Co to za część?
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
-
monisia1980
- Nowicjusz
- Auto: Vw Golf 6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Rybnik
Re: Co to za część?
Tak tez myślałam...tylko, że ja mimo iż tego urządzenia nie mam a tylko uchwyt to telefon paruje się z radiem i zestaw głośnomówiący działa. Wiec po co to w aucie jest, było??
co to za wtyczka ?
witam. czy może ktoś wie co to za czujnik lub jak to sie nazywa na tym zdjęciu które zamieściłem bo u mnie tego nie ma a jest wtyczka do wpięcia .?
Mój golf VI 1.6 TDI

Mój golf VI 1.6 TDI

-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Hey,
szybkie pytanie. W tylnim dyfuzorze brakuje mi zaslepki na hak. Kupilem w serwisie wspomniana zaslepke do golfa GTI, a na parking zonk...nie pasuje. Totalnie zglupialem. Ktos wie jaki to jest dyfuzor i jaki jest numer potrzebnej czesci?
szybkie pytanie. W tylnim dyfuzorze brakuje mi zaslepki na hak. Kupilem w serwisie wspomniana zaslepke do golfa GTI, a na parking zonk...nie pasuje. Totalnie zglupialem. Ktos wie jaki to jest dyfuzor i jaki jest numer potrzebnej czesci?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
piwo76
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf VI Highline
- Engine: CAYC 1.6 TDI
- Localization: dolnys
Re: co to za wtyczka ?
blackmk6 pisze:witam. czy może ktoś wie co to za czujnik lub jak to sie nazywa na tym zdjęciu które zamieściłem bo u mnie tego nie ma a jest wtyczka do wpięcia .?
Mój golf VI 1.6 TDI
to chyba zawór elektromagnetyczny układu recyrkulacji spalin 1K0906283A
- MORETO
- Aktywny
- Auto: Golf MK6
- Engine: TSI 122hp
- Localization: Krakow
Wyciek - co to za element silnika?
-
greg
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI OCTAVIA
- Engine: CAYC 1.5 DADA
- Localization: Tychy
Re: Wyciek - co to za element silnika?
katalizator
-
AndrzejCbuj
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI 105 KM
- Localization: Śląsk
Numer części/Co to jest?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/32ce30ce57028f12
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4bfc48a8232640a1
Witam mam taki problem ze przetarła się ta rura o ten duży wiatrak jest to gumowy wąż i nie potrafię odczytać numeru części. Auto zaczęło gwizdać po przekroczeniu 2,5 obrotów czy to może być wina tej rury? Proszę pomóżcie mi. Rura łączy jakaś plastikową rurę u góry a na dole jest połączona jakaś aluminiowa rurka i dochodzi tak jakby do intercoolera/chłodnicy.
Czesc znajduje po stronie kierowcy.
Jest to VW Golf 6 2009 rok 1,6 TDI
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4bfc48a8232640a1
Witam mam taki problem ze przetarła się ta rura o ten duży wiatrak jest to gumowy wąż i nie potrafię odczytać numeru części. Auto zaczęło gwizdać po przekroczeniu 2,5 obrotów czy to może być wina tej rury? Proszę pomóżcie mi. Rura łączy jakaś plastikową rurę u góry a na dole jest połączona jakaś aluminiowa rurka i dochodzi tak jakby do intercoolera/chłodnicy.
Czesc znajduje po stronie kierowcy.
Jest to VW Golf 6 2009 rok 1,6 TDI
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2018, 20:07 przez AndrzejCbuj, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Numer części/Co to jest?
Wejdź w etke i dojdziesz bo my nawet nie wiemy jaki silnik w jakim pojezdzie
-
vangsta
- Sympatyk
- Auto: Golf VI Plus
- Engine: CGGA
- Localization: Limanowa
Golf VI Plus 1.4 16v CGGA - co to za elementy?
Witam
Panowie, mam do Was wielką prośbę - dziś przy wymianie akumulatora zauważyłem że brakuje pod maską fragmentu łączącego odlot powietrza z pasem przednim, jak na poniższych zdjęciach:

Ponadto brakuje prawdopodobnie jakiegoś łącznika/mocowania pod zderzakiem przednim tak aby móc zamontować osłonę pod silnikiem ( swoją drogą, czy pasuje tam osłona od Diesla?)

