VW GOLF MK6 - 2.0 TDI - 2009 by tberent
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Golf 6 GTI
Rok produkcji: np. 2011
Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI 210KM (CCZB)
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + pakiet 990 + pakiet zimowy + zawieszenie DCC + kamera cofania
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. NAVI RNS 510 Dynaudio Excite
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
TheStig
- Nowicjusz
- Auto: Vw Golf 6
- Engine: 1.4TSI
- Localization: Wrocław
Re: VW GOLF MK6 - 2.0 TDI - 2009 by tberent
mk6-retrofitting/sign-assist-line-assist-light-assist-allinone-t500-100.html
Widziałeś post Alf'a z 7 kwietnia?
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
TheStig pisze:http://forum.golf6.pl/mk6-retrofitting/sign-assist-line-assist-light-assist-allinone-t500-100.html
?
Co ma szyba z tourana do isolated Glass w mk6 ?
To samo co szyba z tourana i mk5 do scirocco i golf 6.
Kolega montował to w fabrycznym miejscu w zasadzie kamera wtedy sama robi sobie dynamiczną kalibracje.
Ciekawostką jest to ze kamera ta ogląda obraz tak jsk kamera cz-b CCD i dopiero przetwornik bierze co chce z tego co widzi.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- tberent
- Banned
Dziś wymiana wszystkich filtrów i oleju.
Knecht oleju a reszta filtron.
Niby filtr ON co ileś tam ale przy CR lepiej dla mojego samopoczucia wydać te 70zl i skontrolować czy tych opilków nie ma. Klima -zrobiony serwis i ozonowanie. Przegląd auta od spodu i jest ok
Niestety przy grzebaniu przy filtrze od ON kolega szarpnął mi kablami od BIXENON i wyrwał jeden kabel a tym samym pozbawił mnie afs i jednego asystenta. Jutro się zrobi choć priorytet to BS w R 242

Knecht oleju a reszta filtron.
Niby filtr ON co ileś tam ale przy CR lepiej dla mojego samopoczucia wydać te 70zl i skontrolować czy tych opilków nie ma. Klima -zrobiony serwis i ozonowanie. Przegląd auta od spodu i jest ok
Niestety przy grzebaniu przy filtrze od ON kolega szarpnął mi kablami od BIXENON i wyrwał jeden kabel a tym samym pozbawił mnie afs i jednego asystenta. Jutro się zrobi choć priorytet to BS w R 242

- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
Widzę, że masz ikonkę BT na liczniku. Ja mam licznik 3D i modul BT 3c8E, a ikonki nie mam. Orientujesz się co ma na nią wpływ? Myślałem o GW..
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
- tberent
- Banned
Wg mnie soft zegarów.
Mam 3C8 z D I GW z AN chyba.
Mam 3C8 z D I GW z AN chyba.
- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
Soft jest nowy(nowy 3D), także chyba GW mu został.
- tberent
- Banned
Teraz tylko dorwać vasa .
Ciekawostka odnośnie kamery to to że zawiera w sobie zyroskop. Właśnie jak drastycznie ulegnie zmianie pozycja i będzie długotrwała podczas zasilania R242 wtedy wola o nastawy podstawowe.
Zatem nie ma co podłączać kamery na krótko.
Minimalne zmiany inprzesujiecia kamera robi sobie kalibracje dynamiczna ale duża zmiana to wali o BS.
Niestety vcds tego nie wykona. Trzeba wpisać jakieś dziwne wartości. W mojej ocenie są to wartości wysokości koła, kamery i odległości od planszy ale coś to dziwnie długo trwa. Stefanek z forum audi robił to na 1 moda wiec musi iść w miarę.
Nie odpuszczę

