Siemanko,
Na początek witam wszystkich. Na forum jestem nowy ale mam nadzieję że uda mi się w miarę regularnie udzielać w różnych tematach.
Na początek mały problem. Mam MK6 GTI, zawias KW V1 i jest tego typu problem że chociaż nie jest ten gwint skręcony na maksa i nie ma tam jakiejś wielkiej gleby to przy poprzecznych nierównościach jak zabuja autem to powiem że opona lubi przytrzeć o coś w nadkolu z przodu. Koła są 18", 8J, ET41. Tam w nadkolu mniej więcej na środku jest coś przykręcone- stawiam że to jakiś element mocujący cały ten plastik wypełniający nadkole i wydaje mi się że to może trzeć o to. Chcę zejść jak najniżej się da na tym gwincie i pytanie czy macie jakieś patenty na to aby nie trzeć oponą o nadkole? Z góry dzięki za pomoc
Zawieszenie gwintowane, koło trze o nadkole z przodu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: Zawieszenie gwintowane, koło trze o nadkole z przodu
wykrec tą śrubę i po problemie, nic nie wypadnie ani nie odpadnie. Albo kup gumowe odboje od mapeta i załóż na amortyzator - 2 albo 1, zależy jak nisko jesteś. Ewentualnie poliuretanowy odbój z tuningkingz ale jego trzeba rozwiercać
-
koper92
- Gadatliwy
- Auto: MK 6 GTI
- Engine: 2.0 TSi
- Localization: Tomaszow Maz
Kapcie za szerokie pewnie
-
wrzesiun2
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf MK6 GTI
- Engine: 2.0 TFSI 248KM
- Localization: kuj-pom
Kapeć to właśnie 225/40, zobaczę jak wykręcę te śruby i też zainwestuję w klipsy