Czy ktoś z Forumowiczów wie jakie są oznaczenia tych elementów?
Mój samochód to Golf VI Plus 1.4 16v CGGA rok 2009.
Bede wdzięczny za poradę.
Pozdrawiam
Panowie, mam do Was wielką prośbę - dziś przy wymianie akumulatora zauważyłem że brakuje pod maską fragmentu łączącego odlot powietrza z pasem przednim, jak na poniższych zdjęciach:

Ponadto brakuje prawdopodobnie jakiegoś łącznika/mocowania pod zderzakiem przednim tak aby móc zamontować osłonę pod silnikiem ( swoją drogą, czy pasuje tam osłona od Diesla?)

Czy ktoś z Forumowiczów wie jakie są oznaczenia tych elementów?
Mój samochód to Golf VI Plus 1.4 16v CGGA rok 2009.
Bede wdzięczny za poradę.
Pozdrawiam
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Golf VI Plus 1.4 16v CGGA - co to za elementy?
ogolnie kazdy elemet znajdziesz w etce, spróbuj tam poszukać jak nie dasz rady to pomoge ci zlokalizować wszystko 
-
vangsta
- Sympatyk
Maciek pisze:ogolnie kazdy elemet znajdziesz w etce, spróbuj tam poszukać jak nie dasz rady to pomoge ci zlokalizować wszystko
Będę wdzięczny - z wiadomych powodów nie mogę zainstalować etki na służbowym komputerze, każda pomoc będzie nieoceniona
-
vangsta
- Sympatyk
Dzięki
już znalazłem element dolotu - nowy za 28zl 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Wojti90
- Nowicjusz
- Auto: Mk6 GTD
- Engine: 2.0 CBBB
- Localization: PL
Witam, próbuje namierzyć co to za przewody i nie mogę odszukać w etce online, zwykłej nie posiadam. Najbardziej zależy mi na przewodzie 2 od czego jest i jaki ma nr, mam lekkie wycieki z niego. Będę wdzięczny za pomoc.

-
coke
- Nowicjusz
- Auto: golf 6 variant
- Engine: 1.6tdi
- Localization: wlkp
Przyłączam się do tematu...
silnik 1.6tdi cayb, dziś przy wymianie oleju po odkręceniu korka wyskoczyło mi takie coś:
długość ok. 14,7mm średnica ok. 7,5mm nie jest to magnes, rolka wygląda jak by gdzieś pracowała są ślady, ale na krawędziach widać "wgniotki"
co to jest?
silnik pracował normalnie, zwykła wymiana oleju, w przeszłości była zerwany rozrząd i naprawiana głowica, ale to było prawie 100k km temu i olej był zmieniany od tego czasu wielokrotnie.
silnik 1.6tdi cayb, dziś przy wymianie oleju po odkręceniu korka wyskoczyło mi takie coś:
długość ok. 14,7mm średnica ok. 7,5mm nie jest to magnes, rolka wygląda jak by gdzieś pracowała są ślady, ale na krawędziach widać "wgniotki"
co to jest?
silnik pracował normalnie, zwykła wymiana oleju, w przeszłości była zerwany rozrząd i naprawiana głowica, ale to było prawie 100k km temu i olej był zmieniany od tego czasu wielokrotnie.
-
coke
- Nowicjusz
- Auto: golf 6 variant
- Engine: 1.6tdi
- Localization: wlkp
wygląda trochę jak ośka rolki dźwigienki zaworów, może to ktoś potwierdzić?
-
Byko
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 mpi
- Localization: Warszawa
vangsta pisze:Dziękijuż znalazłem element dolotu - nowy za 28zl
Pozdrawiam
Znalazłeś to podziel się numerem bo i ja tego szukam.