Ciekawostka odnośnie kamery to to że zawiera w sobie zyroskop. Właśnie jak drastycznie ulegnie zmianie pozycja i będzie długotrwała podczas zasilania R242 wtedy wola o nastawy podstawowe.
Zatem nie ma co podłączać kamery na krótko.
Minimalne zmiany inprzesujiecia kamera robi sobie kalibracje dynamiczna ale duża zmiana to wali o BS.
Niestety vcds tego nie wykona. Trzeba wpisać jakieś dziwne wartości. W mojej ocenie są to wartości wysokości koła, kamery i odległości od planszy ale coś to dziwnie długo trwa. Stefanek z forum audi robił to na 1 moda wiec musi iść w miarę.
Nie odpuszczę

- tberent
- Banned
Dzieciak mi się rozchorował i kalibracja kamery za jakiś czas.
Dzięki koledze (karol) nabyłem za grosze wyjmaki do pinow
W międzyczasie dotarły inne rzeczy które czekają na wykorzystanie w aucie ext can.
Musiałem tez się przeprosić ze swoim oem aku bo centra wielki badziew. W swoim oem zalałem cele elektrolitem do stanu bo wszędzie brakowało no i wtedy ładowanie delikatne.
Aku pięknie kręci wiec jak ktoś ma aku z 4 lata to niech sprawdzi stan elektrolitu to napewno pomoże przedłużyć żywot oem aq

Dzięki koledze (karol) nabyłem za grosze wyjmaki do pinow
W międzyczasie dotarły inne rzeczy które czekają na wykorzystanie w aucie ext can.
Musiałem tez się przeprosić ze swoim oem aku bo centra wielki badziew. W swoim oem zalałem cele elektrolitem do stanu bo wszędzie brakowało no i wtedy ładowanie delikatne.
Aku pięknie kręci wiec jak ktoś ma aku z 4 lata to niech sprawdzi stan elektrolitu to napewno pomoże przedłużyć żywot oem aq

- tberent
- Banned
Trafił się ostatni element układanki. Na szybko dziś założę do auta i sprawdzę czy ma znaczenie lokalizacja tego sterownika ale wydaje mi się ze nie. 

