczego dobrego. GTIki w Niemczech kosztują minimum 12-13 tys euro, do tego koszty przejazdu, rejestracji i zarobku - łatwo sobie policzyć, że taki deal nikomu by się nie opłacał, jeśli auto byłoby całe i zdrowe
.
Inwestując w dobry, krajowy egzemplarz z udokumentowaną historią zapewniasz sobie też wyższą wartość pojazdu w momencie sprzedaży - ludzie trochę przestawiają się i wolą dopłacić za pewny egzemplarz niż kupować piątą wodę po kisielu.
Niestety, nasz rynek GTI jest trudnym rynkiem, tym bardziej jeśli uprzesz się na egzemplarz krajowy. Dobre sztuki wystawiają się niezwykle rzadko (1 na 3 msc) i bardzo szybko sie sprzedają. Życzę powodzenia i cierpliwości oraz co najważniejsze - chłodnej głowy pozbawionej emocji.
Widząc GTI ściągane z zagranicy, za cenę ok 40-45 nie powinieneś spodziewać się niczego dobrego. GTIki w Niemczech kosztują minimum 12-13 tys euro, do tego koszty przejazdu, rejestracji i zarobku - łatwo sobie policzyć, że taki deal nikomu by się nie opłacał, jeśli auto byłoby całe i zdrowe
Inwestując w dobry, krajowy egzemplarz z udokumentowaną historią zapewniasz sobie też wyższą wartość pojazdu w momencie sprzedaży - ludzie trochę przestawiają się i wolą dopłacić za pewny egzemplarz niż kupować piątą wodę po kisielu.
Niestety, nasz rynek GTI jest trudnym rynkiem, tym bardziej jeśli uprzesz się na egzemplarz krajowy. Dobre sztuki wystawiają się niezwykle rzadko (1 na 3 msc) i bardzo szybko sie sprzedają. Życzę powodzenia i cierpliwości oraz co najważniejsze - chłodnej głowy pozbawionej emocji.
-
lkgh
- Stały Bywalec
Osobiscie wole sprowadzic sobie auto z niemiec I nigdy bym nie kupil krajowego samochodu. Oczywiscie wychodzi drozej niz w polsce, ale ma to swoje plusy.
Ten egzemplarz na pewno byl bity z tylu. Potwierdzam opinie kolegow, ze nie warto sie interesowac samochodami ze stanow.
Ten egzemplarz na pewno byl bity z tylu. Potwierdzam opinie kolegow, ze nie warto sie interesowac samochodami ze stanow.
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
lkgh pisze:Osobiscie wole sprowadzic sobie auto z niemiec I nigdy bym nie kupil krajowego samochodu. Oczywiscie wychodzi drozej niz w polsce, ale ma to swoje plusy.
Nie ma reguły, jeśli ewentualnie sprowadzałbyś sam i znał się jako tako na samochodach to tak, ale od handlarza to zawsze jest loteria.
Z krajowymi jest dokładnie tak samo, więc nie ma co generalizować.
lkgh pisze:Osobiscie wole sprowadzic sobie auto z niemiec I nigdy bym nie kupil krajowego samochodu. Oczywiscie wychodzi drozej niz w polsce, ale ma to swoje plusy.
był bity bo co? Skąd ta pewność?
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
kamill pisze:lkgh pisze:Osobiscie wole sprowadzic sobie auto z niemiec I nigdy bym nie kupil krajowego samochodu. Oczywiscie wychodzi drozej niz w polsce, ale ma to swoje plusy.
był bity bo co? Skąd ta pewność?
Może fusy, wosk, kula a może na podstawie splunięcia pod wiatr?
Tez jestem ciekawe skąd ta pewności
My TSI
- ryba113
- VIP
Nierówne szczeliny z prawej strony, demontowane lampy, źle spasowany zderzak, lewa lampa stara prawa nie, wszędzie kurz od szpachli, poducha kierownicy wyglada na nowa. Opony z zielonym nalotem. Dlatego.
- kakaruto
- Mieszkaniec

ryba113 pisze:Nierówne szczeliny z prawej strony, demontowane lampy, źle spasowany zderzak, lewa lampa stara prawa nie, wszędzie kurz od szpachli, poducha kierownicy wyglada na nowa. Opony z zielonym nalotem. Dlatego.
