Power box OBD2
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Author
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 Tsi 140 km
- Localization: Pyskowice
Power box OBD2
Witam jak w temacie na Allegro znajomy znalazł takie cudo jak power box , kto testował może wyrazić swoją opinie ? Są jakieś inne za około 100 zł ten ponad 500 zł działa to ?
- by kamil
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Szczucin
Re: Power box OBD2
sam nigdy tego w swoim aucie nie miałem aczkolwiek znajomy co ma warsztat i robi takie rzeczy jak czipy itp to mowil ze ani jednego nie założył bo szkoda silnika nikomu tego nie proponuje a zawsze odradza a z opinii w necie tez można wywnioskować ze lepiej omijać to szerokim lukiem.
sensowna modyfikacja w moc jest czip pisany pod dane auto a nie gotowiec,wiadomo kosztowne ale silnika nie niszczy jak robi to ktoś z głową:)
sensowna modyfikacja w moc jest czip pisany pod dane auto a nie gotowiec,wiadomo kosztowne ale silnika nie niszczy jak robi to ktoś z głową:)
-
Author
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 Tsi 140 km
- Localization: Pyskowice
Ja chciałem u siebie 1.4 tsi caxa zrobić chipa to tylko mi namieszali turbo 1.7 pompuje a chip kazał 1,9 i błąd się zapałał wygrali oryginał jest Ok po czym znowu próba wgrania mapy to wykres się rozpada :/
- TuneFORCE
- Sympatyk
- Auto: Golf
- Engine: CDLF
Odpuść temat
Te silniki ciężko wystroić modyfikując program, a co dopiero będzie się działo po podpięciu takiego wynalazku