2.0 R na co zwrócić uwagę

Tematyka związane z zakupem zarówno nowego jak i używanego samochodu.

Moderator: rafaello

Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
rajek
Nowicjusz

2.0 R na co zwrócić uwagę

Post autor: rajek »

Nie mogę nigdzie tego znaleźć i nie wiem czy to odpowiedni dział, ale za nim mnie zlinczujecie :) to chciałbym dowiedzieć się na co zwrócić uwagę podczas zakupu golfa 6 r, a także co się lubi z czasem popsuć :). Nie wiem z jakiego źródła, ale słyszałem że silniki przed 2012r. lubią wpieprzać dużo oleju. Z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Re: 2.0 R na co zwrócić uwagę

Post autor: marmi »

Na wszystko jak przy kazdym aucie, w tym samochodzie nie ma jakoś wiele rzeczy do psucia, chyba że ktoś to auto katował i uzywał tylko do scigania...

Silnik 2.0 w Modelu R jest inny niz w zwykłym gti, czy też pije olej nie wiem...
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup samochodu”