- tberent
- Banned
Co dwie ikony auta to nie jedna

Ostatnio zmieniony 19 mar 2018, 12:24 przez tberent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej4286
- Aktywny
- Auto: Vw golf VII
- Engine: 2.0 GTD CUNA
- Localization: DLW
tberent pisze:Co dwie ikony auta to nie jedna![]()
Gratki kolejnego moda
Fajnie zmodzony golf już jest, nie jeden by chciał mieć tyle dodatków - tberent
- Banned
No przyznam że mnie nakręcił es na to
- ALF
- Aktywny
- Auto: Touran 5T
- Engine: 20tdi
- Localization: B.B.
Witam.Gratulacje za mody ,super to wygląda a jak sobie golfik zaparkuje w okolicy jakiegos merca to mina kierowcy ci wszystko wynagrodzi.Teraz znalazłem ten temat.
Jak bedziesz szablon robił do LA A5 to rogi w tym trujkącie muszą być lekko zaokrąglone ,jak oczywiście zakładasz oryginłał grzałkę bo grzałka własnie jest lekko zaokrąglona na rogach.Ja tez zrobiłem dwa szablony według tego plastiku tej wkładki w podstawie i zrobiłem próbę ale z czarną farbą żeby się dało zmyć i się okazało że widać było rogi grzałki ,więc zrobiłem trzeci szablon juz poprawiony w corelu.Ten pierwszy gdzieś mam jeszcze ,projekt tez mam gdzieś.
Ja wymieniałem szybę juz pisałem więc miałem z górki i już kupiłem szybę standartową z G5 tylko z kropka na lusterko i na stole usuwałem kropki u góry.
Jak bedziesz szablon robił do LA A5 to rogi w tym trujkącie muszą być lekko zaokrąglone ,jak oczywiście zakładasz oryginłał grzałkę bo grzałka własnie jest lekko zaokrąglona na rogach.Ja tez zrobiłem dwa szablony według tego plastiku tej wkładki w podstawie i zrobiłem próbę ale z czarną farbą żeby się dało zmyć i się okazało że widać było rogi grzałki ,więc zrobiłem trzeci szablon juz poprawiony w corelu.Ten pierwszy gdzieś mam jeszcze ,projekt tez mam gdzieś.
Ja wymieniałem szybę juz pisałem więc miałem z górki i już kupiłem szybę standartową z G5 tylko z kropka na lusterko i na stole usuwałem kropki u góry.
- tberent
- Banned
Dzieki ale takich aut jest naprawde duzo u nas. Wiec bez szalenstwa.
Szablon mam ale obecnie jestem po urlopie i siedzę na nad godzinach w pracy a graty czekają na założenie.
Szablon mam ale obecnie jestem po urlopie i siedzę na nad godzinach w pracy a graty czekają na założenie.
- ALF
- Aktywny
Ty juz robiłeś w G5 chyba to juz nie ma żadnego w ciemno przecież.
Co do tuningu to ja to samo lubie mieć auto mechnicznie sprawne ,z dodatkami jak np. PLA czy nawi ,,bluetotch, tpms, dynaudio no i ta kamerka i masę pierdół ale takie które są widoczne to mnie nie podniecają no może bardzo delikatne jakies ale mało kosztowne.Ważne że jak wejde do dupowozu to jestem zadowolony i mnie wszystko cieszy co sobie sam zrobiłem.
Co do tuningu to ja to samo lubie mieć auto mechnicznie sprawne ,z dodatkami jak np. PLA czy nawi ,,bluetotch, tpms, dynaudio no i ta kamerka i masę pierdół ale takie które są widoczne to mnie nie podniecają no może bardzo delikatne jakies ale mało kosztowne.Ważne że jak wejde do dupowozu to jestem zadowolony i mnie wszystko cieszy co sobie sam zrobiłem.
- ALF
- Aktywny
Witajcie.
Robił ktoś adaptacje lane asist A5 na planszy ,jak to wychodzi ,myślałem zapodać kiedyś nowy soft ale dałem spokój bo adaptacje pójda sobie i klocek na szybie będe wozził.
Robił ktoś adaptacje lane asist A5 na planszy ,jak to wychodzi ,myślałem zapodać kiedyś nowy soft ale dałem spokój bo adaptacje pójda sobie i klocek na szybie będe wozził.
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
ALF pisze:Witajcie.
Nowy soft nie ruszy adaptacji,
- tberent
- Banned
Adaptacje robisz vas v19 i kamera może być ustawiona nawet 50 cm od osi szyby. Trzeba tylko wybrać inne auto bo w mk6 R242 nie było. Albo wejść w sterownik i dopiero.ALF pisze:Witajcie.
Nie dysponuje odisem nawet 2.0 żeby sprawdzić ale nim chyba także można to zrobić.
Fajnie jakby ktoś potwierdził.
Alf piszesz ze szyba od mk5 jest taka sama jak mk6 ?
Przecież pozbyłeś się szyby dzwiękochlonnej na rzecz zwykłej . Warto było ?
Wpadł inny gadżet (tak nieoczekiwanie i okazyjnie )do założenia dlatego kwestia klejenia lusterka na dalszy moment wakacji odłożyłem.
- tberent
- Banned
Dzisiejsza robota
Klapa GTI
W kolorze z lotką i zieloną szybą
Gratis było oczko w klapie
Jutro koniec montażu .
Z ciekawostek dodam od siebie ze w prawym slupku jest wtyczka od oczka i jeżeli ktoś zakłada do auta bez to musi przeciągać pomiędzy słupkami C 2 kabelki od wstecznego i switcha od zamka / klamki a do tego standardowo do zasilania.
Moja buda w 2009 roku i odboje były budzie czyli klapa miała zaslepki a w tej GTI odboje byky w klapie . Dziwne.
Lampy depo są od razu na wtyczki od GTI wystarczy wyjąć przelotke która wydaje się być nieodczepialna od lampy