Fiu fiu, nieźle
. I to wszystko widzisz na fotce? Naprawdę jestem pod wrażeniem
bo ja nawet z Twoją podpowiedzią nie widzę tam nic niestosownego My TSI
- ryba113
- VIP
kakaruto pisze:ryba113 pisze:Nierówne szczeliny z prawej strony, demontowane lampy, źle spasowany zderzak, lewa lampa stara prawa nie, wszędzie kurz od szpachli, poducha kierownicy wyglada na nowa. Opony z zielonym nalotem. Dlatego.
Fiu fiu, nieźle. I to wszystko widzisz na fotce?
Naprawdę jestem pod wrażeniembo ja nawet z Twoją podpowiedzią nie widzę tam nic niestosownego
- poza oponami ale to chyba mały dowód na "bicie po pupie " .
A ja nie wspominałem o dzwonie w tył. Ja zauważam takie szczegóły na ile widać je na zdjęciach a w tym przypadku widać wszystko o czym wspomniałem wcześniej.
- kakaruto
- Mieszkaniec
Aaaa to wszystko tłumaczy. Mi chodzi tylko o tył, a konkretnie o dowód tej tezy.
lkgh pisze:Ten egzemplarz na pewno byl bity z tylu.
My TSI
-
lkgh
- Stały Bywalec
Moim zdaniem ma inny zderzal z tylu. Moge sie oczywiscie mylic bo trudno powiedziec cos na 100% na podstawie zdjec.
Kiedys bawilem sie w sprowadzanie aut z USA, kilka razy byle podczas uroczystego rozladunku kontonerow ktore przyplywaja wyladowane zlomem z USA I moj samochod jako jedyny byl caly ( I stal na wszystkich 4 kolach). Wszystkie inne byly po prosty wyladowywane za pomoca wozkow widlowych, po najmniejszej lini oporu.
Generalnie, jesli ktos nie sprowadza auta dla siebie na mienie przesiedlencze.....to w 100% auto sa pozalewane albo po duzych dzwonach. Oczywiscie zdarzaja sie tez ludzie ktorzy ciagna auta w calosci...ale powiedzmy sobie szczerze ze to nie sa Golfy
Mieszkalem kilka lat w Los Angeles wiec moge wam z doswiadczenia rowniez powiedziec ze auta z europy sa tam duzo drozsze niz amerykanskie marki, a ze w zyciu jest tyle prawdy ile matematyki wiec smiem twierdzic ze auto ma ciekawa historie....co nie zmienia faktu ze auto na zdjeciach wyglada swietnie...I w najlepszym kolorze
PS. Auto wg ogloszenia ma 211 koni....I dodatkowy wskaznik cisnienia doladowania. Taaaaaa, nikt tam nic nie dlubal przy nim.
Kiedys bawilem sie w sprowadzanie aut z USA, kilka razy byle podczas uroczystego rozladunku kontonerow ktore przyplywaja wyladowane zlomem z USA I moj samochod jako jedyny byl caly ( I stal na wszystkich 4 kolach). Wszystkie inne byly po prosty wyladowywane za pomoca wozkow widlowych, po najmniejszej lini oporu.
Generalnie, jesli ktos nie sprowadza auta dla siebie na mienie przesiedlencze.....to w 100% auto sa pozalewane albo po duzych dzwonach. Oczywiscie zdarzaja sie tez ludzie ktorzy ciagna auta w calosci...ale powiedzmy sobie szczerze ze to nie sa Golfy
Mieszkalem kilka lat w Los Angeles wiec moge wam z doswiadczenia rowniez powiedziec ze auta z europy sa tam duzo drozsze niz amerykanskie marki, a ze w zyciu jest tyle prawdy ile matematyki wiec smiem twierdzic ze auto ma ciekawa historie....co nie zmienia faktu ze auto na zdjeciach wyglada swietnie...I w najlepszym kolorze
PS. Auto wg ogloszenia ma 211 koni....I dodatkowy wskaznik cisnienia doladowania. Taaaaaa, nikt tam nic nie dlubal przy nim.
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
lkgh pisze:... Moge sie oczywiscie mylic bo trudno powiedziec cos na 100% na podstawie zdjec...
..Ten egzemplarz na pewno byl bity z tylu...
No to jak to w końcu jest?

- kakaruto
- Mieszkaniec
spwod pisze:lkgh pisze:... Moge sie oczywiscie mylic bo trudno powiedziec cos na 100% na podstawie zdjec...
..Ten egzemplarz na pewno byl bity z tylu...
No to jak to w końcu jest?![]()
... My TSI