Eibach pro kit 30/30
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Kusy94
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 2.5L
- Localization: Pomorskie
Re: Eibach pro kit 30/30
kiedyś już szukałem i szukałem ale ceny tych sprężyn są dosłownie x2 więc pomyślałem, że może coś dopasować.
nie mogę znaleźć jakie naciski na przód/tył są w mk6...
nie mogę znaleźć jakie naciski na przód/tył są w mk6...
- kubajabko
- Aktywny
- Auto: Golf VI Variant
- Engine: 2.0 TDI CBDB
- Localization: Krk Jaworzno
Na wnęce drzwi kierowcy powinieneś mieć naklejkę taką czarną, chyba że w us jest gdzie indziej..(?)
- Kusy94
- Nieśmiały
w moim przypadku jest 1020/950
kierować się tymi obciążeniami maksymalnymi jakie podają na allegro?
kierować się tymi obciążeniami maksymalnymi jakie podają na allegro?
- kubajabko
- Aktywny
Raczej patrzyłbym na oficjalną stronę eibacha i kierował się numerem produktu, chyba że jakiś sklep zufany to można bez problemu.
- Kusy94
- Nieśmiały
mój golf ma max 1020/950.
najbardziej zbliżone znalazłem 1010/940.
dobrze myśle, że te 10kg nie wnoszą nic złego a przynajmniej tyle dobrze, że powinien dosyć równo stać?
musze zmienić drążki kierownicze i tak na szybko stwierdziłem, że skoro mam ustawiać zbieżność to za jednym razem można by zmienić sprężynki.
najbardziej zbliżone znalazłem 1010/940.
dobrze myśle, że te 10kg nie wnoszą nic złego a przynajmniej tyle dobrze, że powinien dosyć równo stać?
musze zmienić drążki kierownicze i tak na szybko stwierdziłem, że skoro mam ustawiać zbieżność to za jednym razem można by zmienić sprężynki.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Na seryjnych amorach tylko pro-kit bo sportline generalnie nie nadaje się...
Nie brałbym sprężyn o niższym dopuszczalnym nacisku, dodaj sobie jeszcze jakieś przewożone w aucie rzeczy i pasażerów, auto spadnie w dół na tych sprężynach, do tego będzie bujało przy chopkach dziurach itd....było już o tym pisane na forum...
Polecałbym zestaw do diesla naciskiem 1120 na przód i 980 tył
E10-85-014-16-22
Nie brałbym sprężyn o niższym dopuszczalnym nacisku, dodaj sobie jeszcze jakieś przewożone w aucie rzeczy i pasażerów, auto spadnie w dół na tych sprężynach, do tego będzie bujało przy chopkach dziurach itd....było już o tym pisane na forum...
Polecałbym zestaw do diesla naciskiem 1120 na przód i 980 tył
E10-85-014-16-22
- Kusy94
- Nieśmiały
No ale aż 100kg na przód więcej i 30kg na tył? 10kg to nie dużo. Na prawdę może to być aż tak odczuwalne? Najczęściej jeżdżę sam lub z jedną osobą. Golfer głównie do wożenia dupy po mieście. Nie będzie on przez to jakoś krzywo stał? Licze na Waszą wiedze koledzy bo ja tylko przypuszczam.
- marmi
- Mieszkaniec
Nie będzie stał krzywo... nie mogą być sprężyny o mniejszym dopuszczalnym nacisku na oś niż auto...
Będzie to odczuwalne bo sam testowałem...
Będzie to odczuwalne bo sam testowałem...
- kubajabko
- Aktywny
Poszukaj może czegoś w bliźniaczych konstrukcjach, seat lub audi, może tam było by coś bliżej? Z mniejszym dop. naciskiem też bym nie brał nawet jak sam jeździsz, z drugiej strony takie 100 kg więcej to wtedy nie obniży o 3 cm tylko pewnie z 2/2,5.
- Kusy94
- Nieśmiały
Z Leona 1P będą pasowały, tak?
1022/965 myślę, że to najlepsza opcja.
- marmi
- Mieszkaniec
To nadal za mało to granica nacisku auta, wymiana w tym aucie to kupa roboty, potem będziesz drugi raz zmieniał na inne...Kusy94 pisze:Z Leona 1P będą pasowały, tak?
- Kusy94
- Nieśmiały
marmi pisze:To nadal za mało to granica nacisku auta, wymiana w tym aucie to kupa roboty, potem będziesz drugi raz zmieniał na inne...Kusy94 pisze:Z Leona 1P będą pasowały, tak?
Jak to nadal za mało?
-
michaltrzebnica
- Niemowa
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Trzebnica
Odgrzewam kotleta 😁 ma ktoś na sell sprężyny do varianta?
Witam, orientuje się ktoś czy zestaw eibach pro kit z golfa 5 1.9 podejdzie do golfa 6 1.6?
-
mati91_91
- Nowicjusz
- Engine: 2.0 TDi
- Localization: Wrocław
Witam serdecznie
Pytanko mam ma ktoś z was zamontowane Eibachy Pro Kit i jezdzi na nich na codzień? Mam pare pytań
Zastanawiam się nad kupnem do Mojego Golfa 6 w Kombi. Nie jest za twardo Jak sie jezdzi na Nich Posiadam Felgi z VW CC Interlagos 8j opona 235/40/18 i czy nie będzie obcierać ? Potrzebuje mieć delikatnie niżej ponieważ przód stoi wyżej niż tył..
Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam
Pytanko mam ma ktoś z was zamontowane Eibachy Pro Kit i jezdzi na nich na codzień? Mam pare pytań
Zastanawiam się nad kupnem do Mojego Golfa 6 w Kombi. Nie jest za twardo Jak sie jezdzi na Nich Posiadam Felgi z VW CC Interlagos 8j opona 235/40/18 i czy nie będzie obcierać ? Potrzebuje mieć delikatnie niżej ponieważ przód stoi wyżej niż tył..
Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam