Filtr DPF
Moderator: flo
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 6 znajdują się w dziale MK6
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Filtr DPF
Witajcie , kupiłem golfa pod koniec Grudnia 2016r. Sprzedawca zapewnił mnie , że DPF został wymieniony [wpisu w książce nie znalazłem , a prowadzona jest do końca] , dzisiaj zapaliła mi się kontrolka dopalania , więc co trzeba auto przegonić z 15 minut na trójce aby miało ok 3 tysięcy , więc tak zrobiłem [czasami zapiąłem 4 , przegoniłem ale ikona 'tłumnika' nadal się świeci , rozmawiałem z Ojcem powiedział , że to normalnie przejdzie , ale obawiam się , że nie. Więc pomysł przyszedł aby go zaślepić i oszukać komputer , ktoś coś takiego stosował ?
Re: Filtr DPF
Nie da się zaslepic. Tylko wyciąć fizycznie i wyłączyć komputerowo. Pojeździj jeszcze trochę i zgaśnie.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
Na pewno masz jechać na 3 biegu?
Wg mnie powinno być instrukcji napisane, że 4 bieg i przez ok. 15 minut powyżej 70 km/h
Chyba że masz inaczej zapisane w instrukcji obsługi.
P.S. Jeszcze nie spotkałem się z faktyczną wymianą DPF-a na nowy
Wg mnie powinno być instrukcji napisane, że 4 bieg i przez ok. 15 minut powyżej 70 km/h
- Mars
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170km
- Localization: PL
spwod pisze:Na pewno masz jechać na 3 biegu?
W instrukcji jest tak zapisane jak mowisz, ale tu raczej chodzi o to zeby auto zlapalo dobra temp i trzymalo na pewnym zakresie obrotow przez dluzsza chwile aby mozna bylo 'przedmuchac pajeczyny'
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
nie ten dział to po pierwsze, dwa jest temat o dpf nie jeden tam pisz, zamykam...