Ledy w lampach i led w lotce super zgrywają się

Klapa GTI
W kolorze z lotką i zieloną szybą
Gratis było oczko w klapie
Jutro koniec montażu .
Z ciekawostek dodam od siebie ze w prawym slupku jest wtyczka od oczka i jeżeli ktoś zakłada do auta bez to musi przeciągać pomiędzy słupkami C 2 kabelki od wstecznego i switcha od zamka / klamki a do tego standardowo do zasilania.
Moja buda w 2009 roku i odboje były budzie czyli klapa miała zaslepki a w tej GTI odboje byky w klapie . Dziwne.
Lampy depo są od razu na wtyczki od GTI wystarczy wyjąć przelotke która wydaje się być nieodczepialna od lampy

Ledy w lampach i led w lotce super zgrywają się

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2018, 11:15 przez tberent, łącznie zmieniany 1 raz.
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Fajnie trafiłeś,kilka modów jednym ruchem.Gratki. 

- tberent
- Banned
Dziś skończono moda z klapą 
Z racji ze za długo by trwało wysłanie z chin kabla za 23$ to postanowiłem zrobić sobie sam kabelek.
Kupiłem 4 m kabla 8 żył w ekranie i z wiązki którą mam znalazłem wtyczkę 26pin i gotowe

Z racji ze za długo by trwało wysłanie z chin kabla za 23$ to postanowiłem zrobić sobie sam kabelek.
Kupiłem 4 m kabla 8 żył w ekranie i z wiązki którą mam znalazłem wtyczkę 26pin i gotowe

- funo97
- Aktywny
- Engine: 2.0 TDI 140 KM
- Localization: Lodz
Lotka bomba, zazdroszczę Ci jej

- tberent
- Banned
Wiesz gdzie można kupićfuno97 pisze:Lotka bomba, zazdroszczę Ci jej![]()
- ALF
- Aktywny
maartinj pisze:ALF pisze:Witajcie.
Nowy soft nie ruszy adaptacji,
Dzięki bardzo za fachowe pewne rady.Ja mam stracha robić aktualizację softu bo znowu w plecy będzie parę stówek jak coś nie wyjdzie poczekam może ktos to juz robił.
Robiłem soft w ESP po założeniu pompy z BE na BL i choc nie musiałem robić kułeczek autem i kręcić kierownica na nowym sw ale musiałem robic adaptacje wszystkich czujników na nowo ,żaden problem to nie jest ale jak w kamerce cos pujdzie nie tak to wiadomo ile strat dlatego jednak mam obawy chyba że jest to 100 procent pewne a przy tym co nowego wnosi swierze sw.Mam jeszcze ważniejszy problem otuz chce zrobic soft w zegarach bo jest problem z czujnikiem temp/poziomu oleju i może coś tu pomoże ten soft.Stary 5K0920883A 0505 a mam nowy 0506 ale tylko do benzyny do disla nie ma na żadnej płycie i nie wiem czy czasem VCP podczas flascha robi zmianę na disla czyli z literka A.
Do kolegi tberent rozpędzasz się , podziwiam zapał i życze powodzenia w modach-idziesz ostro a z klapą to juz bardzo ostro ,czy cos nie grało z stara klapą.Też lubie coś zmieniać ale z czasem to już gorzej i drugiego auta brak.Jak wymieniałem szybę to patrzyłem na numer 1K0845011DF i wychodziło że do G6 jest to samo a po założeniu nie zauważyłem znaczącej różnicy w tłumieniu dzwięku.Pozdrowienia i podziękowania wszystkim którzy coś zmieniaj,a i opisują bo dzięki tym opisom sporo zrobiłem dołozyłem i co najwazniejsze działa.Forum robi dobrą robotę.
Szyba
- Kubica
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7 GTD
- Engine: 2.0TDI 184kM CUNA
- Localization: Poznań
Te lotki mają swój urok
. Jaką długość ma tylna wycieraczka od GTI ?
Golf VI by Kubica -> http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/vw- ... t3359.html
Golf VII GTD by Kubica -> http://forum.golf6.pl/vw-mk7-profil/vw- ... t8550.html
Golf VII GTD by Kubica -> http://forum.golf6.pl/vw-mk7-profil/vw- ... t8550.html